English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Slik skal Søderlund bli spissving
Skrevet av Thomas Myren, 17. juni 2013, 20:31

Per Joar Hansen vil la Alexander Søderlund sjøl være med på optimalisere kantrollen sin i Rosenborg.


Foto: Thomas Myren

- Vi må prøve å få det beste ut av Alexander. Det blir veldig spennende å jobbe med ham. Én ting er å ha sett ham i Haugesund, en annen ting er å få se ham på trening og bli mer detaljert kjent med ham. Vi vet at det han har av spisskompetanse er veldig sterk fysikk og at han er veldig god inne i boksen - en god avslutter. Han er god i lufta, og vi får en ekstra dimensjon på dødball, skryter Perry til rbkweb.no.

- Det er klart at han er best sentralt, og derfor må vi prøve å få ham inn sentralt når vi har ballen og angriper. Litt forenklet sagt, så skal han trekke inn og jobbe sentralt når vi har ballen. Når vi ikke har ballen, skal han jobbe bredt og være en del av en midtbanefemmer.

- Bille har vært beskyldt for å være for langt unna mål. Er det aktuelt at han i stedet kan havne på kanten?

- Nei, nå syns jeg at Nicki har vært atskillig mye bedre på å holde seg sentralt. Fordi det står ikke noen mål på cornerflaggene! Det har han innsett, og derfor har han også scoret en del mål på slutten av våren. Jeg syns han har holdt seg der han skal holde seg, og det er foran mål.

- Det blir veldig spennende når vi får begynt å jobbe sammen og sett hva Alexander kan. Så må Alexander òg være med å bidra til at rollen hans blir optimal. Vi har noen tanker rundt det, men det er viktig at vi lager rollen i samarbeid med Alexander, slik at han aksepterer rollen og kan være med å sette sitt preg på den gjennom sin person og sin kompetanse. Det blir veldig spennende å se hva vi kan få ut av det. Jeg tror det blir veldiig bra.

- Hva betyr det at han får trene med laget nesten umiddelbart?

- Han kommer så fort som mulig, og da kan han være med oss i et par uker før han blir spilleklar. Det er veldig viktig. Fordi da blir han kjent med gruppa, og han får et par uker på å akklimatisere seg og være klar til kamp fra dag én når han først er klar. Så det blir en viktig periode.

- Når blir han med på trening?

- Det kan fort bli neste uke. Han skal gjøre seg ferdig med sin cupkamp mot Alta, og så får vi hvordan det blir med seriekampen. Men i utgangspunktet så skal han være på plass så fort som mulig.

- Hvordan blir det å måtte greie seg med ett angrepsalternativ mindre i kampene fram til 15. juli?

- Det er klart at vi har én spiller mindre, men jeg tror og håper det ikke skal være avgjørende i noen få kamper. Det hadde vært verre om vi hadde måtte vente ut juli. Jeg tror vi skal klare oss veldig godt med de 18 som er her. Så lenge vi ikke har fire-fem mannefall, har vi spillere som kan gå inn og gjøre en jobb i en periode. Så jeg er ikke så bekymret.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Slik skal Søderlund bli spissving» i forumet! Diskutér «Slik skal Søderlund bli spissving» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb