Utskrift fra rbkweb.no

Kommentar: Verst når det gjelder
Skrevet av Thomas Myren, 20. november 2011, 22:09

Rosenborg hadde en liten drøm om gull for bare en måned siden, men tre tap på de siste fire kampene har ødelagt all optimisme.


Foto: Thomas Karlsen

Det er ingen tvil om at den elendige seriestarten er hovedårsaken til at RBK aldri maktet å kjempe om mesterskapet i år. Laget var for ungt og urutinert til å snu trenden i tide.

Men allerede før forsterkningene kom i august, begynte ting å se bedre ut. Juni og første halvdel av juli var en god periode, der Rosenborg plutselig begynte å ligne seg sjøl.

Molde-maskineriet var derimot kommet ordentlig i gang, og borteresultatene mot Viking (0-0), Stabæk (1-2), Sogndal (1-1) og Haugesund (2-2) ødela i realiteten håpet.

I september og oktober kunne Molde etter hvert tillate seg en rekke uavgjort - de fleste i forkant av RBK-kampene i samme runde. Det som et vinnerlag ville ha sett på som gylne muligheter, ble for Rosenborg anno 2011 bare mentalt press.

Bortekampen mot Vålerenga var trolig det siste, tynne halmstrået - som røyk tvers av. Kampene i oktober og november har fulgt i samme spor, med tap for Strømsgodset, Brann og Tromsø og dårlige prestasjoner mot Aalesund og Fredrikstad.

Kort sagt har Rosenborg vært verst når det gjelder.

I øyeblikket ligner serieavslutninga svært mye på høsten for tre år siden, da Erik Hamrén hadde los på sølv i debutsesongen. Ett fattig poeng på de siste tre kampene ødela alt. Spesielt ble siste kamp mot Bodø/Glimt et stort antiklimaks, da et bortimot fullsatt Lerkendal kom for å feire bronse, men måtte gå hjem og sørge over femteplass.

Mot Viking om ei uke er optimismen på forhånd død. At verken Odd eller Brann benytter seg av medaljemulighetene sine i bortekampene i henholdsvis Sarpsborg og Ålesund er mildt lite trolig.

Skyldfordelinga er naturligvis det store emnet på diskusjonsforumet i disse dager. Erik Hoftun skal ha kritikk for at erstatterne for fjorårets seriemestere kom et halvår for sein. Generelt har håndtering av utgående kontrakter vært kritikkverdig. Konsekvensen av dårlig planlegging og manglende plan B, C og D kan altså bli femteplass slik som i nevnte 2008. I 2005 ble det sjuendeplass. Kort sagt svinger RBK i dette årtusenet mellom gull og plasser utenfor pallen.

Hamrén revansjerte seg kraftig med å legge grunnlaget for to strake seriemesterskap. Spørsmålet er naturligvis om Jan Jönsson makter det samme. I løpet av debutsesongen har han ikke satt noe ordentlig preg på laget, og fine ord og gode idéer må snart gi synlige resultater.

Samtidig lurer både store bøter og mulige fengselsstraffer i kulissene. Det tvilsomme budet på Veigar Pall Gunnarsson og Johan Andersson kan bli en tung bør utover vinteren.

En bronsemedalje og plass i kvalifiseringa til europaligaen vil lette litt på børa.

nyheter
forum