English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Din mening: Et handlekraftig styre
Skrevet av Daniel Holmeide Strand, 26. juni 2013, 21:15

Hroar Stjernens avgang som daglig leder i Rosenborg vekker oppsikt, langt utover den oppsikt en treneravgang vekker.

Ingen i styret har i forkant ytret sin tillit til Stjernen i media, ingen har hisset på kommentarplass i nettavisene og Hroar Stjernens tråd på RBKweb hadde før nyheten ble sluppet sist et innlegg 01.06.13. Altså tjuefem dager før hans avgang. Det omhandlet for øvrig kontinuitet på trenersiden, og tråden har siden den gang fordoblet seg i størrelse.

Stjernen fikk ikke akkurat i oppgave å hoppe etter Wirkola, han fikk i oppgave å rydde opp etter nachspielet til Matti Nykänen. Skutles vidløftige ambisjon om 700 millioner i omsetning, topp 30 i Europa og "Nordens Porto" ble byttet ut med tæring etter næring, kjøp etter salg og store omstillinger i organisasjonen.

Klubben har selv omtalt prosessen med å omstille fra den ambisiøse satsingen i spesielt 2008- og 2009-sesongen som vanskelig. De har forsøkt å snu hver stein, og har helt sikkert byttet ut pappkoppene med krus og skriver nå ut på dobbeltsidig papir. Allikevel har klubbens driftsresultat vært alt annet enn oppløftende lesning, og utenom ekstraordinære inntekter som tomtesalg, e-cup og spillersalg ville vi trolig ikke ha grunnlag for videre drift.

Tross de mange kostnadsbesparelser budsjetterer klubben med 10 millioner i minus i 2013, hvor vi også budsjetterer med relativt usikre inntekter fra e-cup og spillersalg. Hvis det nå viser seg at vi styrer mot en svikt i sponsor- og medieinntekter kan også finansregnskapet for 2013-sesongen være lite trivelig å fremlegge i februar for årsmøtet.

Du trenger heller ikke å være kremlolog for å lese mellom linjene når Ivar Koteng uttaler seg, åfjordingen er direkte og klar i sine uttalelser og forteller at Stjernens økonomiske kompetanse rett og slett ikke er god nok. Dette har styret tatt konsekvensen av, og har enstemmig valgt å avsette Stjernen.

Faktisk har klubbens styre valgt å handle i tråd med klubbens egne vedtekter, hvor de skal påse at idrettslagets midler brukes og forvaltes på en forsiktig måte og føre tilsyn med den daglige ledelse og klubbens virksomhet for øvrig.

Som medlem av klubben er jeg meget fornøyd med den handlekraft som har blitt vist, en egenskap som i mange år ble etterlyst av omgivelsene under den tidligere styreleder Terje Svendsen, hvis siste stikk var å ansette Stjernen. Forhåpentligvis vil prosessen med å ansette en ny daglig leder ha behov for mindre total-konsultering.

Kanskje er dette et forvarsel om at kompetanse og prestasjoner også skal være en del av de kriterium klubbens ledere vurderes på, og at gamle anklager om kameraderi skal gjøre til skamme. Om skral økonomisk kompetanse er årsak til avskjedigelse, bør også forsøk på økonomisk kriminalitet og sviktende forståelse for kontraktsinngåelser være grunnlag for å seriøst vurdere andres posisjon.

Vi er vel ikke helt ferdig med ryddejobben?

Daniel Holmeide Strand, Molde


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Din mening: Et handlekraftig styre» i forumet! Diskutér «Din mening: Et handlekraftig styre» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb