English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Din mening: Trenerkabalens lange mareritt
Skrevet av Michael Hoem, 17. desember 2012, 21:22

Jeg har alltid hatt mine klare meninger om trenere og sportslig ledelse i Rosenborg. Nå kan jeg til en forandring starte litt positivt om den nylig avgåtte treneren, nemlig Jan Jönsson.

Han har klart å ta medaljer 2 år på rad, noe som uten tvil ville vært mer enn bra nok i hvilken som helst annet tippeligaklubb, uavhengig av spillestil og spillemønster.

Rosenborg har også tatt store steg internasjonalt under han, da forsvarspillet til Rosenborg faktisk har blitt ganske bra. Han har også i samarbeid med E. Hoftun fått inn noen bra spillere, samtidig noen som aldri skulle hatt RBK-kontrakt. Men slik er det for alle trenere. Bomkjøp skjer.

Rosenborg har tatt medaljer 4 år på rad - 2 gull, 2 bronser, og vært i Europa 3 av 4 sessonger. Vel det er ikke dårlig, men for oss her i Trondheim er det ikke bra nok. Nei, tvert imot: Her er vi bortskjemte og stolt av det. Vi krever gull. Spesielt med en stall som inneholder så mange gode spillere.

Å ja, vi har sett noen få gode angrep under Janne sin tid ved roret også. Selv brukte han sistemålet hjemme mot Rapid som eksempel. Men janne, vi må se mer enn kanskje 10 slike angrep hvert år...

Aktuelle trenere for Rosenborg er mange. Å da er det selvsagt ettersom styre sier man vil tilbake til røttene at det blir en trener som har filosofien sin knyttet til 4-3-3. Ja, til nød kan man finne en trener som spiller 4-5-1 da dette i og for seg har samme angrepsmønster.

I tilegg bør man da skaffe seg en ny venstreback med mer fart enn Micke Dorsin. Jeg ser for meg dette laget.

Lund Hansen

Gamboa - Reginiussen - Strandberg - ny back

Svensson - Sælnes - Mix

Dockal - ny spiss - Tarik


Midtbanen har også forbedringspotensiale, der Selnæs er i treigeste laget for sentral midtbane alene. Svensson passer godt der - et arbeidsjærn. Men da trenger vi ny høyre indreløper. Noen gode alternativ i norge? Nei, men i Danmark finner vi mange i både FCK, Midtjylland og Brøndby.

Ny spiss er jeg ikke i tvil om: Söderlund. Han har potensialet, blikk for spillet, og vet hvor målet står. Han er sterk, sterk i luften, og vesentlig raskere enn Iversen er/var.

Så bør man få ut noen av de spillerene som jeg ikke ser som gode nok, for å få inn nye for og heve konkuransenivået innad i klubben. Da ser jeg for meg at Høiland, Issah og Alas går ut. At man får i Drage fra Tromsø, Vilsvik fra Godset og Konradsen fra Godset også. Da har man plutselig god dekning med godt nivå og "nokså" god rutine på alle plasser.

Satser da virkelig på at Rosenborg-laget blir vesentlig forbedret utifra det vi har sett de siste 2 sesongene.

Kom igjen, kjære medsupportere! Vis engasjement for klubben. For nå må det klaffe! Skjer ikke det, så kommer aldri RBK tilbake dit vi skal være.

Michael Hoem, Trondheim


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Din mening: Trenerkabalens lange mareritt» i forumet! Diskutér «Din mening: Trenerkabalens lange mareritt» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb