English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2018
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Debattforum

Alle kan lese innleggene, men man må registrere seg for å delta aktivt i diskusjonene.
Everyone can read the posts, but you have to register before writing your own posts.

 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   StatistikkStatistikk   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
Terminliste 2019

 
Post new topic   Reply to topic    Forum -> Sportslig avdeling
View previous topic :: View next topic  
Author Message
2mas
Sjef


Joined: 06 Sep 2002
Posts: 48733
Location: Trondhjem

PostPosted: 14.03.2018 00:29    Post subject: Terminliste 2019 Reply with quote

Planen er at seriestart og serieslutt i sesongene 2019, 2020, 2021 og 2022 skal kunne presenteres på sensommeren eller tidlig på høsten i år.

– Det bør gi mer forutsigbarhet. Og diskusjonen går mer på, og er større, rundt seriestart enn når sesongen skal avsluttes, sier Øverland.

Les mer: Snart får du vite når seriestarten blir - i 2022 ...

Det er NTF og NFF sammen som avgjør når eliteserien starter og slutter, vurdert opp mot den internasjonale terminlista (blant annet landskamper og e-cup). NTF representerer klubbene i forhandlingene, hvor RBK – som skal ut i Europa – har en viktig stemme. Og mens NTF/NFF i 2018 måtte tåle kritikk for den tidlige seriestarten, kom det i fjor spørsmål om serien ikke startet for seint (1. april).

- Derfor ønsker vi å gi klubbene større stabilitet, slik at det blir enklere å planlegge. En av årsakene til tidlig seriestart i 2018 handlet om å gi klubbene god nok matching over lang nok tid. Det er ikke bare-bare å finne god nok motstand i treningskamper i mars, når omtrent hele Europa er i sesong. Men kanskje finnes det andre løsninger? Kanskje kan man lage en treningskamp-turnering med gode «nummer to-lag» i Europa sammen med våre svenske naboer på denne tiden i stedet? Slikt må vi finne ut av, sammen med klubbene, sier Øverland.

(...)

I hensynet mellom hva som er best for publikum og hva som er best for å utvikle norsk fotball videre, er ikke RBK og Bjørnebye i tvil.

- Det blir helt sikkert mange høringer, og en lang prosess. Det er i utgangspunktet vanskelig, for problemstillingen er sammensatt og det er mange ulike interesser. Vi må bli enige om hva som er viktig å prioritere først. Og vi i RBK mener at utviklingen av norsk fotball må være viktigere enn kortsiktige kommersielle verdier, som for eksempel frykten for manglende billettsalg i slutten av november. Det vil nok også bli en parallell diskusjon her. En diskusjon om det sportslige ambisjonsnivået til norsk toppfotball, sier han.

Les mer: Snø, humpete baner og frosset gress: Varsler endringer i planleggingen av Eliteserien

Skal sies at Allsvenskan-lagene spiller cup med gruppespill før serien begynner, så det er ikke bare-bare å få ordnet ny Royal League.

Mine ønsker for 2019:

- Maks to kampfrie helger i juli; tullete med tre sånn som i år - etter to kampfrie helger i juni. E-cupdeltakerne er jo ikke slitne allerede etter åpningskampen i 1. kvalikrunde. Bedre med serieferie senere.

- At siste serierunde ikke havner alene etter landskampene i november.

- Få Molde på besøk på høsten.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
2mas
Sjef


Joined: 06 Sep 2002
Posts: 48733
Location: Trondhjem

PostPosted: 20.07.2018 21:31    Post subject: Reply with quote

Etter sommerpausen skal NTF og NFF i gang med arbeidet med å planlegge de kommende fire Eliteserie-sesongene, i forutsigbarhetens navn. En arbeidsgruppe bestående av tre «tillitsvalgte» klubber skal sammen med de to organisasjonene diskutere hvilket sesongoppsett som gjør flest mulig klubber til lags.

– Involvering skjer rundt startdato, spill under VM, lengde på ferie, tilpasning for Europa-spill og sesongslutt. Det er med andre ord en prosess hvor mange er involvert og det er en stor kabal som skal legges, sier økonomisjef i NTF, Ine Hope Karlsen, som svarer på vegne av den ferierende direktør Leif Øverland.

(...)

Økonomidirektør i NTF, Ine Hope Karlsen, sier at målet om å lykkes i Europa er et svært viktig mål i strategiplanen deres.

– Så vil dette alltid kortsiktig måtte veies mot det kommersielle. På lengre sikt er det ikke tvil om at Europa-spill er viktig for norsk fotball ikke bare sportslig, men også kommersielt, skriver hun i en e-post.

Les mer: Strømsgodset-leder om Eliteseriens terminliste: - En tap-tap-situasjon
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Forum -> Sportslig avdeling All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  


Utviklet av phpBB. Tilrettelagt for RBKweb.

ANNONSE
SITATET
© 1999-2018 RBKweb