English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Kommentar: Forbrytelse og straff
Skrevet av Thomas Myren, 8. november 2011, 22:58

Rosenborg tilbød å kjøpe Veigar Pall Gunnarsson i ei lignende pakkeløsning som den Stabæk og Vålerenga høyst trolig blir straffet hardt for. Får dette konsekvenser på Brakka?


Foto: Thomas Karlsen

Ettersom det aldri ble noen overgang til RBK, kommer ikke Norges Fotballforbund til å straffe klubben eller enkeltpersoner.

- Det er ikke jeg som vurderer det. Det er Påtalenemda som har vurdert dette, og vi har sendt dette til Påtalenemda, kommenterer Erik Hoftun til TV2.

Det er nå en knapp måned siden avsløringa om at Vålerenga gikk med på å betale hele fire millioner for en hårreisende kjøpsopsjon på Herman Stengel, som vil koste ytterligere 12,5 millioner kroner ved overtakelse innen 1. september 2012 eller 15 millioner kroner for overtakelse innen 1. september 2014.

VIF har altså akseptert en ramme på totalt 19 millioner for en spiller som da var 15 år gammel! En uvitende spiller som naturligvis sjøl først må godkjenne overgangen.

Alt for at prisen på Gunnarsson kunne kuttes drastisk. Løsninga ble som kjent at Vålerenga bare betalte én million. Dermed slapp Stabæk å sende mer enn 500 000 kroner til Nancy, som har krav på halvparten av videresalg.

Velvillighet
Allerede noen dager senere ble det klart at Rosenborg under forhandlingene med Stabæk hadde blitt tilbudt en lignende pakke, der Johan Andersson inngikk sammen med Gunnarsson.

Helt fram til i kveld har saken vært framstilt dithen at RBK ikke ville akseptere en slik kamuflert avtale. Men nå er det altså klart at Rosenborg faktisk sjøl la inn et bud på 4,25 millioner for Andersson med utgående kontrakt mot å få Gunnarsson for bare millionen.

- På et tidspunkt i prosessen med Stabæk så var vi på de beløpene der, bekrefter Hoftun.

Forbrytelse og straff
Kort sagt var Rosenborg villige til å inngå en avtale svært lik den Stabæk og Vålerenga kan forvente seg en streng straff for, henholdsvis 500 000 og 350 000 kroner i bøter samt utestengelse av Erik Loe (18 måneder), Inge André Olsen (18 måneder) og Truls Haakonsen (12 måneder).

Inntil eventuelle andre opplysninger dukker opp, synes det som om Stabæk gjennom å avvise budet reddet både Rosenborg og enkeltpersoner på Brakka fra en lignende påtale.

Men er saken dermed lagt død? Det er trolig at Rosenborg-styret var informert om tilbudet om ei pakkeløsning. I så fall har hele toppledelsen vært villige til å inngå en mildt sagt tvilsom - muligens også straffbar - avtale.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Kommentar: Forbrytelse og straff» i forumet! Diskutér «Kommentar: Forbrytelse og straff» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb