English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Debattforum

Alle kan lese innleggene, men man må registrere seg for å delta aktivt i diskusjonene.
Everyone can read the posts, but you have to register before writing your own posts.

 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   StatistikkStatistikk   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
Framtidige trenerkandidater
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 444, 445, 446 ... 582, 583, 584  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Forum -> Sportslig avdeling
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Montana
Veteran


Joined: 28 Dec 2012
Posts: 4448

PostPosted: 24.10.2019 10:49    Post subject: Reply with quote

Hvorfor skal vi enes om at han var høyt oppe på lista? Det virket jo mest av alt som at de forsøkte seg på mye forskjellig uten napp før de på overtid falt på en løsning der Horneland skulle være assistent, men endte opp som hovedtrener fordi noen måtte være det.
Foreslår at du kritiserer ting man faktisk har kjennskap til. Å etablere en sannhet om at dette var Bjørnebyes valg og noen han hadde bestemt seg for fra starten har ikke så mye nytte for noe som helst. Eller jo, kanskje om man prøver å skape en syndebukk.
Back to top
View user's profile Send private message
zaphod81
Veteran


Joined: 23 Jan 2008
Posts: 9359
Location: Ciljans lekegrind

PostPosted: 24.10.2019 11:17    Post subject: Reply with quote

Igjen, du får tro hva du vil. Det var sikkert ingen i Rosenborg som ville ha Horneland hit i det hele tatt, og vi forhørte oss sikkert med alle trenere som tenkes kan før vi landet på at assistenten sikkert kunne være sjef, både norske og utenlandske.

Jeg påpeker kun det åpenbare: Rosenborg var tydelig og tidlig interesserte i å hente inn Horneland, og da må det være noen i den gruppa som hadde ansvaret som hadde sansen for ham. Og det er ikke som om det er plukket helt ut fra lufta at Bjørnebye var ivrig på sin gamle NFF-kollega:

Litt om hvordan Bjørnebye vurderer Horneland ved ansettelsen her: (videointervju)

Ellers:

VG/Svea wrote:
BJØRNEBYES MANN: Eirik Horneland (til høyre) ble hentet til Rosenborg på sterk anbefaling fra sportssjef Stig Inge Bjørnebye, som hadde hatt ham som trener i NFF-systemet i sin tid


VG wrote:
Fredag kveld sier Hornelands advokat, Erik Flågan, til VG at treneren ble kontaktet av Rosenborg i august, i perioden mellom sparkingen av Kåre Ingebrigtsen og Hornelands kontraktsforlengelse. Flågan sier til VG at det var kontakt mellom Horneland og Rosenborgs sportslige leder Stig Inge Bjørnebye. Horneland skal da ha sagt nei til å stå på en «kandidatliste».

- Det er riktig at vi snakket sammen i august, men det var en samtale om fysisk trening og teknologi, en samtale mellom gode venner og kolleger. Nærmest i en bisetning spurte jeg, som man gjør i en samtale mellom venner, om hans fremtidsplaner. Da sa han at han ikke var aktuell for en jobb i Rosenborg, sier Bjørnebye til VG.


Hornet selv, i Josimar wrote:
Du har tidligere jobbet med Stig Inge Bjørnebye i NFF. Hva tror du han så i deg som gjorde at han anbefalte Rosenborg å ansette deg?
– Det må nesten han svare på. Men jeg tror det var min personlighet og utålmodighet når det kommer til utvikling. Samt vilje til å jobbe hardt nok. I tillegg så han vel at vi klarte å bygge et lag i Haugesund som spilte etter mange av prinsippene Rosenborg også står for. Høy intensitet og korte avstander.


Legg for øvrig merke til uttalelsen i videoen om hvor enige Bjørnebye og Horneland er i vurderingen av hva som trengs i klubben. Og ellers hvilke kriterier Bjørnebye sier han vektlegger (og ikke) når han vurderer trenere, kontra hva slags skussmål han gir Horneland på de kriteriene.

Jeg tror ikke Bjørnebye prøver å ødelegge noe som helst, eller engang dele ut jobber til kompisene sine, jeg tror bare han har et fotball- og utviklingssyn som rett og slett ikke passer inn i Rosenborg, at han er ganske kompromissløs på å gjøre ting på den måten han selv synes er best, og at han mangler kompetansen, innsikten og fotballinteressen til å utfordre og se utenfor sine egne mentale snarveier. Han er en egenrådig 'ekstremist' for et fotballsyn som ikke er forenlig med Rosenborgs, og det i en rolle som krever at man kan både søke og motta råd fra andre med annen kunnskap.

Tror og mener jeg, da.
_________________
Sitat slutt.


Last edited by zaphod81 on 24.10.2019 11:24; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Zorac
Legende


Joined: 08 May 2005
Posts: 17134
Location: Lillestrøm

PostPosted: 24.10.2019 11:18    Post subject: Reply with quote

Det har vært sagt flere ganger at Horneland var inne tidlig, blant annet av Koteng i Troillprat. Så enten lyver Koteng for åpen mikrofon, eller så var han inne tidligere enn i siste liten.

Det har imidlertid vært spekulert/erfart fra flere hold, blant annet VG, at klubben ønsket Hjulmand som hovedtrener og Horneland som assistent, og at sistnevnte måtte "overtales" til å bli hovedtrener da Hjulmand glapp.

Horneland var rimelig sikkert inne ganske tidlig, men det er mulig hans rolle som hovedtrener var et alternativ som dukket opp sent, da andre sa nei og det begynte å lukte røyk ved dassdøra.
_________________
Consider sport, the babyish enthusiasms and rages which it excites, whole nations disturbed by disputes between boys. We are children. -Aleister Crowley
Back to top
View user's profile Send private message
Montana
Veteran


Joined: 28 Dec 2012
Posts: 4448

PostPosted: 24.10.2019 12:29    Post subject: Reply with quote

Så lenge det stemmer at han var tiltenkt assistent-rollen, noe jeg mener vi har fått ganske bekreftet (gidder ikke lete fram) så avkrefter jo det i seg selv at han han tidlig var høyt på en hovedtrenerkandidat liste.
Back to top
View user's profile Send private message
zaphod81
Veteran


Joined: 23 Jan 2008
Posts: 9359
Location: Ciljans lekegrind

PostPosted: 24.10.2019 13:04    Post subject: Reply with quote

Det gjør jo faktisk ikke det.

Man kan for eksempel tenke seg at han ble påtenkt ganske tidlig av Bjørnebye (naturlig nok, i og med at de kjenner hverandre), og skåret veldig høyt på Bjørnebyes kravspesifikasjoner i trenerjakten. Men så hadde de andre medlemmene i utvalget andre prioriteringer, andre meninger, kanskje en litt annen kravspesifikasjon, og ønsket å sikte litt høyere med kandidatene sine. Hornelands advokat sier/påstår jo at Horneland selv ikke ønsket å stå på noen kandidat-liste (fornuftig nok; dermed dukket ikke navnet hans opp i adressas lekkede lister) Han selv takket altså nei til å stå på lista. Det vil jo i klartekst si at Bjørnebye vurderte ham som en kandidat til hovedtrenerjobben, og forhørte seg om Hornelands interesse.

Jeg tror altså at trenerutvalget som helhet ganske riktig hadde andre kandidater først på lista si, men at Bjørnebye internt var en veldig pådriver for Hornelands kandidatur. Derfor ble han forespeilet en slags hovedtrenerrolle med mer ansvar enn den tradisjonelle assistentrollen vår. Og da de tiltenkte managerkandidatene som var foretrukket av styrets representanter endelig falt i fisk, falt valget på å følge Bjørnebyes foretrukne plan og gi hovedansvaret til Horneland, og heller hente inn Emberland som offensivt alibi i trenerteamet.

På mange måter tapte vi dobbelt på det her, for ikke bare ble vi sittende med felttreneren som manager, vi mistet også det en mer erfaren manager kunne ha bidratt med (avhengig, selvsagt, av hvem som eventuelt hadde takket ja) rundt Bjørnebyes arbeidsoppgaver. Det er jo nettopp oppgavene i grenseland mellom sportslig leder og manager Bjørnebye virkelig ikke skjøtter.
_________________
Sitat slutt.
Back to top
View user's profile Send private message
Rayman
Proff


Joined: 11 Aug 2019
Posts: 392
Location: Oslo

PostPosted: 30.10.2019 17:20    Post subject: Reply with quote

Det blir spennende å se hvordan Cifuentes gjør det i neste sesongs ES, han burde være en mulig fremtidig kandidat, som også har gått Cruyff-skolen. Han virker ihvertfall veldig spennende i mine øyne, og han virket "for god" for Sandefjord i fjor. Han er ihvertfall ikke noe mindre merritert enn Horneland.
Back to top
View user's profile Send private message
3rl3nd
Proff


Joined: 13 May 2007
Posts: 434

PostPosted: 30.10.2019 18:37    Post subject: Reply with quote

Spørsmålet er hvor god Cifuentes er til å se spillere inn i øynene. Rosenborg skal bli best i Europa på blikkontakt.
_________________
Troillan i tykt og tynt.
Back to top
View user's profile Send private message
eksil
Veteran


Joined: 24 May 2011
Posts: 4364
Location: Ski

PostPosted: 30.10.2019 21:38    Post subject: Reply with quote

En lengsel etter fotball i blikket, ja en lengsel etter selve livet.
_________________
HMG
Back to top
View user's profile Send private message
Francisco Clementine
Rutinert


Joined: 07 Aug 2018
Posts: 797

PostPosted: 30.10.2019 22:14    Post subject: Reply with quote

Et rungende ja til Cifuentes. Virker på mange måter som Hornelands strake motsetning, og er akkurat det klubben trenger nå.
Back to top
View user's profile Send private message
Kai88
Veteran


Joined: 26 May 2010
Posts: 1400

PostPosted: 30.10.2019 23:10    Post subject: Reply with quote

Cifuentes, rykka ikke han ned? Virker som et voldsomt sprang å skulle ta over Norges beste lag.
Back to top
View user's profile Send private message
Kjello
Forumsjef


Joined: 29 Oct 2006
Posts: 8505
Location: Trondheim

PostPosted: 30.10.2019 23:29    Post subject: Reply with quote

Han rykka ned. Men tok over et Sandefjord som hadde tatt 6 poeng på de første 12 kampene, til å være uheldig som bare tok 18 poeng på de siste 18 kampene. Blant annet uheldige som kun fikk med seg U på Lerkendal.

Jeg er dog enig. Men si at han fører Sandefjord til øvre halvdel neste år. Så kan det være et spennende navn å se på fra og med 2021. Horneland har jo kun kontrakt ut 2020 også.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
puckno
Veteran


Joined: 13 May 2006
Posts: 4433

PostPosted: 02.11.2019 12:34    Post subject: Reply with quote

Sikkert nevnt her tidligere, og på en podcast denne uka; hva med Stefan Billborn? Tok over Hammarby januar 2018 på treårskontrakt. Vunnet 14 av de siste 16 kampene i Allsvenskan. Spiller underholdende 4-3-3, har scoret 19 mål mer enn neste lag på listen. Fremdeles mulighet for å vinne Allsvenskan før siste runde.

"Stefan Billborn är en dröm att intervjua. Bajentränaren snackar bara på, och lägger sig alltid vinn och att svara uppriktigt på frågorna. Billborn gillar att nörda ner sig i fotbollen, och är inte rädd för att tycka till. "

"I det uppställda försvarsspelet varierar man mellan 4-1-4-1/4-3-3-försvar där man kliver högt och använder en hög backlinje. Om Stefan Billborn får välja sker det uppställda försvarsspelet sällan då lagets ambition är att vinna tillbaka bollen så fort det är möjligt."

"Anfallsspel; I grunden använder Hammarby ett 4-3-3-system där de fyra offensiva spelarna (yttrar, forward, tia) roterar och turas om att belägga ”korridorerna”. I uppspelen faller Hammarby ofta ned på tre spelare genom att droppa ned centrala mittfältaren utanför vänstra mittbacken och skjuta upp vänsterbacken och högerbacken i höga positioner."

"Hammarby är allsvenskans målgladaste lag och de har inte blivit det av en slump. Stefan Billborns offensiv är en våt dröm för alla som gillar sevärd fotboll. Med en tydlig spelidé och smarta värvningar har man hittat skräddarsydda spelare som klarar av att utföra arbetsbeskrivningen i fickorna"
Back to top
View user's profile Send private message
Sevenseven
Proff


Joined: 07 Jan 2013
Posts: 353

PostPosted: 02.11.2019 13:14    Post subject: Reply with quote

Jeg tror ikke Horneland forsvinner med det første, så vi får håpe på at noe skjer med laget. Den prestisjen som ble lagt i ansettelsesprosessen.sparkingen av ki og eh med påfølgende Rettssaken med ki og eh, kranglingen med Haugesund (som fikk noen kr i komp). I tillegg kommentaren til koteng om de "3-årene". Så det er scenarier til et bytte: vi havner på den nederste halvdelen på tabellen neste sesong, Horneland velger å slutte selv eller at vi ikke klarer å kvalle til Europa i sesong 3. Dessverre så er det siste scenariet som er mest sannsynlig. Så vi må se på trenere som kan være aktuelle 3år fram i tid ☹️
Back to top
View user's profile Send private message
puckno
Veteran


Joined: 13 May 2006
Posts: 4433

PostPosted: 02.11.2019 14:01    Post subject: Reply with quote

I mitt hode er det umulig å leve med å ikke kvale til Europa for andre gang på 30 år og beholde treneren. Det forventer jeg også Styret vil mene, uansett hva som sies utad. Dersom det ikke skjer bør årsmøtets fremste oppgave være å avsette Styret.
Back to top
View user's profile Send private message
number10
Veteran


Joined: 16 Sep 2012
Posts: 1646

PostPosted: 02.11.2019 14:30    Post subject: Reply with quote

Værtfall enig i at å hente fra feks trenere fra sverige og danmark ikke er så dumt. Som regel spiller de en mere teknisk angrepsvillig fotball, de beste lagene. Mens her i norge er man mere opptatt av pusten og det defensivet (Horneland).

RBK-styret ble så til de grader blind på det offensivet grunnet mange baklengs i europa under Kåre, at de la til grunn at nå skal de få inn en trener som er god på det defensivet. Vi driter i angrepsvillig fotball!!!

Om RBK vinner 5-4, så er det bedre underholding enn en begredelig kjedlig fotballkamp og seier 1-0. (Under Hamren)

En trener fra Nederland, Belgia og Spania feks er nok mye vanskeligere. Man kan hente inn en trener fra de beste i både sverige og danmark, til norge.
_________________
«Koteng: Jo dårligere og dårligere det gikk, jo tryggere var vi på at Horneland var rett mann.»
Back to top
View user's profile Send private message
Huber
Veteran


Joined: 17 Mar 2011
Posts: 1792

PostPosted: 03.11.2019 10:15    Post subject: Reply with quote

Har mest lyst på en trener som har erfaring fra og kontakter nede på fastlandet. Helst i Tyskland, men Belgia/Nederland er også akseptabelt.

Det er i dette området mye av utviklingen har skjedd det siste 10-året, og det vil være godt for klubben å få påfyll med litt moderne kunnskap, og få koblet oss inn i det nettverket som har stått for denne utviklingen.
Back to top
View user's profile Send private message
Mustrum Ridcully
Veteran


Joined: 15 Nov 2011
Posts: 9339
Location: Helt Apoel

PostPosted: 03.11.2019 11:27    Post subject: Reply with quote

Nå er jo vi strengt tatt en del av dette nettverket, det er bare det at vi ikke har utviklet så mye annet enn frustrasjon siden 2002. Jeg synes også Belgia/Nederland høres bra ut, fint om vi kunne fått en som har gått Sollied-skolen i Belgia, så kan vi få sluttet sirkelen for denne gang.
_________________
Agbogbloshie park inspector.
Quis custodiet ipsos custodes?
Back to top
View user's profile Send private message
Huber
Veteran


Joined: 17 Mar 2011
Posts: 1792

PostPosted: 03.11.2019 12:36    Post subject: Reply with quote

Vi var det kanskje for 15+ år siden, men siden den gang har klubben stort sett forholdt seg til det skandinaviske nettverket.

Det hjelper ikke å sitte i ett bøttekott og lese IBM 1400 series-manualer dersom en ønsker å bli Azure eller AWS-utvikler.

Ett unntak er akademiet de siste par årene, men det ser ut til å holde på for seg selv.
Back to top
View user's profile Send private message
Valderrama
Senior


Joined: 13 Mar 2013
Posts: 222

PostPosted: 03.11.2019 13:06    Post subject: Reply with quote

number10: Det største problemet i år er vel nettopp det defensive. Vi har allerede sluppet inn 35 mål i EL, noe som er uhørt. Vi har scoret 45 mål hittil mot 51 i hele fjorårssesongen. Skal ikke hevde at angrepsspillet har vært bra, men det var vel ikke (særlig) bedre i fjor.
Back to top
View user's profile Send private message
senador
Veteran


Joined: 12 Feb 2006
Posts: 8330

PostPosted: 03.11.2019 13:49    Post subject: Reply with quote

Huber wrote:
Har mest lyst på en trener som har erfaring fra og kontakter nede på fastlandet. Helst i Tyskland, men Belgia/Nederland er også akseptabelt.

Det er i dette området mye av utviklingen har skjedd det siste 10-året, og det vil være godt for klubben å få påfyll med litt moderne kunnskap, og få koblet oss inn i det nettverket som har stått for denne utviklingen.


RBK finner ikke folk derfra. De leter kun i kontorene til NFF og tidligere eksrbkere. Tipper Smerud er aktuell som neste trener.
Back to top
View user's profile Send private message
Pappelg
Rutinert


Joined: 10 Jul 2018
Posts: 758

PostPosted: 03.11.2019 16:01    Post subject: Reply with quote

Det er nesten så klubben må bygges opp på ny det her. Håper på en opprydding uten like i klubben nå. For meg som ser utenfra, virker det som vi burde starte med sportslig leder og speider apparatet, for så å endre styresammensetning. Etter det er det jo ny trener og nye spillere.

Men når vi nå kommer til det med ny trener, for jeg ser ikke helt at Horneland skal klare å berge jobben sin, så er jeg helt enig i at vi bør se til Tyskland/Nederland(ikke så mye Belgia i mitt hode).

Jeg vil tro det er en del som har gått litt i "lære" hos veldig gode trenere, som holder på nede i tysk 3 liga osv, som lett overgår kvaliteten på norske trenere.

Pavel Vrba har vel holdt på en stund nede i Plzen og kanskje kunne vært en mulighet.

Vet ikke, men uansett føler jeg at det må endres på flere hold nå. Og troligvis vil det jo presse seg frem store endringer i Rbk. Starter det dårlig i ES til våren, og Rosenborg ikke har gjort endringer innen da, så kommer det til å føre til en total eksodus av personell i klubben, samt at vi fremstår ennå mer som en kaosklubb og sliter enda mer med å få inn gode spillere. I mine øyne burde klubben agere NÅ. Å vente til neste år og se, vil være enda et år på veg nedover som klubb.
Back to top
View user's profile Send private message
zaphod81
Veteran


Joined: 23 Jan 2008
Posts: 9359
Location: Ciljans lekegrind

PostPosted: 04.11.2019 10:06    Post subject: Reply with quote

Valderrama wrote:
number10: Det største problemet i år er vel nettopp det defensive. Vi har allerede sluppet inn 35 mål i EL, noe som er uhørt. Vi har scoret 45 mål hittil mot 51 i hele fjorårssesongen. Skal ikke hevde at angrepsspillet har vært bra, men det var vel ikke (særlig) bedre i fjor.


Det blir litt for enkelt.

I starten av sesongen var det litt omvendt, vi scoret veldig, veldig lite mål (og fjorårssesongen som det sammenlignes med var jo forøvrig også offensivt svak), og slapp inn et helt greit nivå. Men dette handler jo om hva laget må gjøre for i det hele tatt å klare å skape sjanser, og i de siste kampene har vi sett at vi har blitt liggende med full strekk i laget og blitt overkjørt på overganger imot fordi vi ikke klarer å skape noe uten å tømme midtbanen offensivt.

Vi mangler altså den der offensive spilleplanen som gjør at vi skaper sjanser selv om vi angriper i relativ balanse. I vår angrep vi i balanse, sendte fra fire spillere hver gang, og skapte ingen ting. Nå er vi ofte ubalanserte, skaper litt mer, men slipper også til veldig masse.

Det var forøvrig det samme som skjedde i Jan Jönssons første sesong, da vi scoret masse mål, men også slapp inn masse mål. Da han forsøkte å 'stramme opp' i andre sesong sluttet vi helt å score mål. Og da fikk han sparken.
_________________
Sitat slutt.
Back to top
View user's profile Send private message
Kamerat Ola
Veteran


Joined: 13 Jan 2014
Posts: 4581
Location: Oslo

PostPosted: 04.11.2019 10:19    Post subject: Reply with quote

Det skal være mulig å finne en trener som er villig til å komme til oss med de sportslige og økonomiske betingelsene det medbringer. Strømsgodset klarte å hente en langt mer spennende trener enn Horneland i nedrykks-sumpa. Det handler om å vite hvor man skal lete og hva man skal lete etter, og det er der vi mangler evner og kompetanse. Både i Tyskland, Belgia og Nederland fins det trenere som har gått i lære hos trenere hvis filosofi og spillestil ligner det vi ønsker å se. Når jeg sier Tyskland snakker jeg ikke om hovedtrenere i klubber i Bundesliga, men like så godt trenere på ungdomslag, lag i andre og tredje Bundesliga, eller assistenter. David Wagner gikk vel rett fra BVBs ungdomslag til Huddersfield og tok de opp til Premiere League, Daniel Farke spiller en fotball som ville ført mange til Lerkendal, Erik Ten Hag har gjort Ajax til et av verdens beste lag igjen samtidig som de produserer og selger enorme talenter. Vi trenger realistisk sett noen prosent av den kunnskapen slike trenere besitter for å ta gull i ES, det er tross alt ikke mye om å gjøre når nivået er slik det er.
_________________
Radikal
Back to top
View user's profile Send private message
zaphod81
Veteran


Joined: 23 Jan 2008
Posts: 9359
Location: Ciljans lekegrind

PostPosted: 04.11.2019 10:33    Post subject: Reply with quote

Quote:
– Størsteparten av tiden på trening bruker vi på offensiv samhandling, så det er ikke sånn at vi har prioritert det defensive ekstremt mye på treningsfeltet. Men det at vi har offensivt spill gir oss også en defensiv trygghet, sier målscorer Amankwah til VG.


Apropos innlegget over så høres jo dette ut som en spennende trenertype for oss. Defensiv trygghet gjennom godt offensivt spill og greier, det er jo nettopp det poenget jeg skulle fram til over.

Noen som vet hvilken klubb denne Amankwah spiller for, og hvem det er som trener de?
_________________
Sitat slutt.
Back to top
View user's profile Send private message
ace
Veteran


Joined: 05 Apr 2005
Posts: 3899
Location: Stiftstaden

PostPosted: 04.11.2019 10:38    Post subject: Reply with quote

Nico Kovac fikk fyken i Bayern i dag, bare å ringe.
_________________
Svart og hvit for alltid!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Forum -> Sportslig avdeling All times are GMT + 2 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 444, 445, 446 ... 582, 583, 584  Next
Page 445 of 584

 
Jump to:  


Utviklet av phpBB. Tilrettelagt for RBKweb.

ANNONSE
SITATET
© 1999-2020 RBKweb