Utskrift fra rbkweb.no

- Neste år vet alle hva man går til
Skrevet av Thomas Myren, 26. november 2013, 07:23

Jon Inge Høiland fikk ikke avslutte Rosenborg-karrieren som norgesmester. Veteranen har likevel tro på tidligere lagkamerater i 2014.


Foto: Thomas Karlsen

Kamper/mål:

2011:
Serie: 10/0
NM: 0/0
E-cup: 0/0
Samlet: 10/0

2012:
Serie: 19/0
NM: 0/0
E-cup: 7/0
Samlet: 26/0

2013:
Serie: 8/0
NM: 5/1
E-cup: 2/1
Samlet: 15/2

Totalt:
Serie: 37/0
NM: 5/1
E-cup: 9/1
Samlet: 51/2

Les mer
OSLO (rbkweb.no): - Så mye poeng som vi hadde i år, så burde det egentlig holdt til seriegull. Vi har vært utrolig stabile i år. Vi har hatt et veldig, veldig bra forsvar. Det er nok det beste forsvaret i Tippeligaen, innleder Høiland.

- For å være helt ærlig, så mangler det litt framover. Vi må score litt flere mål og skape litt mer champagne-fotball og målsjanser. Det er nok der nøkkelen ligger neste år, tror jeg: De må klare å få i gang enda litt mer bakromstrusler og bevegelser i boksen. Jeg tror spissene som er her er gode nok til å score mål, men de må komme til flere målsjanser. Vi må fôre dem mer.

- Ikke minst skape flere åpenbare sjanser?

- Det har ikke vært nok av det. Det blir mer at vi kriger seieren i mål fordi vi er mer stabile.

- Tror du tid er et stikkord på grunn av mye nytt på midtbanen og i angrepet?

- Selvfølgelig! Det har vært masse nye spillere, to nye trenere og en helt ny treningskultur i klubben i år.

- Hvordan har treningsopplegget vært forandret?

- Det er veldig mye fokus på pasningsspill og det å ha overskudd til kamp. Det er nok litt annerledes enn hvordan folk har hatt det før. Da snakker jeg ikke bare om de to årene Janne var her, men de siste 20 årene.

- Det har vært en litt ny måte å trene på. Det vil hjelpe neste år, når alle vet hva man går til.

- Føler du at det allerede har slått ut positivt?

- Ja, det har jo det. Vi har jo tatt nok poeng til å vinne, og det ville ha vært en utrolig stor prestasjon å vinne med et helt nytt lag og en ny måte å spille på. Så jeg har stor tro på Rosenborg neste år!

- Hvordan var det å få starte avskjedskampen for din egen del?

- Det var gøy å få spille cupfinalen med så mange fans. Det var en fin avslutning for meg i Rosenborg, men det ble ikke sånn som jeg hadde håpet.

- Det ble en nesten-sesong: sølv i serie og sølv i cup. Det føles jævlig bittert. Vi kom litt dårlig ut: De scoret 1-0, men så scoret vi med en gang. Det var en sånn passe 1. omgang, helt greit liksom.

- Var begge lag litt nervøse?

- Det blir gjerne sånn i en cupfinale. Likevel er det uvanlig at det blir scoret to mål før pause i en cupfinale.

- Så åpnet det seg mer opp i 2. omgang. Vi fikk 2-1 og kampen akkurat dit vi ville ha den; vi kunne ligge å kontre. Så scoret de på sin andre dødball. Vi hadde en kjempesjanse ved Tobias og Nicki til å score 3-2, men så kom det tredje dødballmålet i mot. Jeg tror jeg aldri sluppet inn tre dødballmål i hele min karriere! Det er veldig kjedelig!

- Syns du at dere maktet å få til en sluttspurt for å utligne igjen?

- Jeg ble byttet ut da det var ti minutter igjen, men jeg så på. Vi fikk til en liten sluttspurt og en stor sjanse på innlegget som Pål slo. Så det var nære. Men sånn har det vært i år: Nesten - det oppsummerer vel bra sesongen 2013.

- Hvordan vil du oppsummere sesongen for din egen del?

- Jeg sa det til Rosenborg tidlig: "Nå har jeg solgt huset, og familien flytter tilbake til skolestart." Jeg fikk sitte på tribunen et par kamper, og da hadde jeg ikke noe lyst til å være her. Så jeg sa: "Nå har jeg lyst til å dra i sommer." De sa: "Nei, vi har bruk for deg."

- I sommer og høst har jeg fått spille masse. Jeg har gjort en god høstsesong, og spilt bra i de kampene jeg har fått spille.

- Og hva har du å si om de tre årene i Trondheim?

- Tida i Rosenborg har vært nesten med tre medaljer i serien og 2. plass i cupen. Det er kjedelig å ha vært tre år i Rosenborg uten å vinne gull!

- Vårsesongen i fjor ble høydepunktet?

- Da hadde jeg vært skadefri lenge, og vi gjorde en veldig god vårsesong og sommer. Så var jeg litt småskadet på slutten i fjor. Men det var nok den beste sesongen jeg gjorde.

- Hva skjer nå?

- Nå tipper jeg at det blir Tippeliga i 2014 på gamle Høiland. Det ser ut til at jeg kan kunne bli enig med Stabæk. Jeg gleder meg til å flytte hjem.

- Hvor lenge ser du for deg å fortsette?

- Jeg ser bare for meg ett år. Jeg tenker ikke noe lenger enn det.

- Har du lyst til å legge opp om ett år, eller vil du mest se det an?

- Det vet jeg ikke. Hvis jeg skal spille fotball, må jeg være motivert. Jeg må gå "all in". Jeg kommer aldri til å takke ja til en sesong der jeg ikke trener like mye som de andre og ikke kjører 100 prosent.

- Det har jeg bestemt meg for å gjøre neste år, og så får jeg se hvordan det føles. Man blir jo eldre, så man får ta ett år av gangen. Sjøl om det er en gammel klisje.

- Hva føler du at du kan bidra med i Stabæk?

- Stabæk-laget er kjempeungt, og jeg har masse erfaring. Jeg kan nok hjelpe til mye der, tror jeg: Gjøre de andre guttene klare over hva som kreves; hva slags nivå det skal være på treninger og hvordan man må oppføre seg for å lykkes i Tippeligaen. Det er sikkert de som vil gå enda lenger enn det òg - det håper jeg det er mange som vil. Det blir nok rollen jeg skal få. Så får vi se om det blir noen flere sammen med meg som kan være med på å dra lasset der.

nyheter
forum