English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Debattforum

Alle kan lese innleggene, men man må registrere seg for å delta aktivt i diskusjonene.
Everyone can read the posts, but you have to register before writing your own posts.

 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   StatistikkStatistikk   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
Videodømming
Goto page Previous  1, 2, 3
 
Post new topic   Reply to topic    Forum -> Fotball generelt
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Zorac
Legende


Joined: 08 May 2005
Posts: 16054
Location: Lillestrøm

PostPosted: 17.03.2019 01:03    Post subject: Reply with quote

Jeg har ikke sett voldsomt med VAR-assisterte kamper, men de jeg har sett gir meg inntrykk av at "hjelpemidlet" generelt fungerer dårligere enn fryktet. Hands-situasjoner dømmes utrolig nok langt dårligere med enn uten VAR, kamper ilegges opptil flere pauser på flere minutter for å avgjøre om en scoring er gyldig eller ikke, og de (straffbare) situasjonene hvor VAR faktisk kunne plukket opp det dommer ikke ser, plukkes ekstremt sjeldent opp.

Om dette er hva VAR tilfører fotballen, synes jeg vi kan skrinlegge hele driten. Det er langt mer irriterende - og tidkrevende - med dårlige vurderinger med enn uten videohjelp.
_________________
Consider sport, the babyish enthusiasms and rages which it excites, whole nations disturbed by disputes between boys. We are children. -Aleister Crowley
Back to top
View user's profile Send private message
Hodor
Veteran


Joined: 23 Aug 2013
Posts: 2690
Location: Sunnmøre's hovedstad

PostPosted: 14.06.2019 12:35    Post subject: Reply with quote

https://www.vg.no/sport/f...tent=row-7

Intet sjokk fra dommerne og NFF
Back to top
View user's profile Send private message
Zorac
Legende


Joined: 08 May 2005
Posts: 16054
Location: Lillestrøm

PostPosted: 18.06.2019 15:21    Post subject: Reply with quote

Jfr Nigeria - Frankrike i går, imponerer VAR nok en gang ved å vise at verktøyet faktisk skaper flere problemer og kontroverser enn det løser. Jeg er i utgangspunktet ikke veldig VAR-vennlig, men slik det er nå gidder jeg ikke en gang kjøre et spydig "hva var det jeg sa"; det brukes jo nesten bare på feil situasjoner og forseelser.

For øvrig kostelig å se "eksperten" Mathisen pushe sin pro-VAR-agenda, mens han snakker imot seg selv i neste åndedrag:


Quote:
Jesper Mathiesen, fotballekspert i TV 2, har ved flere anledninger vist at han er for VAR i fotball. Han mener dømmingen er korrekt og mener det ikke kunne blitt gjort på noen annen måte.

- Det er helt riktig dømt med hensyn til regelverket. Vi kan alltids diskutere om en del av reglene kanskje burde blitt endret, men så lenge de er der, er det feil å diskutere noe som er fastsatt, sier Mathiesen til Dagbladet og fortsetter:- Det er svart på hvitt. Enten har du foten på streken, eller så har du det ikke. Man kan ikke kritisere dommere som gjør jobben sin.

[..]

Tv-bildene viser også at flere av de franske spillerne er innenfor sekstenmeteren da straffesparket slås. Det har også mottatt reaksjoner, ettersom regelverket sier at det heller ikke er lov.

- Dersom Frankrike hadde fått en retur, så måtte straffesparket blitt tatt på nytt. De oppnår ikke noe fordel av å være innenfor, og påvirker ikke keeperen på noen som helst måte.Hele saken

Så, er det svart-hvitt, eller ikke? Er det forskjell på strek-reglene etter hvilken strek det er snakk om? Var det ikke slik at regler er regler og dommerene skal bruke disse uavhengig av hva gud og hvermann måtte mene?

Gjøk.
_________________
Consider sport, the babyish enthusiasms and rages which it excites, whole nations disturbed by disputes between boys. We are children. -Aleister Crowley
Back to top
View user's profile Send private message
Henning
Legende


Joined: 18 Feb 2005
Posts: 15590
Location: Oslo

PostPosted: 18.06.2019 15:58    Post subject: Reply with quote

Jeg har også snudd (tilbake til min opprinnelige posisjon) når det gjelder VAR. Foretrekker gamle dager, blir mer irritert over tilfeldige VAR-innfall enn at dommeren gjør noen feil her og der.
Back to top
View user's profile Send private message
Vegard2711
Veteran


Joined: 25 May 2011
Posts: 8763

PostPosted: 18.06.2019 15:58    Post subject: Reply with quote

Synes det der var tåplig ja. Skal man ha et system på denne måte så ville noe tilsvarende i håndball betydd at sikkert 70% av målene hadde blitt annullert når det hoppes inn i feltet, da spillere som regel akkurat er nedi gulvet igjen før ballen forlater hånden. Det er ikke lov, men det er ingen som ser med det blotte øye når det skjer.

Det at en keeper rører seg en centimeter eller to burde ikke være forbudt. Er det slik at en keeper må stå helt i ro til ballen har forlatt motstanderens fot så kommer aldri keeperen til å redde ballen så lenge de ikke blir skutt på.

Skal VAR bli så pirket så må de jo også ta straffe etter straffe opp igjen. Begge lags spillere var allerede inni boksen når Frankrike tok straffen i går og det er som regel slik i hver kamp, at noen spillere så vidt er inne i feltet før straffen er tatt.

Så kunne man jo også begynne å konsultere med VAR for å finne ut om frispark egentlig skulle vært tatt meteren lenge frem, tilbake eller til siden. Bare så det ikke er noe juks Tommel'n opp! Tommel'n opp! Tommel'n opp!
Back to top
View user's profile Send private message
gucci
Rutinert


Joined: 02 Feb 2012
Posts: 633

PostPosted: 18.06.2019 16:15    Post subject: Reply with quote

VAR handler vel stort sett om at rike folk vil beskytte investeringene sine mot tilfeldighetenes makt. Nei til VAR, nei til stopp i spillet. Situasjonen i Frankrike - Nigeria er bare parodisk, og viser med tydelighet at rettferdig dømming og «riktig» dømming ikke er det samme.
Back to top
View user's profile Send private message
2mas
Sjef


Joined: 06 Sep 2002
Posts: 50485
Location: Trondhjem

PostPosted: 16.07.2019 20:21    Post subject: Reply with quote

Dersom vi kommer oss til 4. runde i mesterligakvalifiseringa, blir det videodømming på Lerkendal for første gang:

UEFA i § 49.03 i turneringsreglene wrote:
In principle, VARs may be used in matches as of the play-off stage of the competition. However, UEFA may decide to use VARs in other matches as well, or to not use VARs in certain matches.


Antar mållinjeteknologi inngår i VAR-pakken til UEFA? Første og hittil siste kamp på Lerkendal med mållinjeteknologi var supercupfinalen i 2016.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
2mas
Sjef


Joined: 06 Sep 2002
Posts: 50485
Location: Trondhjem

PostPosted: 12.08.2019 15:47    Post subject: Reply with quote

Om vi unngår stortap i morra, blir dette altså realitet tirsdag om to uker. Spennende!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
RbkUrge
Veteran


Joined: 09 Aug 2005
Posts: 2190
Location: Oslo

PostPosted: 12.08.2019 15:51    Post subject: Reply with quote

Det høres vel ut som UEFA også kan velge å ikke benytte VAR selv i play-off? Jeg vet ikke hvor omfattende det er å få på plass VAR-teknologien, men det kan jo bli knapt med tid for å få alt på plass innen play-off?
_________________
Perché hai tradotto questa frase?
Back to top
View user's profile Send private message
2mas
Sjef


Joined: 06 Sep 2002
Posts: 50485
Location: Trondhjem

PostPosted: 12.08.2019 15:54    Post subject: Reply with quote

Har tenkt på det samme. Tenkte å forhøre meg på treninga i dag, men glemte det. Sad
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
2mas
Sjef


Joined: 06 Sep 2002
Posts: 50485
Location: Trondhjem

PostPosted: 14.08.2019 14:03    Post subject: Reply with quote

UEFA har merket fire nøkkelpunktet der VAR kan komme til nytte, der alle har én felles begrunnelse: clear and obvious mistakes, altså klare feil.

De fire nøkkelpunktene er:

Ved målsituasjoner for å se om det er skjedd noe som mistrider reglene i forkant. Eksempel er om angripene lag har stått i straffebar offisde i foranledning til målet eller om forsvarende lag er snytt for et frispark i forkant av målet.

Ved straffesituasjoner for å se om det er blitt gjort noe straffbart som rettferdiggjøre at dommeren enten valgte å blåse eller lot være å dømme.

Ved røde kort for å i likhet med straffesituasjoner, sørge for at dommeren har tatt en rett beslutning. NB! Gjelder direkte røde kort og ikke to gule.

Ved feil identifisering av spiller for å hjelpe dommer dersom et kort er gitt til feil mann.

Les mer: VAR inntar Lerkendal

– Det blir jo spennende. Jeg har vel sett både positive og negative ting ved «VAR» gjennom TV-ruta. Vi må nesten bare prøve det ut og se hvordan det blir. Det skal i utgangspunktet gi flere rettferdige avgjørelser. Så får vi telle opp til slutt, sier RBK-keeper André Hansen.

(...)

– Det er vanskelig å si hvilke hensyn vi må ta. Men vi bør jo være litt mer forsiktig i eget felt når det gjelder holding, markering og taklinger. Det blir nok i eget felt det vil handle om å være mer påpasselig for hvor armene befinner seg og hvor hardt man drar i motstanderens trøye, sier Hansen.

Les mer: Nå blir det «VAR» på Lerkendal

Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke visste at det var mållinjeteknologi i bruk i europaligagruppespillet i fjor og i forfjor.

Ellers:

UEFA i § 49 i turneringsreglementet wrote:
49.01
Video assistant referees (VARs) may be used in accordance with the IFAB Laws of the Game and the relevant IFAB protocol for the purpose of assisting the referee. The decision as to whether VARs should be used for a specific match is at the sole discretion of the referee, and that decision is final.

49.02
No sources or systems other than the official VAR system may be used by the referee to review replays during the match.

49.03
In principle, VARs may be used in matches as of the play-off stage of the competition. However, UEFA may decide to use VARs in other matches as well, or to not use VARs in certain matches. Should it prove necessary for whatever reason, matches may start and/or finish without the use of VARs, and any failure, unavailability, use or non-use of the VAR technology will in no way prejudice the validity of the referee’s decisions, with such decisions being final in all cases.

49.04
UEFA may decide to use existing infrastructure for the referee review area (RRA) or set up a new area in the immediate vicinity of the pitch. The RRA should be a neutral area adjacent to the pitch with a minimum size of 1.5m x 1.5m. It should be visible to the public (but without the RRA screen being observable) and should, in principle, be a minimum of 5m from each of the team benches. Only the referee is allowed to review replays in the RRA.

49.05
Following a VAR review, UEFA may use any existing screens in the stadium to show relevant graphics and/or replays supporting the decision taken by the referee. UEFA may also decide, at any time, to stop VAR replays from being shown in the stadium. In any case, UEFA shall decide which graphics and/or replays are to be shown and shall ensure they are provided to the giant screens operators. The use of any other different graphics/replays by the clubs or stadium operators is strictly forbidden.

49.06
Each club authorises UEFA and/or UEFA suppliers to install the relevant system approved by UEFA for the competition in its stadium, which may include the use of existing stadium infrastructure (e.g. cabling, WLAN, screens and/or giant screens). Furthermore, each club and the owner/operator of the relevant stadium must, at all times, provide such access to the stadium and stadium facilities as UEFA and UEFA suppliers reasonably require (e.g. as regards access to and use of power in the stadium for the RRA) and provide full cooperation in relation to VAR
matters. The VAR system and the associated technology (including all cabling) may not be used, changed or touched by anyone other than UEFA and the relevant supplier.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Forum -> Fotball generelt All times are GMT + 2 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3
Page 3 of 3

 
Jump to:  


Utviklet av phpBB. Tilrettelagt for RBKweb.

ANNONSE
SITATET
© 1999-2019 RBKweb