English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Kommentar: Klubben som spiste trenere ...
Skrevet av Åsmund Sjøberg, 7. desember 2012, 16:48

Hvor mange treneravganger må man ha på Lerkendal før man skjønner at hovedproblemet neppe utelukkende er treneren?


Foto: Thomas Karlsen
Stadig flere har krevd Jan Jönssons avgang i året som har gått. Noen startet sågar før denne sesongen også med å hevde at svensken ikke var rett mann til å lede RBK lengre. Det kan være de hadde rett da, og det kan være de hvertfall har fått rett etter denne sesongen. Likevel sitter jeg med en litt ekkel følelse, som jeg er redd bare vil vokse seg større dersom klubben kvitter seg med nok en trener i ettermiddag.

Listen over trenere som har sluttet på Lerkendal, eller blitt tvunget til det, er blitt lang - veldig lang. Jeg kan ikke tenke meg at det er fordi samtlige i seg selv ikke har vært gode nok til å oppnå suksess med RBK. Da tror jeg mer på at rammene og forutsetningene for å lykkes som trener i klubben har vært temmelig små.

At Jan Jönsson er blant de beste trenerene i landet er jeg ikke tvil om. Jeg er heller ikke i tvil om at han har en klar tanke om hvordan Rosenborg skal spille. Når han så ikke har klart det han har ønsket, tror jeg ikke det er fordi hans gjennomføringskraft og lederevner er for svake. Jeg tror derimot mye av årsaken er at han er blant de få som ønsker fotball skal spilles slik han selv ønsker. Lederne på Lerkendal, juniortrenerene og sågar hans assistenter rundt A-laget ønsker å spille mer 4-3-3 og "Eggensk" fotball. Med et slikt bakteppe så ser hvertfall jeg en logisk forklaring på hvorfor man etter to hele sesonger med svensken ved roret enda ikke ser et klart angrepsmønster og en tydelig spillide.

Dersom Jan Jönsson er arbeidsledig i kveld så lurer jeg på hva man tenkte, og hvem som var involvert, for å hente inn Bård Wiggen som assistent. Var han Jan Jönssons ønske? Neppe - men i så fall blir det interessant å se om en evt. ny trener heller vil ha med seg sin egen assistent. På den annen side så kan det jo ha vært noen ledere som i lengre tid har ønsket å fjerne Jönsson, og dermed jobbet for å hente inn en assistent som faktisk ville være moden for å rykke opp til trenerjobben uten en eneste dag i praksis som assistent? En tredje teori blir jo såklart at Wiggen ble innhentet fordi man visste at han vil være positiv til et samarbeid med den nye RBK-treneren man så for seg...

Det er vel kun Erik Hamrén som kan sies og ha levd opp til forventningene klubben og dens omgivelser stilte. Men selv med to seriegull og knapt et eneste serietap på hans tid i klubben var det mange kritiske røster også til han fra omgivelsene. Det forteller meg noe om at kravene vi stiller til Rosenborg er blitt urealistiske.

I hvertfall er det på tide at vi stiller vel så strenge krav til de som styrer klubben - de som i tide og utide ansetter og sparker trenere. Hyppigst i landet!?!

Å være trener i Rosenborg er en utakknemlig jobb med de kravene til suksess som kontinuerlig henger over deg. Og det blir ulevelig med ledere som vingler og veiver i bakgrunnen med alle slags mulige agendaer og meninger i det skjulte.

Dersom man ikke bytter ut flere enn bare treneren ved denne korsveien, er jeg redd for at klubben kommer til å fortsette med å "spise" trenere de kommende sesongene også. Og seriegull og suksess komme neppe hyppigst gjennom den dietten...


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Kommentar: Klubben som spiste trenere ...» i forumet! Diskutér «Kommentar: Klubben som spiste trenere ...» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb