English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Din mening: Vi må skape engasjerte og lojale spillere og supportere!
Skrevet av Merete, 14. november 2012, 21:13

Etter 25 år som supporter, og flerårig passiv leser av forumet, ser jeg at det er på tide å minne ledelsen i brakka om hva det er som skaper engasjement og supportere for klubben, eller kanskje hva det er som ikke gjør det.

Jeg kan fint leve med at Rosenborg får bronse i serien. Det som gjør at jeg legger Rosenborgs kamper inn som gjøremål i kalenderen, møter opp på kamp, eller forteller omgivelsene med stolthet og glede om klubben, er ikke først og fremst seriegull.

Jeg hadde aldri satt mine bein i Trondheim eller Trøndelag da jeg ble en del av supporterskaren til RBK, Det var selvsagt et pluss at laget etter hvert tok gull på rekke og rad, men det var først og fremst andre ting som gjorde at jeg satt som klistret foran skjermen. Offensiv fotball, saltoen og kjeften til Mini, lekenheten og humøret i laget, viljen til å gå på løp og blø for drakta, og Eggens mange krumspring og sitater er eksempler på ting som gjorde meg stolt av å være en rosenborger. Jeg savner følelsen av at ledelsen, spillere og trener mener supporternes engasjement er viktig, og at vi sammen kan skape noe som er større enn det enkelte menneske i gruppa kan få til alene. Jeg savner den offensive fotballen der vi heller vinner 4-3 enn 1-0, og sjelden eller aldri legger oss i forsvar. Jeg savner flere lokalt utviklede spillere med lojalitet til klubben, og som er villige til å gi av seg selv til supportere og media.

Nettopp lojalitet tror jeg er kjernen til mye. Jeg tror for eksempel Solskjærs lojalitet til Manchester United er blant tingene som har gjort ham til den stjernen han er. Det er også grunnen til at Roar Strand for alltid vil være en supermann! Greit nok at lojalitet kanskje ikke er like vanlig blant dagens fotballspillere, som den var det for tjue år siden. Men jeg tror det er noe man kan skape, og som klubben må jobbe aktivt for å fremme. Det gjorde den ikke akkurat ved å behandle Nils Arne Eggen på den måten som de har gjort. Jeg vet at jeg ikke er den eneste som fremdeles går rundt med vondt i magen ved tanken på den behandlingen han har fått. Det skal mye til at en annen trener noen gang vil klare å gjøre så mye for klubben som det Eggen har gjort. Han har hele veien vært lojal mot klubben, og talt varmt om lojalitet. Hvordan kan RBK-systemet ønske seg lojale spillere når den behandler Eggen så dårlig?

De siste årene har mitt engasjement for klubben dalt, og jeg har til en viss grad sett kampene med ett øye på avisen i fanget. Det er liten tvil om at RBK nå trenger en ny trener, som kan skape engasjement og offensivitet i klubben igjen, og mitt forslag er å hente Nils Arne Eggen fram fra glemselen. Skjønner at det for enkelte i RBK-systemet vil være en kamel å svelge, men jeg mener det ville være det eneste riktige. Gi ham en kontrakt tilsvarende den Alex Ferguson har i Manchester United. La ham få frie tøyler og tid nok til å gjenskape den offensive fotballen som er sårt savnet på Lerkendal, gjør opp for gammel urett, og få et større engasjement for klubben i en og samme fei! Dette gjelder både blant supporterne, og ikke minst i media. Innenfor visse grenser må jeg innrømme at jeg heller ser klubben satse offensivt, ha det gøy og tape 4-5, enn å se dem vinne 1-0 på straffe i en kamp uten målsjanser. Jeg vil se gutter som leker seg på banen, prøver seg på morsomme vendinger og kombinasjoner, og som heller løper fram en gang for mye enn en gang for lite!

Skjønner at man kan stille spørsmål ved om det er lojalitet å kaste JJ på dør, men feilen ble begått da Eggen ikke fikk forlenget sitt engasjement ved forrige korsvei. For meg ER han på noen måter selve klubben, og selv om man ikke kan basere seg på ham i det uendelige, så fortjener han å få bidra så lenge han har mulighet. Jeg er redd for at noen i klubben ikke kan leve med at han automatisk får stor plass, men da er det heller de som er på feil plass! De har ikke gjort seg fortjent til den plassen på samme måte som Nils Arne Eggen.

Merete, Oslo


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Din mening: Vi må skape engasjerte og lojale spillere og supportere!» i forumet! Diskutér «Din mening: Vi må skape engasjerte og lojale spillere og supportere!» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb