English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Kommentar: Hareide riktig trener?
Skrevet av Øystein Hermstad, 17. april 2002, 16:45

Er Åge Hareide den riktige RBK treneren? Eller burde RBK-ledelsen hatt mer is i magen og ventet, slik at de kunne fått førstevalget Trond Sollied?

Idag er det klart. Det store spørsmålet rundt RBK. Hvem skal ta over etter Eggen? En oppgave som kanskje er Nordens vanskeligste. Ressursene ligger veldig godt til rette for suksess, men dette gjør fallhøyden desto større. For RBK kan det ikke være annet enn godt at spillere, ledelse, fans og alle rundt klubben vet hvem som tar over etter sesongen. Det som er det selvfølgelige spørsmålet nå er om Mr.Hareide har kvalitetene til å utvikle Rosenborg.

Åge Hareide har ikke gått RBK-skolen, i all fall ikke i den grad som førstevalget Trond Sollied. Han har ikke på noen måte vært i klubben før, og det er et klart minus. Det er dette som har vært en av de viktige argumentene for å ansette en ny trener. Noe man da alikevel har valgt å se bortfra.

Hareide har, som seg hør og bør, sitt eget syn på formasjon og taktikk. Også her bryter han RBK-kulturen. Rosenborg har med små untak samkjørt sin 4-3-3 formasjon i RBK-Eggens år. Hareide sverger til 4-4-2, en stil han har bruk i Molde (hvor han også brukte 4-3-3), Helsingborg og Brøndby. Vil Hareide stå på sin filosofi og ønske om formasjon, eller tenke nytt og innrette seg etter den innkjørte 4-3-3?

Han har signalisert at han tenker mye nytt allerede første dag avtalen var klar. Han har sagt at han skal skifte ut laget raskt, og la unggutter få sjansen. Han har sagt han skal fornye laget med bl.a spillerkjøp. Er dette et tegn på at han kjører sitt løp?

Men det ene punktet alene, at Nils Arne Eggen har gitt sitt ønske om at Åge Hareide er en av de heteste kandidatene han ønsket seg som arvtager, bør skape ro nok for alle som liker Rosenborg BK. Er det en som vet hva som er best for RBK, er det han Nils.

I tillegg har Rosenborg de siste 2 årene sagt at de vil lete etter forsterkninger i nordisk fotball, da norske spillere har blitt for dyre. Og ingen av RBKs trener-alternativer har en bredere og mer grundig oversikt over det nordiske markede enn Åge Hareide, med sine år i Helsingborg og Brøndby.

Og skulle han prestere å klare kravet fra alle i RBK-miljøet, å vinne serien med RBK, i tillegg til at Brønby vinner Superligaen i år, er han den første treneren noensinne som har vunnet serien i både Sverige, Danmark og Norge (som trener). Og det vil være en unik prestasjon som bekrefter hans lederegenskaper.

Derfor har Åge Hareide et godt utgangspunkt. Men fallhøyden kunne ikke vært større. Som Hareide selv sier, har han "alt å tape" på å overta etter Super-Eggen. Tiden vil vise om han er kar til å klare oppgaven.

Si din mening om at Åge Hareide blir ny Rosenborg-trener!


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Kommentar: Hareide riktig trener?» i forumet! Diskutér «Kommentar: Hareide riktig trener?» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb