English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Jan Jönsson om framtida
Skrevet av Thomas Myren, 13. mars 2011, 10:36

Er det spesielt med seriestart i ny klubb?


Foto: Thomas Myren

- Ja, det er det - uten at det blir overdrevet. Det er alltid litt spesielt med seriestart når man har vært gjennom en forsesong, og det er klart at når man er i en ny klubb, slik som jeg er nå, blir det litt ekstra, innrømmer Jönsson overfor rbkweb.no.

- Hvor godt er forsvaret til Rosenborg noen dager før det hele begynner?

- Det gjelder at forsvarsleddet blir enda tettere. Det dukket opp noen hull mot Stabæk, og de må vi tette. Om vi blir enda mer kompakte, blir vi enda vanskeligere å beseire.

- Oppe i banen vil jeg ha en kjapp omstilling hos spissene. Ikke sånn at de jobber seg i hjel, men at de stiller om og hjelper til. En velbalansert midtbane hadde vi spesielt mot Spartak Moskva, og da var forsvarsspillerne nesten ikke slitne fordi midtbanen fungerte så bra. Sånt har det ikke vært i hver kamp, så vi jobber fortsatt med balansen.

Tempo
- Angrep mot etablert forsvar blir hverdagen på Lerkendal. Har dere fått trent nok i vinter på denne delen av spillet?

- Vi hadde noen bra eksempler mot Stabæk: På 2-1-målet var vi på høyresiden, vekslet posisjoner og hadde ganske bra pasningstempo. Ballen var over til venstre, kom inn sentralt igjen og så ut mot høyre før det kom et bra innlegg og mål.

- For å trene enda mer helhet, vil vi ta med flere juniorer for å spille elleve mot elleve mot etablert forsvar. Nye spillere vil dessuten bidra både til å spisse laget og bidra til bedre treninger.

- Det gjelder generelt å få bevegelsene i gang?

- Ja, det gjør det. Jeg så allerede dagen før Stabæk-kampen at det var gode tendenser i treningsarbeidet. Og så fikk vi betalt for det i treningskampen. Det er bra dét!

- 0-0 ved pause i hjemmekampene kan likevel bli vanlig også i år?

- Det gjelder å tro på det man holder på med, og å ha tålmod: At det skal gi uttelling, enda man ikke fikk uttelling tidlig.

- Er dere forberedt på at det dessuten blir mye kriging på dårlige baner nå i vår?

- Det får vi være når vi kommer til gressbaner som ikke er perfekte. Da skal man kunne justere seg i angrepsspillet ut i fra det. Vi får være mentalt forberedte på dette foran de første serieomgangene.


Foto: Thomas Myren

- Hvor godt sitter overgangsspillet etter omlegginga til 4-4-2?

- Det har sett bra ut både mot Aalesund og mot Stabæk. Det er en del nytt med to spisser, som vi vil skal jobbe litt tettere sammen enn hva det har vært tidligere.

- Merker spillerne overgangen fra midtbanediamant til dagens flate firer?

- Det er ikke så nytt at spillerne ikke ser poenget: Vi har balanse i laget, og vi skal være effektive både når vi angriper og når vi forsvarer oss.

Målsettinger
- Et av fokusområdene i år er å bli bedre individuelt defensivt.

- Når vi snakker soneforsvar, er ønsket at man dekker hverandre, slik at man nesten er to mot én når man forsvarer i hver sone. Men blir det høyt tempo, slik som når vi spiller internasjonalt, så får du ganske ofte klare deg én mot én. Da gjelder det å være dyktig i disse situasjonene. Man rekker ikke å dekke hverandre, så man må være bra én mot én. Det gjelder også omvendt, at man er dyktig og har gjennombruddskraft offensivt én mot én.

- Et annet fokusområde er å ha bedre struktur i laget når motstanderen er bedre individudelt.

- Det er riktig. Det gjelder forsvarsmessig - det vet vi fra før ut i fra den skandinaviske framgangsmodellen, men det gjelder også å være strukturerte og vite hvor man har hverandre i angrepsspillet. Om vi ikke med individuell hurtighet og teknikk kan slå motstanderen, kan vi kanskje gjøre det ved at spillerne vet hvor de har hverandre og at det blir raske kombinasjoner mellom to eller tre spillere.

- Generelt gjelder det å forbedre bortebanespillet ute i Europa?

- Det har litt med sjøltillit å gjøre, at man tror på seg sjøl også når man kommer på bortebane. Sjøl om vi kan måtte variere, må man våge og klare å ha ballen sånn at motstanderen ikke får ha den i for høy prosentdel, noe som vil slite oss ut.

Gull
- Hva skal til for at du blir fornøyd med debutsesongen?

- Det er at jeg ser en liten forbedring i prestasjoner for hver dag og for hver kamp, slik at jeg kan se bak resultatene og se hva som var bra og hva som kan gjøres bedre. Når det gjelder resultater, er vi ydmyke, men vi vil angripe et nytt seriemesterskap. Er du mester året før - til og med to år på rad - vil du bli værende der; at prestasjonene skal rekke til gull. Det er ingenting å stikke under en stol.

- Så vil gjerne vinne cupen fordi Ullevaal i november er trivelig. Dessuten er det en klubb som har tradisjoner, som sikter mot Europa. E-cup vil bli et veldig fint krydder i sommer. Da skal vi ha spilt på oss flyt og sjøltillit, lover Jan Jönsson.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Jan Jönsson om framtida» i forumet! Diskutér «Jan Jönsson om framtida» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb