English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Vadim Demidov

Vadim Demidov
foto: Studio-G
FAKTA
Fullt navn Vadim Sergejevitsj Demidov
Kallenavn Demi
Født 10.10.1986
Fødested Riga, Latvia
Nasjonalitet Norge
Høyde / vekt 186 cm / 80 kg
KARRIERE
Posisjon Forsvar og midtbane
Draktnummer 11
Andre klubber Runar, Sandefjord, Fram Larvik, Hønefoss, Manglerud Star, Real Sociedad
I RBK perioden 2008-2010
Overgangssum 5 600 000 kr
Landslag A-, U21- og G18-kamper


Demidov vekket interesse hos Rosenborg i 2007, da han imponerte både for Hønefoss i 1. divisjon og for U21-landslaget. Han hadde da kjempet seg tilbake etter å ha blitt vraket av Sandefjord i 2005 etter å ha vært ute ett år med tretthetsbrudd i ryggen.

Flere klubber ønsket å kjøpe talentet, som valgte RBK etter å ha vraket blant andre Vålerenga og Tromsø. Rosenborg betalte 4,1 millioner kroner umiddelbart. Hønefoss fikk ytterligere halvannen million etter 25 spilte kamper, og det er spekulert i noen flere slike milepælsbeløp.

Opprinnelig er Vadim Demidov midtstopper, men det store gjennombruddet kom da han ble flyttet fram som sentral midtbanespiller. I RBK ble han brukt i begge posisjoner, men klart mest i forsvar. Han gikk rett innpå laget vinteren 2008, og etablerte et svært solid stopperpar sammen med Kris Stadsgaard.

Fra å være totalt ukjent for de fleste, ble Demidov i løpet av noen korte våruker i 2008 plutselig en fotballkjendis med påfølgende A-landslagsdebut.

Ikke overraskende ønsket Rosenborg etter hvert å forlenge kontrakten med Demidov, som umiddelbart var misfornøyd med lønnstilbudet. Forhandlingene strandet samtidig som det dukket opp utenlandsk interesse.

Med Bjørn Tore Kvarme som mellommann ble "Demi" sommeren 2010 enig med Real Sociedad om betingelsene for en kontrakt. Ettersom RBK og baskerklubben aldri ble enige om en overgangssum, forlot Demidov i stedet Lerkendal gratis etter sesongen 2010.

Demidov er født i Riga i daværende Sovjetunionen, men flyttet i 1989 til Sandefjord sammen med familien fordi pappa Sergej skulle spille håndball. Vadim var sjøl et stort talent i håndball, og kunne ha fått en stor karriere innen den idretten også.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb