English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Lerkendal som EM-arena
Skrevet av Thomas Myren, 26. april 2002, 17:20

Rosenborg Web har fått tak i de første skissene som viser hvordan Lerkendal vil bli seende ut under et eventuelt EM-sluttspill i 2008.

I desember offenliggjør UEFA hvem som får arrangere fotball-EM om seks år. Norden (Norge, Sverige, Danmark og Finland) er en av de heteste kandidatene og kan fort bli arrangør, med Trondheim som en av åtte vertsbyer.

Men dersom det blir EM-kamper i Stiftstaden, må Nye Lerkendal stadion bygges ytterligere ut. Når den nye hovedtribunen står klar til høsten, vil kapasiteten bli 22 000. Men UEFAs krav til EM-arenaer (og finale-arenaer i europacupene) er at de minimum må tilby 30 000 sitteplasser.

For å få plass til så mange folk på Lerkendal, vil man bygge en provosorisk etasje på Adidas-tribunen, samt lage tribuner i hjørnene. Disse planene er blitt godkjent av UEFA, og dersom Norden får EM i 2008, vil man begynne å bygge ut Lerkendal i 2007.
Les mer

Eksklusive skisser som viser Lerkendal som EM-arena:


Slik vil Lerkendal se ut fra nordvest med lukkede hjørner og en ekstra etasje oppå Adidas-tribunen.


Taket på Adidas-tribunen vil bli demontert og bli erstattet med en ekstra etasje, som ikke vil få tak over seg - forståelig nok siden den likevel skal bort igjen når de 3 EM-kampene i Trondheim er ferdigspilt.


Oversiktsbilde fra sørvest med tribune vest og den nye hovedtribunen i nedre bildekant. Tribunene i hjørnene kan bli stående også når EM er over, og da vil Lerkendal for alvor bli en skikkelig fotballstadion!

Tusen takk til Rosenborg BK for disse bildene!


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Lerkendal som EM-arena» i forumet! Diskutér «Lerkendal som EM-arena» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb