English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Nicki Bille

Nicki Bille
foto: Studio-G
FAKTA
Fullt navn Nicki Niels Bille Nielsen
Født 07.02.1988
Fødested København, Danmark
Høyde / vekt 184 cm / 75 kg
KARRIERE
Posisjon Angrep
Draktnummer 14
Andre klubber Hellas, Rikken, Kjøbenhavn, Frem, Reggina, Martina, Lucchese, Nordsjælland, Villarreal, Elche, Rayo Vallecano
I RBK perioden 2013-2014
Overgangssum 4 000 000 kr
Landslag A-, U21-, G19-, G18- og U20-kamper


Etter gjennombruddet for Frem i dansk 1. divisjon i 2005/06 gikk ferden til Italia. Han var Reggina-eiendom og således lagkamerat med Kris Stadsgaard på papiret, men i praksis mest utleid til klubber på lavere nivå.

Tilbake i hjemlandet og Nordsjælland var han aktuell for Rosenborg allerede sommeren 2010, men endte i Villarreal, der han bare fikk 14 minutter førstelagsfotball. De påfølgende to siste sesongene var han i stedet utleid til henholdsvis Elche på nivå to og Rayo Vallecano.

Han fikk bare starte fire seriekamper for sistnevnte, og Madrid-klubben var derfor villig til å si opp leieavtalen da Villarreal ville selge til Rosenborg i januar 2013.

- Selv om jeg er sterk og holder godt fast på ballen, så er jeg også hurtig og kan true i dypet, lovet hovedpersonen sjøl.

Bille ble satset på som midtspiss til å begynne med, og markerte seg kraftig de første ukene. Allerede i begynnelsen av mai ble han portrettintervjuet på Lørdagsrevyen på NRK1. Så ble han belønnet med A-landslagsdebut.

Men han sleit med å få ballen i mål, og etter kjøpet av Alexander Søderlund ble han henvist til enten vingen eller benken. Dessuten begynte han å slite med skader.

Samtidig som Bille ikke helt innfridde på banen, havnet han i klammeri med politiet både i Trondheim og København.

Allerede etter debutsesongen begynte salgsrykter å svirre, og det kom ikke som noe sjokk at RBK i juli 2014 solgte ham til franske Evian.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb