English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Livet er heldigvis slik at hvis det alltid er lyst, så kan vi ikke se stjernene.
Skrevet av Thomas Myren, 1. mars 2012, 21:50

Nils Arne Eggen holdt en gripende tale i begravelsen til sønnen Knut Torbjørn i Rygge kirke.

- Grusomt (21.02.12)

Eggen i aksjon for RBK i 1981

Født: 01.11.60 på Orkanger
Død: 20.02.12 i Rygge

Spillerkarriere:
-1977: Orkdal
1978-91: Rosenborg

Spillermeritter:
Seriemester 1985, -88 og -90
Norgesmester 1988 og -90
278 kamper og 22 mål
4 A- og 43 U-landskamper

Trenerkarriere:
1985-86: Rennebu
1987: Orkdal
1989-91: Rosenborg (jr.trener)
1992-93: Rosenborg (ass.trener)
1994-96: Aalesund
1997-01: Moss
2002-06: Fredrikstad
2009: G16-landslaget
2010: G17-landslaget
2011: G18-landslaget
2012: G19-landslaget

Trenermeritter:
Seriemester 1992 og -93
Norgesmester 1992 og 2006 (sistnevnte med Fredrikstad)
«Jeg må si det at det er både tungt og trist å stå her og ta farvel med deg, Knut Torbjørn.

Jeg tror dere må være litt tålmodige med meg i dag. Jeg må sjøl nå spøke litt, og si at det blir som et skiflygningsrenn i ruskevær. Jeg må på en måte vente på grønt lys.

Men som jeg sa: Livet er heldigvis slik at hvis det alltid er lyst, så kan vi ikke se stjernene. Derfor så har jeg bestemt meg for ikke å bruke mer energi på å forklare hvorfor du gikk bort. Og hva vi som er igjen kunne gjort annerledes. Det har ingen hensikt. Vi får ingen svar på det. Vi må se framover.

Jeg skal love deg at jeg skal bruke kreftene mine på å støtte May-Brit, Leander og Andrea. For å klare det så har jeg allerede begynt å samle på alle de gode minnene i hjertet mitt da - ikke sant. Og der har det allerede blitt rimelig fullt. Jeg vil savne veldig de gode diskusjonene, samtalene om fotball, og de senere årene mest om samtid, politikk, historie og litteratur.

Gjennom minnene så vil du love videre å gå videre i sinnet mitt. Jeg har allerede begynt med det jeg - jeg minnes da vettu. Så gråter jeg en skvett, og så blir alt så mye bedre etterpå.

Knut Torbjørn var et produkt av russetida, så du har i grunn vært med på alt. Og etter hvert ble vi nesten like gamle òg. Det blir jo sånn. Derfor ble du en slik særdeles dyktig og viktig korrigerende faktor i forhold til en fotballfar som trodde han var verdensmester i alt.

Det startet egentlig veldig tidlig, da du var 11 år var du veldig interessert i hopp og langrenn. Og jeg som gammel kombinertmester, utnevnte meg sjøl til selvbestaltet smøresjef. Etter andre konkurranse hev du skiene etter meg. Og dermed var jeg oppsagt. Og jeg lærte faktisk, sjøl om både Ola, Øivind og alle de andre har ment da, kanskje med rette, at den læringen gikk vel sent. Jeg var fortsatt verdensmester.

Det står på kransen, Knut Torbjørn, at jeg er stolt av deg. Og det er jeg virkelig. Av suksessen du hadde på og utenfor banen, sjølsagt, men også at du utviklet deg til å bli det gode medmennesket du ble. Men kanskje aller mest i respekt for den kampen du førte mot sykdommen og de negative og smertefulle kreftene som plutselig og i perioder herjet med deg inne i hodet ditt.

«Hodet er ikke med meg lenger,» svarte du ofte da jeg ringte og spurte hvordan det sto til. «Hodet er ikke med.»

Og til slutt så ble altså smertene så ille at angsten for å leve ble større enn for å dø. Det er tøft dét. Jeg forstår det, Knut Torbjørn, og aksepterer det. For jeg vet at du har fått fred.

Alle som følger Knut Torbjørn i dag er på en måte innvevd i den verdifulle minnefloraen som vi har etter ham. Dere har faktisk da nysådd den gjennom den varme medlevelsen, gjennom ord og tanker som er vist oss i den her vanskelige tiden. Familien takker dere for det.»

Kilde: VG


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Livet er heldigvis slik at hvis det alltid er lyst, så kan vi ikke se stjernene.» i forumet! Diskutér «Livet er heldigvis slik at hvis det alltid er lyst, så kan vi ikke se stjernene.» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb