English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Kommentar: Har aldri opplevd maken
Skrevet av Thomas Myren, 29. oktober 2012, 23:37

For første gang siden 1981 er Rosenborg i ferd med å tape en gullstrid.


Foto: Thomas Karlsen

Mye kan sies om tapet i Molde. Akkurat nå lar jeg være.

I stedet konstaterer jeg at situasjonen er helt ny og uvant for oss som har vokst opp med at RBK alltid har vært best når det gjelder, og dermed har kunnet juble til slutt.

Etter enda en ujevn sesong var det nettopp denne evnen til å seire, som på forhånd ga størst grunn til optimisme på Røkkeløkka. Den gang ei.

Etter gjeninntredenen på toppnivå i 1979 har Rosenborg som regel enten blitt seriemester eller vært hektet av lenge før innspurten. Sølvmedaljene i 89 og 91 samt bronsen i fjor ble aldri mer enn hederlige.

Det er dermed hele 31 år siden forrige gang Rosenborg ordentlig har kjent lukta av gull uten å lykkes. Seriefinalen mot Vålerengen ble svært omdiskutert, og etter tapet på Bislett gikk lufta helt ut av laget, som hadde ledet i 15 serierunder. Viking vant påfølgende kamp på Lerkendal og kneip like godt sølvet.

Situasjonen er altså rimelig lik den i øyeblikket, der Rosenborg står i fare for at mulig/trolig gull ender med bronse. Måtte ikke historien gjenta seg!

Molde feiret nærmest mesterskapet allerede i går kveld, og hjertet håper dette skal slå tilbake mot dem i Tromsø. Høgmo, Rushfeldt, Koppinen og Isaksen lurer om ikke på banen, så i kulissene på Alfheim, og vil vel gjerne hjelpe gamle kjente, trass i svinnende eget medaljehåp?

Hjernen sier derimot at Molde tar minst ett poeng på lørdag, og at kampen i Drammen blir et antiklimaks for Rosenborg dagen etter. Konsekvensen kan i så fall fort bli det tredje tapet på halvannen uke.

Men inntil videre lever håpet.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Kommentar: Har aldri opplevd maken» i forumet! Diskutér «Kommentar: Har aldri opplevd maken» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb