English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Din mening: Kan dette være sant?
Skrevet av Kristian Stokdahl, 13. august 2011, 13:18

Jeg tror ikke helt at det kan være sant at Rosenborg er ute etter Per Verner Rønning, men med to så pålitelige kilder skal det mye til at det ikke er noe i det.

Både TV2Sporten og Avisa Nordland meldte fredag at Rosenborg hadde vært i forhandlinger med Bodø/Glimt om en overgang for midtstopperen Per Verner Rønning.

Per Verner var dominant i Levanger i sin tid, og at han var aktuell for RBK etter å ha imponert videre for Kongsvinger våren 2006 var ikke så rart. Da hadde RBK så vidt startet fornyingen etter nesten-nedrykket i 2005, hadde en aldrende forsvarsrekke til tross for at Hoftun hadde dratt nordover og en skadeplaget Koppinen som hadde blitt operert i menisken.

At han skal være aktuell nå er imidlertid ganske uforståelig. Riktignok var han en fremtredende spiller for Bodø/Glimt i eliteserien, men har nå to sesonger med laget på nivå to bak seg. Etter en drøss med U-landskamper har han null A-landskamper, og ingen ting tilsier at en snart 29 år gammel spiller har et uforløst potensial eller videresalgspotensial.

Han har framstått som en fin type, han er trønder, og vil gjerne tilbake til Trøndelag på grunn av familiære forhold. Men RBK skal da ikke drive veldedighet ved å signere en spiller når man attpåtil kan fullføre sesongen med en to og et halvt år yngre spiller som på utlån til eliteserieklubben FK Haugesund på ingen måte har gjort seg bort.
Erik Hoftun har i supporterkretser måttet tåle krass kritikk for jobben som sportsdirektør. I mine øyne for mye kritikk, og dessverre en god del useriøs, ubegrunnet og usaklig framstilt kritikk, samtidig som han har fått lite ære for de gode tingene han har gjort og klubbens sportslige resultater. Tidvis har jeg følt liten forståelse og støtte for mine forsøk på å balansere ulike diskusjoner om Hoftuns jobb og klubbens utvikling de senere år.

Rettferdig eller ikke, begrepet ”Hoftun-kjøp” har festet seg ved flere mislykkede investeringer i spillere som har slitt med å etablere seg på laget eller bidra til sportslig framgang. Blant andre Miller, Pelu, Olsen, Moldskred og nevnte Nordberg. En fellesnevner er at alle med unntak av Miller var relativt voksne spillere som ikke hadde stort annet å vise til enn gode prestasjoner innen ganske korte tidsintervaller på anstendig norsk nivå.
Tilbakehentingen av Winsnes og signeringen av Høiland får heller ingen stjerne i boka hos majoriteten av supporterne, selv om dette antakelig var mer trenerbaserte overganger.

For all del, de fleste spillerne holder et nivå som er helt greit i norsk sammenheng. Men heller ikke noe mer. Jeg skrev i en kommentar for halvannet år siden at "Vi trenger flere Annan-er, Stadsgaard-er og Sapara-er. Vi skal jakte Prödl-er og folk i ung etablert alder på vei opp."
Derfor ble jeg varm om hjertet av kjøpene av Issah og Dockal. Og det var en fryd å være på Lerkendal mot Molde. Rent sportslig, altså. Det jeg så, og som jeg har sett på treningene både før og etter, gir faktisk ikke så rent få forhåpninger om framtida.

Før altså nyheten om Per Verner Rønning dukker opp. En spiller i akkurat den kategorien vi har sett den ene spilleren etter den andre ende opp som en utgiftspost, mellomting mellom løsning og nødløsning, benkesliter og utleiekandidat.

En signering som kommer til å bli så dårlig mottatt som en eventuell kontrakt med ham, gjør at de som fikk litt trua på Hoftun fort kommer tilbake i gammelt gjenge rundt RBKs spillerlogistikk og pengebruk. Fra min side er ikke dette noe hat mot en flott fotballspiller på et ganske bra norsk nivå, ei heller mot RBK som jeg stadig har tro på at vil være landets ledende klubb de neste ti årene med årlige deltakelser i Europa.

Men et innspill til at man bør fortsette det man nå så ut til å ha gått tilbake til etter et par års vingling, å bygge et lag som er slagkraftig også utenfor landets grenser. Der hører ikke Per Verner Rønning med tre kamper for AIK hjemme.

Kristian Stokdahl


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Din mening: Kan dette være sant?» i forumet! Diskutér «Din mening: Kan dette være sant?» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb