English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Debattforum

Alle kan lese innleggene, men man må registrere seg for å delta aktivt i diskusjonene.
Everyone can read the posts, but you have to register before writing your own posts.

 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   StatistikkStatistikk   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
Terminliste 2019
Goto page 1, 2  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Forum -> Sportslig avdeling
View previous topic :: View next topic  
Author Message
2mas
Sjef


Joined: 06 Sep 2002
Posts: 53579
Location: Trondhjem

PostPosted: 13.03.2018 23:29    Post subject: Terminliste 2019 Reply with quote

Planen er at seriestart og serieslutt i sesongene 2019, 2020, 2021 og 2022 skal kunne presenteres på sensommeren eller tidlig på høsten i år.

– Det bør gi mer forutsigbarhet. Og diskusjonen går mer på, og er større, rundt seriestart enn når sesongen skal avsluttes, sier Øverland.

Les mer: Snart får du vite når seriestarten blir - i 2022 ...

Det er NTF og NFF sammen som avgjør når eliteserien starter og slutter, vurdert opp mot den internasjonale terminlista (blant annet landskamper og e-cup). NTF representerer klubbene i forhandlingene, hvor RBK – som skal ut i Europa – har en viktig stemme. Og mens NTF/NFF i 2018 måtte tåle kritikk for den tidlige seriestarten, kom det i fjor spørsmål om serien ikke startet for seint (1. april).

- Derfor ønsker vi å gi klubbene større stabilitet, slik at det blir enklere å planlegge. En av årsakene til tidlig seriestart i 2018 handlet om å gi klubbene god nok matching over lang nok tid. Det er ikke bare-bare å finne god nok motstand i treningskamper i mars, når omtrent hele Europa er i sesong. Men kanskje finnes det andre løsninger? Kanskje kan man lage en treningskamp-turnering med gode «nummer to-lag» i Europa sammen med våre svenske naboer på denne tiden i stedet? Slikt må vi finne ut av, sammen med klubbene, sier Øverland.

(...)

I hensynet mellom hva som er best for publikum og hva som er best for å utvikle norsk fotball videre, er ikke RBK og Bjørnebye i tvil.

- Det blir helt sikkert mange høringer, og en lang prosess. Det er i utgangspunktet vanskelig, for problemstillingen er sammensatt og det er mange ulike interesser. Vi må bli enige om hva som er viktig å prioritere først. Og vi i RBK mener at utviklingen av norsk fotball må være viktigere enn kortsiktige kommersielle verdier, som for eksempel frykten for manglende billettsalg i slutten av november. Det vil nok også bli en parallell diskusjon her. En diskusjon om det sportslige ambisjonsnivået til norsk toppfotball, sier han.

Les mer: Snø, humpete baner og frosset gress: Varsler endringer i planleggingen av Eliteserien

Skal sies at Allsvenskan-lagene spiller cup med gruppespill før serien begynner, så det er ikke bare-bare å få ordnet ny Royal League.

Mine ønsker for 2019:

- Maks to kampfrie helger i juli; tullete med tre sånn som i år - etter to kampfrie helger i juni. E-cupdeltakerne er jo ikke slitne allerede etter åpningskampen i 1. kvalikrunde. Bedre med serieferie senere.

- At siste serierunde ikke havner alene etter landskampene i november.

- Få Molde på besøk på høsten.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
2mas
Sjef


Joined: 06 Sep 2002
Posts: 53579
Location: Trondhjem

PostPosted: 20.07.2018 20:31    Post subject: Reply with quote

Etter sommerpausen skal NTF og NFF i gang med arbeidet med å planlegge de kommende fire Eliteserie-sesongene, i forutsigbarhetens navn. En arbeidsgruppe bestående av tre «tillitsvalgte» klubber skal sammen med de to organisasjonene diskutere hvilket sesongoppsett som gjør flest mulig klubber til lags.

– Involvering skjer rundt startdato, spill under VM, lengde på ferie, tilpasning for Europa-spill og sesongslutt. Det er med andre ord en prosess hvor mange er involvert og det er en stor kabal som skal legges, sier økonomisjef i NTF, Ine Hope Karlsen, som svarer på vegne av den ferierende direktør Leif Øverland.

(...)

Økonomidirektør i NTF, Ine Hope Karlsen, sier at målet om å lykkes i Europa er et svært viktig mål i strategiplanen deres.

– Så vil dette alltid kortsiktig måtte veies mot det kommersielle. På lengre sikt er det ikke tvil om at Europa-spill er viktig for norsk fotball ikke bare sportslig, men også kommersielt, skriver hun i en e-post.

Les mer: Strømsgodset-leder om Eliteseriens terminliste: - En tap-tap-situasjon
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
2mas
Sjef


Joined: 06 Sep 2002
Posts: 53579
Location: Trondhjem

PostPosted: 30.08.2018 17:56    Post subject: Re: Terminliste 2019 Reply with quote

2mas wrote:
Mine ønsker for 2019:

- Maks to kampfrie helger i juli; tullete med tre sånn som i år - etter to kampfrie helger i juni. E-cupdeltakerne er jo ikke slitne allerede etter åpningskampen i 1. kvalikrunde. Bedre med serieferie senere.


Ser at jeg får støtte fra noe uventet hold:

– Det var jo forrige helg vi skulle hatt spillefri, for å være best mulig forberedt til playoff til Europa League mot Zenit. I stedet har vi spillefri før vi møter lag som Glenavon og Laci ..., lag vi uansett skal slå, ellers trenger vi ikke tenke på et gruppespill en gang. Så det er jo god tilrettelegging det ..., sier Solskjær ironisk til VG.

(...)

Ifølge Molde-manageren har Moldes daglige leder, Øystein Neerland, tatt opp problemet med ledelsen i Norsk Toppfotball.

– Det er jo gruppespill som er målet, ikke kvalifiseringen i seg selv. Jeg hører de snakker om å «prioritere å få lag inn i gruppespillet». Men da er det ikke i første- og andre kvalifiseringsrunde vi trenger hjelp, det er nå, når det gjelder, som vi trenger det, for å være uthvilt når motstanderen er som best, poengterer Solskjær.

Les mer: Solskjær om fotballoppsettet: – Det var forrige helg vi skulle hatt fri ...

Ser at det er litt ulike meninger i Molde-tråden, men jeg syns absolutt at serieferien (delvis) bør utsettes. Det er først i august etter et par kvalikrunder at slitasjen ordentlig kommer.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
2mas
Sjef


Joined: 06 Sep 2002
Posts: 53579
Location: Trondhjem

PostPosted: 13.09.2018 19:33    Post subject: Reply with quote

- Det er mange ting vi i Norsk Toppfotball/klubbene og Norges Fotballforbund må ta hensyn til. Det er mange dilemmaer, men for oss er det viktigste å styrke Eliteserien, gi gode rammevilkår for E-cup lagene og styrke landslagene, sier direktør Leif Øverland i Norsk Toppfotball (NTF).

Han får mange ønsker fra klubbene landet rundt. Puslespillet skal settes sammen for en fireårsperiode og besluttes i høst av NFF.

- De internasjonale periodene ligger fast, og vi må lage et produkt som flyter best mulig uten at folk føler Eliteserien stopper før den har startet. Og neste år har vi et U20-lag med i VM. Hvordan skal vi håndtere det? Stabæk kan miste sin sentrale midtbane. Og et slikt mesterskap ligger utenfor de internasjonale vinduene, slik at klubbene ikke må frigi spillerne. Vi ønsker suksess både for lagene i Eliteserien og for landslagene, sier Øverland.

Les mer: Fikk kritikk for tidlig seriestart. Disse dilemmaene avgjør neste år
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
2mas
Sjef


Joined: 06 Sep 2002
Posts: 53579
Location: Trondhjem

PostPosted: 11.10.2018 21:36    Post subject: Reply with quote

2019: Seriestart Eliteserien siste helg i mars, serieavslutning Eliteserien første helg i desember, NM-finale menn 8. desember

(...)

Felles for de fire neste årene er at det blir to helgers spillefri i juli, samt at forholdene skal legges til rette for norske lag som skal spille kvalifiseringskamper i UEFA-turneringene. Rent konkret betyr det at spilleplanen i Eliteserien kan bli justert både i kvalifiseringen og dersom norske lag går videre til gruppespillet.

- Skal norsk fotball utvikle seg både på klubb og på landslag, så må vi måle krefter mot de beste internasjonalt. Vi er derfor enige om at vi, så langt det lar seg gjøre, skal legge forholdene til rette for norske lag som skal ut i Europa, sier Svendsen.

Les mer: Annethvert år med tidlig seriestart

Syns helt klart at de to spillefri helgene burde ha vært senere. Det er ingen e-cuplag som er slitne midtveis i 1. runde, slik som i år.

Et mulig grep kan være at e-cuplagene møter hverandre ei eller to helger i august og at disse kampene kan bli flyttet fram til juli, siden at de likevel ikke kan ta ferie da.

Forresten trodde jeg at den fullstendige hovedterminlista skulle komme i går, men tydeligvis ikke.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Henning
Legende


Joined: 18 Feb 2005
Posts: 16365

PostPosted: 12.10.2018 06:31    Post subject: Reply with quote

Jeg kommer aldri til å forstå dette med to uker spillefri i juli. Vi skal spille i snøstorm og minusgrader, men når forholdene er optimale, da tar vi fri. Ja, det er nok dette grepet som hever norske lag i Europa.
Back to top
View user's profile Send private message
zaphod81
Legende


Joined: 23 Jan 2008
Posts: 10124
Location: Ciljans lekegrind

PostPosted: 12.10.2018 09:14    Post subject: Reply with quote

Spillerne må få dra til Mallorca med familien i fellesferien!
Back to top
View user's profile Send private message
Kamerat Ola
Veteran


Joined: 13 Jan 2014
Posts: 4828
Location: Glåmdalen

PostPosted: 12.10.2018 10:04    Post subject: Reply with quote

Grænkæ, takk.
_________________
Radikal
Back to top
View user's profile Send private message
zaphod81
Legende


Joined: 23 Jan 2008
Posts: 10124
Location: Ciljans lekegrind

PostPosted: 12.10.2018 10:15    Post subject: Reply with quote

Det er jo en vinterdestinasjon. Hallo.
Back to top
View user's profile Send private message
Hedon
Forumsjef


Joined: 09 Sep 2002
Posts: 21130

PostPosted: 12.10.2018 10:52    Post subject: Reply with quote

Henning wrote:
Jeg kommer aldri til å forstå dette med to uker spillefri i juli.

Tror det er noe med arbeidsmiljølov og sånne ting. Man har vel, så fremt det er mulig, krav på sammenhengende ferieuker tilknyttet fellesferien. Siden terminlisten inkluderer 300 spillere, er det nok enklest om de bare gjør det sånn med en gang, fremfor å vente på at sånne som Vatshaug Pedersen og Waltin plutselig dukker opp og taler om krenkede rettigheter.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
RBKSandvika
Veteran


Joined: 25 May 2004
Posts: 2972
Location: Oslo

PostPosted: 12.10.2018 11:56    Post subject: Reply with quote

Hvis vi absolutt skal spille i mars; hva med at de første par serierundene går på mallorca? Eller et annet sted hvor gresset faktisk har tittet frem fra snøen.

Mange lag drar på treningsleir dit uansett, kvaliteten blir bedre på spillet og selv om de da mister litt tilskuerinntekter får vi håpe det tas igjen på økt interesse senere i sesongen.
Back to top
View user's profile Send private message
haavarl
Forumsjef


Joined: 10 Sep 2002
Posts: 14880
Location: Askim

PostPosted: 12.10.2018 12:08    Post subject: Reply with quote

Alle seriekamper før 1.4. spilles på Mallorca heretter!
Helt urealistisk - og veldig kult.
_________________
Si ifra når det trengs - www.facebook.com/motfylla
Back to top
View user's profile Send private message
zaphod81
Legende


Joined: 23 Jan 2008
Posts: 10124
Location: Ciljans lekegrind

PostPosted: 12.10.2018 12:40    Post subject: Reply with quote

Hedon wrote:
Henning wrote:
Jeg kommer aldri til å forstå dette med to uker spillefri i juli.

Tror det er noe med arbeidsmiljølov og sånne ting. Man har vel, så fremt det er mulig, krav på sammenhengende ferieuker tilknyttet fellesferien. Siden terminlisten inkluderer 300 spillere, er det nok enklest om de bare gjør det sånn med en gang, fremfor å vente på at sånne som Vatshaug Pedersen og Waltin plutselig dukker opp og taler om krenkede rettigheter.


Det er faktisk veldig enkelt: det er bare å sette opp kamper. NFF er ikke arbeidsgiver for fotballspillerne, og da er det i så fall dommerne (de er som kjent freelancere) som må vurdere om de skal systematisk takke nei til kamper i fellesferien. Spillerne har klubbene som arbeidsgivere, og er forpliktet til å avvikle ferie når det er gunstig for arbeidsgiver (men har rett på tre uker sammenhengende). Klubbenes rammevilkår settes av NFF.

For å sette det på spissen: jobber du på Tusenfryd, så får du ikke nødvendigvis tre uker ferie i/rundt fellesferien. Kravet er ikke absolutt.
Back to top
View user's profile Send private message
Zorbeltuss
Veteran


Joined: 10 Feb 2012
Posts: 1819

PostPosted: 13.10.2018 01:42    Post subject: Reply with quote

I utgangspunktet kan arbeidstaker kreve 3.5 ukers ferie i perioden 1 juni – 30 september, men dette kan avvikes ved tariff eller annen avtale. Arbeidsgiver kan bestemme når du skal ha ferie (men skal drøfte med arbeidstaker/tillitsvalgte i god tid) utover det du har krav på. Usikker på om du har krav på sammenhengende ferie egentlig.

Tror spillerforeningen krevde 2 ukers ferie på sommeren når de snekret sammen tariffavtale, så da blir det sånn. Er nok en del unntak som gjøres for idrettsutøvere pga at de spiller kamp i helgene og slikt.
Back to top
View user's profile Send private message
enojado
Rutinert


Joined: 19 Jun 2017
Posts: 963

PostPosted: 26.11.2018 23:54    Post subject: Reply with quote

Hei, vet dere når terminlisten for 2019 blir klar?
Back to top
View user's profile Send private message
OrionPax
Forumsjef


Joined: 12 Aug 2011
Posts: 8619
Location: Drammen

PostPosted: 27.11.2018 08:55    Post subject: Reply with quote

"klar" er den vel (vi vet jo ikke utfall av kvalik ennå), men offisiell og publisert er den kanskje ikke ennå?

https://www.fotball.no/gl...n-2019.pdf

Her kan du finne den uansett, ikke leservennlig kanskje men læll.

Edit: Altså, dette er kampdatoer. Når vi skal spille hvor vet vi ikke ennå, så vidt meg bekjent.
_________________
Rosenborg for alltid - uansett! | Troillprat.no
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Hedon
Forumsjef


Joined: 09 Sep 2002
Posts: 21130

PostPosted: 27.11.2018 14:01    Post subject: Reply with quote

Det er jo ikke en gang klart hvem som skal spille i ES neste år, så det hadde vært tidlig om akkurat dét var klart nå, ja.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
2mas
Sjef


Joined: 06 Sep 2002
Posts: 53579
Location: Trondhjem

PostPosted: 28.11.2018 22:41    Post subject: Reply with quote

Noen viktige poenger:

Rosenborg skal spille mesterfinale allerede 17. mars.

(...)

I tillegg til de vanlige pausene på grunn av landskamper blir det kampfri i helgene 2. juni, 21. juli og 28. juli. Det blir samtidig mulig for europacupdeltakerne å flytte sine seriekamper 25. august for å forberede seg best mulig til returkampen i siste kvalifiseringsrunde. Trolig blir det lagt opp til at e-cupdeltakerne skal møte hverandre i denne runden.

Siste serierunde er så langt satt opp søndag 1. desember, men det er sannsynlig at årets nyvinning med lørdagsrunde blir videreført og at alle kampene dermed blir spilt 30. november. Bekreftelsen er ventet å komme sammen med det nevnte kampoppsettet.

Les mer: Tar fem uker juleferie

Mest trolig åpner NFF for at e-cuplagene allerede nå i vinter kan bestemme seg for å flytte kampen sin 25. august til vårsesongen. Vil personlig tro at RBK heller vil spille 2. juni.

Håper at TV-oppsettet for vårsesongen for tredje gang på rad kommer sammen med terminlista. I fjor kom julegaven 19. desember.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Kjello
Forumsjef


Joined: 29 Oct 2006
Posts: 8609
Location: Trondheim

PostPosted: 09.12.2018 19:46    Post subject: Reply with quote

Kommer onsdag 19. desember avslørte de på Eurosport nå.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
2mas
Sjef


Joined: 06 Sep 2002
Posts: 53579
Location: Trondhjem

PostPosted: 11.12.2018 23:02    Post subject: Reply with quote

Molde FK blir Rosenborgs motstander i Mesterfinalen 17. mars. Håpet er at kampen blir spilt på Aker stadion.

– Ingenting er avgjort, men det er tre alternative arenaer – Ullevaal stadion, Lerkendal stadion og Aker stadion. Med tanke på kampdatoen bør vel kunstgresset vårt være det sikreste valget. Vi har i alle fall sagt oss villig til å være vertskap, og tror det både er en effektiv og kostnadsbesparende løsning, sier administrerende direktør Øystein Neerland i Molde Fotball til Rbnett.

(...)

Rosenborg-sjef Tove Dyrhaug har ingen umiddelbare planer om å innfri ønsket til Molde om hjemmekamp.

- Det er serievinneren som avgjør hvor kampen spilles. Vi har satt Ullevaal som førsteønske for arena, og Lerkendal som vårt andre ønske, sier Tove Dyrhaug til Adresseavisen.

Les mer: Molde vil møte Rosenborg på Aker stadion i mars - men RBK bestemmer

Jeg blir veldig overrasket dersom NFF ønsker å spille kampen på Ullevaal når Molde tilbyr bane. Spesielt med tanke på at RBK ikke har ønsket å arrangere kampen siste to gangene.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Kjello
Forumsjef


Joined: 29 Oct 2006
Posts: 8609
Location: Trondheim

PostPosted: 11.12.2018 23:33    Post subject: Reply with quote

Norge - Sverige på Ullevaal 26. Mars. Litt tvilsom til at NFF ønsker å belaste matta med en kamp 9 dager tidligere. Lukter vel kamp på Lerka Smile (Måtte bare)
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
2mas
Sjef


Joined: 06 Sep 2002
Posts: 53579
Location: Trondhjem

PostPosted: 11.12.2018 23:43    Post subject: Reply with quote

Jeg gjetter at RBK tar en ny runde dersom NFF ikke tillater kamp i Oslo. Da tror jeg at man heller lar Molde får hjemmebane.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
zaphod81
Legende


Joined: 23 Jan 2008
Posts: 10124
Location: Ciljans lekegrind

PostPosted: 12.12.2018 10:05    Post subject: Reply with quote

Vi kan spille kampen i Ranheimsfjæra Idea

Mer passelig tribunestørrelse, årstidspragmatisk underlag og muligheten til heller å betale leie til fattigfransene i blått enn å bruke penger på reise eller eget arrangement.

Og så slipper man å dra på unødvendig mange turer til Aker stadion.
Back to top
View user's profile Send private message
JohnTiger
Veteran


Joined: 27 Nov 2007
Posts: 2031
Location: Heimdal

PostPosted: 12.12.2018 10:56    Post subject: Reply with quote

Tommel'n opp!
_________________
Rosenborg e laget!

Twitter : @JohnTiger67
Back to top
View user's profile Send private message
2mas
Sjef


Joined: 06 Sep 2002
Posts: 53579
Location: Trondhjem

PostPosted: 17.12.2018 18:26    Post subject: Reply with quote

Noen som har sett klokkeslett for presentasjon av terminlista? I fjor var det ingen samlet TV-sending på kvelden, derimot egen presentasjon per klubb utover formiddaggen.

Spurte Discovery tidligere i dag uten å ha fått svar så langt. Får spørre NFF i stedet.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Forum -> Sportslig avdeling All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

 
Jump to:  


Utviklet av phpBB. Tilrettelagt for RBKweb.

ANNONSE
SITATET
© 1999-2021 RBKweb