English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Debattforum

Alle kan lese innleggene, men man må registrere seg for å delta aktivt i diskusjonene.
Everyone can read the posts, but you have to register before writing your own posts.

 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   StatistikkStatistikk   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
16 lag i Eliteserien?
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 35, 36, 37 ... 70, 71, 72  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Forum -> Fotball generelt
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Mikkelsen
Veteran


Joined: 27 Jan 2013
Posts: 4406

PostPosted: 10.12.2014 14:02    Post subject: Reply with quote

Småklubbene ødelegger for storklubber. Hvorfor i helvette vil NFF og NTF la minst 8 lag (alle disse befinner seg i nederste halvdelen av ligaen) bestemme? Det er jo et selvfølge at disse ikke vil redusere antall lag i og med at disse vil da ha større sjanse for å rykke det. Lykke til med Tippeliga utviklingen, ses om 19 år.
Back to top
View user's profile Send private message
Fotsoppen
Proff


Joined: 18 Feb 2012
Posts: 259
Location: Trøndelag

PostPosted: 10.12.2014 15:06    Post subject: Reply with quote

Å utvikle trenere, trening og spillere og alt som ligger i fotballen er visstnok undervurdert. Hva om NFF hadde bidratt mer til dette og mindre til spekulasjoner om ligasystemet er godt nok?

Det er klubbene som er jevnt over dårlige pga dette, ikke på grunn av hvordan ligaen spilles. Idea
Back to top
View user's profile Send private message
Zorac
Legende


Joined: 08 May 2005
Posts: 17815
Location: Lillestrøm

PostPosted: 10.12.2014 15:25    Post subject: Reply with quote

@Mikkelsen: Småklubber og storklubber, hva legger du egentlig i det? Er det de store klubbene som egentlig burde vært topplag, men som havner i ingenmannsland omtrent hvert år (som Viking og VIF) eller er jevnlig i bunnstrid (LSK) eller i verste fall rykker ned (Brann og TIL)? Er småkklubbene lag fra små plasser og med begrenset økonomi men som allikevel havner over vesentlig større klubber hvert år?

Faktum er at "småklubbene" har vært markante også i toppen av TL i lang tid. Stabæk, Godset, Molde, Haugesund og Odd for å nevne noen, er klubber som har kommet fra "ingenting" og tatt medalje innenfor de siste 6-7 årene, og historien viser at flesteparten av slike lag forsvinner like fort som de kom. Det er et etablert storlag som er jevnt i toppen og det er Rosenborg, og heller ikke vi er i nærheten av ønsket stabilitet.

Jeg skulle gjerne kjøpt argumentet om at for mange smålag ødelegger for ligaen, dersom det var et snev av bevis for dette. Men det er det ikke. Som nevnt flere ganger før er problemet i TL at de store lagene som naturlig skal være i medaljekamp hvert år ikke gjør jobben sin. Når Brann med gull/medaljeambisjoner klarer å rykke ned fra 16-lagsligaen som etter sigende er full av høkkertlag og attpåtil tryner i kvalik mot et hakket over middels 1-divisjonslag, sier det en del om hvor skoen trykker. Jeg gjentar det jeg har sagt før; skal vi spisse ligaen må vi få en etablert topp som leverer jevnlig med 4-5 lag i medaljekamp omtrent hvert år, men paradokset er at vi da ikke lenger trenger en slik spissing. Det er langt mindre forskjeller på stor- og smålagene i vår liga enn de fleste andre, men vi hører aldri Chelsea forbanne Blackpool og Wigan for å ødelegge Permier League.

---

Observerer det samme som dere. Patetisk av NTF å skyve skylda på Eggen for å ødelegge konseptenes sjanser, som om han skulle ha noen agenda mot dem. Det er også et hån mot klubbene å indirekte påstå at de ikke kan tenke sjøl. Eggen fikk uttale seg i media hovedsaklig fordi han ikke var en av disse 200 fotballpersonlighetene som ble forespørt i prosessen. De klarer altså ikke å innse at ideene de la frem i stor grad er elendige og ikke ønskes av et mer eller mindre samlet fotballnorge.
_________________
Influencer™
Back to top
View user's profile Send private message
OrionPax
Forumsjef


Joined: 12 Aug 2011
Posts: 8529
Location: Drammen

PostPosted: 10.12.2014 15:48    Post subject: Reply with quote

Det er det jeg stusser på også - det virker som en del ikke klarer å skille på ønsket om å gjøre norsk fotball bedre, og akkurat DENNE fremgangsmåten for å forsøke det.

Veldig, veldig mange har uttalt seg negativt om dette, på alle nivåer. Er det fordi de ikke vil at norsk fotball skal bli bedre?

Nei, det er fordi de ikke tror noen av hypercube-forslagene kommer til å få den ønskede konsekvensen, og ihvertfall ikke uten at vi samtidig mister noe av det som er bra med nåværende turneringsform osv.
_________________
Rosenborg for alltid - uansett! | Troillprat.no
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
nieuwlaat
Veteran


Joined: 13 Jul 2007
Posts: 2534

PostPosted: 10.12.2014 15:52    Post subject: Reply with quote

OrionPax wrote:
Ser det er noen huer som forsøker å vri litt på dette på twitter også.

@OJacobsen wrote:
Klubber som er toppklubber på grunn av norsk fotballs raushet, vil ikke gjøre norsk toppfotball mer attraktiv.


@Hernholm wrote:
Småklubbene ødelegger en nødvendig reform for norsk fotball.


Dette er enkeltpersoner som selvfølgelig skal få ha sine meninger i fred for meg, men litt overrasket over holdningen; At noen andre enn NTF mener dette er "nødvendig", og kanskje spesielt den "Vil ikke gjøre norsk toppfotball mer attraktiv" - som om det er noen fasit at det er konsekvensen av dette opplegget, og at det er DET klubbene sier nei til.


Jeg er naturligvis enig med deg i det du skriver, da det er ingenting ved Hypercube-modellen som tilsier at den vil gjøre norsk toppfotball bedre.

Men la oss anta at noen kom med et forslag som beviselig ville styrke konkurransekraften vår ute i Europa. Jeg er overbevist om at "breddeklubbene" likevel ville ha vendt det ryggen. Du kan gjerne si at det var relevante kommentarer fra de twitter-gutta, men i helt feil debatt.

Ta TV-milliardene, for eksempel. Det er opplagt at disse er alt for jevnt fordelt. Hvorfor ikke øremerke 100 millioner av disse hvert år til tiltak for lagene som skal forsøke å kvalifisere seg til CL/EL? Ta fra de dårlige og gi til de gode.

Nå ville det selvsagt ikke hjulpet stort, så lenge det er folk som Semb og Hoftun som hadde fått ansvaret for å forvalte pengene, men det er en litt annen side av problemet.

Har noen (Kjello eller 2mas?) en lett tilgjengelig oversikt over mye penger som kommer inn hvert år, hvor mye som forsvinner i gangene på Ulleval og hvordan resten fordeles mellom klubbene? Dette kan være et passende sted og starte, dersom NTF/NFF virkelig ønsker å vise handlekraft.
Back to top
View user's profile Send private message
Zorac
Legende


Joined: 08 May 2005
Posts: 17815
Location: Lillestrøm

PostPosted: 10.12.2014 16:28    Post subject: Reply with quote

Det er ikke så gæli forslag nieuwlaat, men å kaste penger på topplagene er selvsagt ikke nok alene.

Slik jeg ser det er det største enkeltproblemet i norsk fotball ledelsen. Det gjelder alt fra de individuelle klubbene til interesseorganisasjonene rundt. Det koker over av inkompetanse, dårlige ansettelser, kameraderi, og folk som ikke vet når nok er nok. Men her sitter bukken med havresekken; NTF/NFF kan selvsagt ikke gå inn i klubber og kreve utskiftninger, og det er vanskelig for noen utenfra å endre ledelsen i organisasjonene, og folk i ledelsen rundt omkring passer sin egen og hverandres ræv fremfor oppgavene de er satt til.

Resultatet blir at det både i klubber og interesseorganisasjoner kommer lite gjennomtenkte kortsiktige løsninger som liksom skal redde den lekke skuta, det være seg liga, klubb, eller egen stilling.

Jeg har ingen anelse om hvordan ting skal rettes opp, men problemet stikker veldig mye dypere enn ligastruktur og cupfinaledato. Mulig alt må gå på ræva før vi kan bygge opp fra bunnen igjen, for klubbene selv fortsetter i skremmende stor grad å gjøre elendige ansettelser, valg og prioriteringer, og dette gjelder omtrent alle klubber. Om noe er det verre i disse såkalte storklubbene enn de små.

Å justere antall lag i ligaen er å forsøke å lappe dette lekke skipet med norgesplaster. Dette er finjusteringer vi kan se på når vi er i nærheten av en stabil liga, sportslig og økonomisk.
_________________
Influencer™
Back to top
View user's profile Send private message
kevinpieter
Veteran


Joined: 12 Nov 2007
Posts: 1242

PostPosted: 10.12.2014 16:45    Post subject: Reply with quote

Skeptix wrote:

Norsk Toppfotball skylder på Nils Arne Eggen:
Quote:
Nils Arne har en så sterk stemme at det er ødeleggende i forhold til opinionen. Han bidro nok til at klubbene kanskje ble litt mer skeptiske. At det kanskje ble enklere for klubblederne å ikke foreta radikale endringer, sier Jo Bergsvand.


Ha-ha! Jeg ler meg i hjel.
_________________
My meaning is bad, but my grammar is good.
Back to top
View user's profile Send private message
gisp!
Legende


Joined: 04 Sep 2008
Posts: 10266

PostPosted: 11.12.2014 00:20    Post subject: Reply with quote

Det er kanskje heller slike "undermålere" som Jo Bergsvand (i påvirkningsviktige samarbeidsorganer og enkelte over tid underpresterende klubber) som gjør at norsk toppfotball får relativt sett for lite ut av ressursbruken i forhold til hva de selv mener hadde vært naturlig?

Åpenbart at både Jo Bergsvand og flere andre i NTF/styringsgruppen som uttalte seg umiddelbart etter rapportlanseringen hadde latt seg forføre av "nice vendings", deriblant Hypercubes egendiktede høye vektlegging av Hypercubes egenkomponerte klubbindeks og den tilhørende desimalnøyaktige konklusjonen på hvor klubbene ville vært i Europasammenheng dersom rapportskrivernes medisin var brukt.

Man trenger ikke være rakettforsker for å se at Bergsvand tilsynelatende er for lett til å fylle rollen han okkuperer, men kompetansehullet kan nok fikses.

Løsningen er nærliggende. En data- og matematikkutdannet fyr fra Nederland, med festlig frisyre, satte meg på sporet.

La Bergsvand jobbe frem til juni hvert år og tjene opp full lønn. Deretter jobber han med oppgaver på ukebasis mot en og en kollega med nesten like god lønn. (De med lavest lønn møtes i adskilte innbyrdes konkurranser.)

Lønna Bergsvand og de kollegene som hadde tjent mest på avdelingen hadde opptjent tidligere på året, deles med en faktor som vi kaster terning om, eller lar Hypercube "regne ut". (Tilsvarende for lavtlønnsgruppa.)

Vinneren i hver ukeskonkurranse får lønna som taperen ellers skulle fått.
På slutten av året summerer vi, og den som fikk høyest lønn blir sjef for avdelingen (etc) neste år. Den som fikk minst flyttes til en annen avdeling.
På denne måten vil vi med en sannsynlighet på temmelig nøyaktig 1,08 ifølge min bekrøllede inspirator, få en mer kompetent ledelse.

For å røske opp litt i bedageligheten flytter vi julebordet til april, sier opp 25% av de ansatte og oppretter en eller to nye avdelinger som skal drive med det samme som de andre avdelingene, men bare med litt mer arbeidsro og mindre turnover.

Bare Eggen holder kjeft, så går nok dette gjennom.
Very Happy
_________________
- Det er viktig å gå på banen for å være best mulig sjøl, men det er langt viktigere å gå på banen for å gjøre medspillerne gode.
Back to top
View user's profile Send private message
OrionPax
Forumsjef


Joined: 12 Aug 2011
Posts: 8529
Location: Drammen

PostPosted: 11.12.2014 06:32    Post subject: Reply with quote

Tommel'n opp!Very Happy
_________________
Rosenborg for alltid - uansett! | Troillprat.no
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
ace
Veteran


Joined: 05 Apr 2005
Posts: 3947
Location: Stiftstaden

PostPosted: 11.12.2014 08:53    Post subject: Reply with quote

@Mikkelsen. Dette er ikke avgjort. Klubbene har levert sine innstillinger nå, det samme har NFF og NTF. Ut i fra dette skal det lages et forslag til Fotballtinget i mars. Der stemmer klubbene som er medlemmer i NFF over dette. Det er slik en demokratisk organisasjon fungerer. Det er ikke NFF/NTF som bestemmer dette alene. Husk at NTF er klubbene og ingen selvstendig organsisasjon.
_________________
Svart og hvit for alltid!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
Mikkelsen
Veteran


Joined: 27 Jan 2013
Posts: 4406

PostPosted: 12.12.2014 12:47    Post subject: Reply with quote

Kan noe forklare meg hva er årsaken til at ALLE storklubber i danske ligaen ikke har rykket ned fra Superligaen helt siden 2001 om ikke mer enn det? De har hatt 12 lag i ligaen i lang tid, og fortsatt er det bare småklubber som rykker opp og som rykker ned igjen. På denne måten blir storklubbene større og større. Aab som foreløbig ligger på 6. plass, har gått videre i EL. I Danmark har man forventning til at mesteparten av klubbene skal klare å komme seg til EL/CL og gå videre derfra. Potensielle lag er Midtjylland, FCK, Brøndby, Nordsjælland, Aab, Esbjerg, OB. Og vips var det så å si alle lag i Superligaen. Disse har vært i den danske ligaen i flere år og har rukket å gjøre seg større og større. Hvilket lag i Norge er det vi har forvetninger til når det kommer til EL/CL? Kun MFK og RBK. Disse klarer såvidt å komme seg til EL.
Back to top
View user's profile Send private message
Zorac
Legende


Joined: 08 May 2005
Posts: 17815
Location: Lillestrøm

PostPosted: 12.12.2014 13:55    Post subject: Reply with quote

De aller, aller fleste ligaer har det slik. I stort sett alle ligaer i Europa har man flere storlag som ligger i toppen hvert år og smålag med overlevelse som eneste ambisjon, uavhengig av om det er 10, 15, eller 20 lag i ligaen. Det er stort sett bare hos oss det er anderledes, hvor minst ett storlag skuffer hvert år, og omtrent hvilket som helst nyopprykket lag med rette kan ha ambisjoner om øvre halvdel.

Samme retorikk kan brukes andre veien. Bundesliga, Primiera Division, og Premier League er verdens beste ligaer med flere storlag i toppen hvert år, og suksess i Europa. Betyr det at 18-20 lag er løsningen for å heve kvaliteten?

16 lag er ikke nødvendigvis det optimale antallet lag for Tippeligaen, men å tro at justering av antall lag plutselig vil gjøre storlagene stabile og sette Norge på Europakartet igjen blir for enkelt. Det største problemet er at denne debatten virker å overskygge den virkelig viktige debatten; hva er galt med norske storlag?
_________________
Influencer™
Back to top
View user's profile Send private message
nieuwlaat
Veteran


Joined: 13 Jul 2007
Posts: 2534

PostPosted: 12.12.2014 14:09    Post subject: Reply with quote

Zorac wrote:
Det er ikke så gæli forslag nieuwlaat, men å kaste penger på topplagene er selvsagt ikke nok alene.

Slik jeg ser det er det største enkeltproblemet i norsk fotball ledelsen.


Bare for å presisere, så mente jeg på ingen måte å hevde at det er mangel på penger de siste 10 årene som har ført RBK inn i et sportslig og økonomisk uføre.
Back to top
View user's profile Send private message
Bakklandia
Legende


Joined: 05 Oct 2004
Posts: 11378
Location: Overhalla

PostPosted: 12.12.2014 15:28    Post subject: Reply with quote

En del veldig fornuftige meninger omkring dette i forrige Josimar, bl.a. fra Per Berg. Det er "Våpenkappløp"-mentaliteten som ødelegger - og den mentaliteten finnes i hele systemt, helt opp til Siems kontor.

Personlig tror jeg en "amerikansk" lønnsmodell kunne vært verdt ett forsøk, til å begynne med.
_________________
Det er bedre å stupe ut i smørøyet enn å gå rundt grøten!
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Zorac
Legende


Joined: 08 May 2005
Posts: 17815
Location: Lillestrøm

PostPosted: 12.12.2014 17:20    Post subject: Reply with quote

Ja, det er et paradoks og tankekors at det er den voldsomme økonomiske oppsvingen som har "ødelagt" norsk fotball. Alle klubber ble plutselig satsningsklubber med ambisjoner om medalje og Europa. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har hørt "best i Norge i løpet av tre år og unike i Europa i løpet av fem" og slike varianter, og gjerne fra klubber med null å vise til i nær fortid.

Pengene har også skaffet mange kortsiktig suksess, og dyre (og gjerne overprisede) spillere er blitt hentet inn som prestisjesigneringer av dårlige ledere som pøser ut penger i håp om å dekke over egen inkompetanse. I tillegg har mange klubber gjort seg avhengige av investorgrupper og eksterne velgjørere for å finansiere unaturlig høye ambisjoner, og etterdønningene ser man tydelig i de økonomiske problemene man har og har hatt i eksempelvis VIF, LSK, Lyn, og Stabæk, og det finnes knapt en klubb som har sluppet unna nedskjøringer og/eller lønnskutt, og dette har vært tydeligst i de antatt største klubbene. Elendige sportslige ledere, som Kræmer i TIL, Bruun Hanssen i Brann, og langt på vei Hoftun hos oss, har bygget ned det sportslige over mange år, samtidig som forbruket har gått opp. Fasit er at vi har mistet både vårt sportslige og økonomiske forsprang, som begge var enorme for ti år siden, og både Tromsø pg Brann har måttet tåle nedrykk.

De store klubbene må bruke penger, posisjon og tiltrekningskraft mye mer fornuftig, og småklubbene må infinne seg med at de er nettopp det, og legge langsiktige bærekraftige strategier med mål om å etablere seg og bygge over tid, fremfor å satse alt på å bli best mulig på kort tid koste hva det koste vil.

At vi i stor grad har fått ut investorer og andre pengedopere er på sikt veldig sunt for ligaen og norsk fotball, men vi trenger nok fortsatt litt tid før klubbene er tilbake på fornuftig nivå i sportslig og økonomisk satsing. Det er en vanskelig prosess hvor riktige ledere må ansettes i klubbene, og styret står for ansettelsene, som igjen er er valgt av supporterne. Dette må begynne fra bunnen, og langsiktig tenking er eneste løsninga på sikt, etter mitt syn. 90-tallet er det beste vi har hatt i norsk fotball, og på denne tiden var økonomi basert på selvkost uten enkeltutskeielser som alene ga røde tall. Dit må vi tilbake, men det kan ta tid.

TL;DR: Klubbene må bli langt mer uavhengige og tenke langsiktig for å få en bærekraftig liga uavhengig av antall lag. Ting må ofte bli verre før de blir bedre, og jeg tror vi er midt i "verre-biten" nå.
_________________
Influencer™
Back to top
View user's profile Send private message
gisp!
Legende


Joined: 04 Sep 2008
Posts: 10266

PostPosted: 12.12.2014 19:15    Post subject: Reply with quote

Tommel'n opp! En mye bedre analyse av norsk toppfotball enn Hypercube sin.
Antar NTF vil gi deg en slant for dette om du pakker det inn i "diffusologiske vendinger" og legger inn et par figurer.
_________________
- Det er viktig å gå på banen for å være best mulig sjøl, men det er langt viktigere å gå på banen for å gjøre medspillerne gode.
Back to top
View user's profile Send private message
SeG
Veteran


Joined: 18 Mar 2011
Posts: 6884
Location: Trøndelagia

PostPosted: 12.12.2014 19:50    Post subject: Reply with quote

Enig, Zorac oppsummerer mye av problemene i norsk toppfotball om dagen her. Får du eggen til å si han er enig i dette så vil alle andre også være enig, Zorac ;D
_________________
I have as much authority as the Pope. I just don’t have as many people who believe it.
- George Carlin -

Formerly known as STRANDerGUD
Back to top
View user's profile Send private message
Bakklandia
Legende


Joined: 05 Oct 2004
Posts: 11378
Location: Overhalla

PostPosted: 12.12.2014 22:39    Post subject: Reply with quote

Det der var faktisk mye det samme budskapet som Josimar kom fram til også. De hadde også med seg en proffesor av noe slag som gikk så langt som å si at alle norske toppklubber var "permanent økonomisk blodddopet", bl.a. gjennom TV-avtalen.
_________________
Det er bedre å stupe ut i smørøyet enn å gå rundt grøten!
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Øystein
Veteran


Joined: 28 May 2008
Posts: 1620

PostPosted: 12.12.2014 23:55    Post subject: Reply with quote

Mikkelsen wrote:
Kan noe forklare meg hva er årsaken til at ALLE storklubber i danske ligaen ikke har rykket ned fra Superligaen helt siden 2001 om ikke mer enn det? De har hatt 12 lag i ligaen i lang tid, og fortsatt er det bare småklubber som rykker opp og som rykker ned igjen. På denne måten blir storklubbene større og større. Aab som foreløbig ligger på 6. plass, har gått videre i EL. I Danmark har man forventning til at mesteparten av klubbene skal klare å komme seg til EL/CL og gå videre derfra. Potensielle lag er Midtjylland, FCK, Brøndby, Nordsjælland, Aab, Esbjerg, OB. Og vips var det så å si alle lag i Superligaen. Disse har vært i den danske ligaen i flere år og har rukket å gjøre seg større og større. Hvilket lag i Norge er det vi har forvetninger til når det kommer til EL/CL? Kun MFK og RBK. Disse klarer såvidt å komme seg til EL.


Hvordan har du valgt ut dine "storklubber"?
FC Midtjylland som aldri har vunnet noe og er fra en by på størrelse med Ålesund.
FC Nordsjælland gjorde lite ut av seg(varierte i kvalitet) før de plutselig vant et år, litt sånn som Stabæk. Kommer fra en by på størrelse med Kristiansund!
Esbjerg hadde storhetstiden sin på 60-tallet og rykket for øvrig ned i 2010. Kommer fra en by litt mindre enn Sandnes.

Det er jo bare tilfeldig svada du kommer med. Den danske klubben som kommer nærmest Brann som det er naturlig å sammenligne med, ettersom det er storklubber du nevner, er AGF fra Aarhus. Byen er jevnstor med Bergen, og klubben har et par titler mer. Begge klubber rykket ned i 2014.

Du kan fint velge ut 6-7 norske klubber som ikke har rykket ned på 2000-tallet også, siden du velger noen store og noen små, og en av klubbene du nevner faktisk har rykket ned.

Det var kun ett dansk lag som hadde en godkjent e-cupinnsats i år, og innsatsen har vært synkende de siste årene. I Danmark har det vært snakk om å utvide til 16 lag for å stå bedre rustet i Europa.
Back to top
View user's profile Send private message
kevinpieter
Veteran


Joined: 12 Nov 2007
Posts: 1242

PostPosted: 13.12.2014 03:02    Post subject: Reply with quote

Øystein wrote:
Du kan fint velge ut 6-7 norske klubber som ikke har rykket ned på 2000-tallet også


Dette er helt på siden av poenget ditt, som for øvrig er et godt et. Jeg ble nysgjerrig da jeg leste denne setningen, og tenkte: kan en egentlig det? Og svaret er nei. Du kan plukke ut fire Tippeliga-klubber anno 2015 som ikke har rykket ned på 2000-tallet. (Så får den quizlystne sjøl finne ut hvilke fire det er snakk om.)
_________________
My meaning is bad, but my grammar is good.
Back to top
View user's profile Send private message
gollumLAD legend
Veteran


Joined: 15 Jul 2012
Posts: 1275
Location: Trondheim

PostPosted: 13.12.2014 03:22    Post subject: Reply with quote

kevinpieter wrote:
Øystein wrote:
Du kan fint velge ut 6-7 norske klubber som ikke har rykket ned på 2000-tallet også


Dette er helt på siden av poenget ditt, som for øvrig er et godt et. Jeg ble nysgjerrig da jeg leste denne setningen, og tenkte: kan en egentlig det? Og svaret er nei. Du kan plukke ut fire Tippeliga-klubber anno 2015 som ikke har rykket ned på 2000-tallet. (Så får den quizlystne sjøl finne ut hvilke fire det er snakk om.)


RBK, LSK, VIF og Viking Smile
_________________
"Ikke ta den."
RBKweb Banter Crew
Party Læven Crew(PLC)
Anti Håkon Jørgensen
ULB
#JeSuisMessi
Rånny wrote:
JanneB har talt.
Ta dere en bolle og feir sølvet!

Rabona
http://www.rbkweb.no/foru...74#1002174
Back to top
View user's profile Send private message
Zorac
Legende


Joined: 08 May 2005
Posts: 17815
Location: Lillestrøm

PostPosted: 13.12.2014 03:27    Post subject: Reply with quote

Viking, Lillestrøm og Rosenborg. Hvem er fjerde?

For øvrig herlig poeng at mens vi vurderer dansk modell for å bli bedre, vurderer de norsk modell. Forteller et og annet om hvor poengløst systemdiskusjonen er per nå.

Edit: @gollum - VIF rykket opp året før de tok gullet.
_________________
Influencer™
Back to top
View user's profile Send private message
Kjello
Forumsjef


Joined: 29 Oct 2006
Posts: 8603
Location: Trondheim

PostPosted: 13.12.2014 03:39    Post subject: Reply with quote

VIF rykka ned i 2000 og opp i 2001.

Kun LSK, RBK og Viking kan vise til å ha spilt sammenhengende i Tippeligaen siden år 2000 nå som Brann rykka ned.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Øystein
Veteran


Joined: 28 May 2008
Posts: 1620

PostPosted: 13.12.2014 07:20    Post subject: Reply with quote

I stand corrected! Smile
Back to top
View user's profile Send private message
senador
Veteran


Joined: 12 Feb 2006
Posts: 9158

PostPosted: 13.12.2014 10:12    Post subject: Reply with quote

Jeg mistenker at grunnen til at mange klubber er negativ til å redusere antall lag er frykten for å rykke ned eller ha mindre sjanse til å spille i Tippeligaen. Da har vi allerede kommet feil ut .

Jeg tror at reduseringen av antall lag vil føre til et høyere nivå. Nå er ikke det sagt at det er svaret på problemet norsk fotball, det er en av mange ting som bør gjøres. Hvis vi får de beste spillerne konsentrert på mindre lag så blir ligaen bedre. Vi kan jo snu på set, hvis de hadde utvidet Champions league hadde den ligaen blitt bedre? nei!

Så kan jeg være enig i at sluttspillmodell fra hypercube høres skremmende ut.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Forum -> Fotball generelt All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 35, 36, 37 ... 70, 71, 72  Next
Page 36 of 72

 
Jump to:  


Utviklet av phpBB. Tilrettelagt for RBKweb.

ANNONSE
SITATET
© 1999-2021 RBKweb