- En midt i fleisen
Skrevet av Thomas Myren, 25. mai 2011, 22:29
De fleste trodde på relativt enkel seier da Mushaga Bakenga kom inn og utlignet mot Byåsen. Sånn skulle det ikke gå.
Foto: Thomas Karlsen
DALGÅRD (rbkweb.no): - Byåsen scorer sitt første mål mot kampens gang. Vi er ikke helt "på", og da gjør vi det vanskelig for oss sjøl. Men vi kommer inn i det, og scorer etter pause, konstaterer Bakenga.
- Men først etter en halvtime begynte dere å skape ordentlige sjanser.
- Byåsen gjorde en god innsats i dag. De lå lavt, og stengte rommene for oss i 1. omgang. De gjorde det så og si hele kampen, men vi klarte å åpne til slutt. Vi må bare bli flinkere til å være "på" og avgjøre kamper.
- Trodde du at det skulle gå veien da du utlignet til 1-1?
- Nei, jeg tenkte bare at vi måtte fortsette å være "på". Fordi jeg vet hva som bor i Byåsen-laget, som er et veldig godt 2. divisjonslag. Så jeg fokuserte bare på neste oppgave og neste mål.
- Derfor var det en midt i fleisen da de scoret andremålet sitt. Heldigvis klarte vi å reise oss. Det ble mange sjanser, og vi fortjente det siste målet.
- Dere sleit likevel lenge med å skape klare sjanser på 2-1.
- Det var mye "nesten", men helt på slutten var det veldig mange målsjanser. Det var helt sykt at vi ikke scoret, men målet kom til slutt.
- Hvorfor ble det lenge bare "nesten"?
- Fotball er både ferdigheter og litt tilfeldigheter. Jeg vil si at i dag var det tilfeldigheter - og litt ferdigheter - som gjorde at vi ikke kom gjennom.
- Byåsen traff stanga mens de ledet.
- Ja, det var farlig, men sikkert artig for publikum...
- Hvordan føltes det da du på overtid reddet ekstraomganger?
- Det var veldig deilig. Da tenkte jeg at "nå må vi ta dette". Vi tok tak fra start i ekstraomgangene, og satte inn mål med en gang. Så kunne vi slappe av resten av kampen.
- Byåsen spilte da med bare ni mann...
- Det er likevel profesjonelt at vi klarer å drepe kampen, fordi det er ikke bare-bare. Så det er bra.
- Du scoret ditt tredje og fjerde mål for dagen.
- Fire mål er veldig bra, smiler Bakenga.