English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Alt ble rasert
Skrevet av Thomas Myren, 19. mars 2012, 20:55

Er Rosenborg et bedre lag enn for ett år siden, Jan Jönsson?


Foto: Thomas Karlsen

- Ja, jeg føler nok det. Tar vi laget så langt i år, så er vi nok litt sterkere som lag. Strukturen og trygghet sitter bedre. Det er i første hånd det forsvarsmessige jeg prater om. Vi kan være ganske fornøyde med det vi skapte framover i fjor - vi laget mest mål i serien, og skapte sikkert mest også. Men summerte man, så slapp vi inn for mange mål for at det skulle bli de poengene og den uttellingen vi ville ha, innleder treneren overfor rbkweb.no.

- Vi begynte med veldig dårlig uttelling – bare ett poeng på de fire første kampene, sjøl om vi lå godt an på sjansestatistikken. Så lå vi godt an ganske langt ut i sesongen - vi kriget med Sogndal om å slippe inn minst mål da vi møtte dem her. Men alt ble rasert med noen stygge sifre på slutten av sesongen.

- Hva betydde den dårlige innledninga for resten av sesongen?

- Det var viktig å komme ut av det, at vi ikke begynte å synes synd på oss sjøl eller peke finger på syndebukker. Jeg syntes laget gjorde det bra - vi hadde jo overbevisende sjansestatistikk. Men det gjør jo noe med laget å bare ta ett poeng. Det gjelder for alle lag. Men heter du Rosenborg, så kan det få ødeleggende effekt på hele sesongen. Derfor syns jeg det var en styrke å komme tilbake såpass bra som vi gjorde.

- Det ble likevel stadige formasjonsendringer.

- Jeg tror ikke dét var en uro i seg sjøl. Stort sett var det to varianter vi hadde, så det var ingen store skiftninger for laget. Kan vi skifte litt, kan det være en styrke. Skifter man mellom fire-fem ulike måter å spille på og masse spillere som plasseres om, så blir det noe annet.

- Det var verre at konstellasjonene i midtforsvaret og på midtbanen stadig ble endret?

- Ja, men det var det. Det var kanskje grunnen til at firebackslinja ikke ble sittende med trygghet. En del berodde på form og en del berodde på skader. Jim kom dessuten seint inn, noe som sikkert var litt uheldig for ham og laget.

- Hva var utløsende for den gode perioden tidlig på høsten?

- Det traff med en gang for Dockal og Issah, som kom inn sammen. John kom inn litt senere, og fikk en positiv opplevelse som løftet dem alle godt i en periode. Vi hadde vår beste periode, og hadde noen store sifre i noen seiere. Den følelsen burde vi egentlig ha glidd videre på sesongen ut, syns jeg. Vi fikk til at det ble en tredjeplass i alle fall, men…

- Spesielt Chibuike og Dockal ble fort blekere?

- Det er rett. Dockal kom fra en lang sesong i Tsjekkia, og han hadde på sommeren vært med på et U21-mesterskap som både mentalt og fysisk hadde tatt på - sjøl om det ble suksess. Han hadde også problemer med sine lysker, og det preget ham nok mer enn hva han sjøl ville erkjenne. Det var også derfor han startet på benken i den siste kampen, da vi forsøkte å få inn litt ny energi. Sesongen ble lang for ham.

- Jeg tror at John egentlig hadde samme opplevelse. Han var veldig inspirert til å begynne med, men så innebar klubbskiftet en lang sesong også for ham - sjøl om den ikke ble like lang.

- Hvordan føltes det at RBK sviktet da Molde ga fra seg poeng i oktober og november?

- Vi spilte ofte etterpå og hadde Molde sine resultater å gå på. Og da vi misset, så gikk energinivået ned. Vi lyktes ikke som vi gjorde på våren, med "kom igjen, nå skal vi opp igjen!".

- Det ble en del muligheter vi burde ha tatt vare på. Brann-kampen var en sånn, men ble litt vanskelig å analysere: Vi hadde pratet om energi på forhånd, og jeg syns innledningskvarteret var bra. Til tross for at det var bra, så sto det 3-0 til Brann… Den kampen ødela også målstatistikken vår. Jeg er likevel glad for at vi i denne svake perioden slo Viking i siste kamp, og at vi fikk betalt med bronsemedalje.

- Manglet laget erfaring fra avgjørende situasjoner?

- Dét kan det være. Jeg tror at de nye som kom inn, gikk fra å føle seg trygge og sikre til å føle det litt ubehagelig på slutten, da vi misset ved noen tilfeller: "Uff, skal vi miste medalje også!?"

- Disse spillerne er sikkert tryggere og bedre nå, etter å ha vært her i oppkjøringen. De unge spillerne, som tok for seg i fjor, er også trygge og varme nå.

- Kjente dere samtidig all den sportslige og ikke-sportslige negativiteten rundt laget?

- Ja, men jeg tror likevel at prestasjonsgruppen lyktes i å isolere seg. Klubben er gjennom litt tunge, men nødvendige prosesser. Det er viktig å se på prosessene som nødvendige, der alle er med og bidrar. Den beste måten vi kan bidra på, er med godt humør og gode prestasjoner; at vi byr på oss sjøl i de stundene som er. Det nytter ikke å sitte og synes synd på seg sjøl.

- Vi er stort sett i samme båt i Fotball-Norge: Det har i visse tilfeller blitt satset for friskt, og vi må passe på vårt hus. Vi må bli mer effektive med tiden. Underveis får vi by på oss sjøl. Og det gjør vi aller best med der ute på banen gjennom å prestere god fotball. Samtidig må vi by på oss sjøl i nærmiljøet. Dét prater vi mye om, og det syns jeg at laget gjør bra. Men vi skal gjøre det enda bedre! slår Jan Jönsson fast.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Alt ble rasert» i forumet! Diskutér «- Alt ble rasert» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb