English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Jan Jönsson om nåtida
Skrevet av Thomas Myren, 11. mars 2011, 11:38

Rosenborg er en klubb med sterke tradisjoner. Hvordan føler du at dine forandringer blir tatt i mot?


Foto: Thomas Myren

- De syns jeg blir bra tatt i mot. Det gjelder å ikke gjøre noen revolusjon på ting som fungerer, men likevel komme med ideer og påfunn som spillerne føler er litt nye og positive å bygge videre på. Der tror jeg at jeg har truffet, og jeg ser i treningshverdagen og i treningskampene at vi får betalt for det, kommenterer Jönsson til rbkweb.no.

- Du har innført en del nye treningsøvelser.

- Øvelsene har sett litt pussige ut og har vært uten noen større kvalitet de første gangene, men det er sikkert fordi det er en del nytt. Og det ser betydelig bedre ut nå enn hva det gjorde for seks-sju uker siden.

- Hvor mye syns du at du har fått til på to måneder?

- Jeg syns vi har kommet et stykke på veien med en del offensive tanker, som sitter: Det går relativt fort i lengderetning når vi er på vårt beste. Vi har å jobbe med forsvarsspillet som lag: Jeg syns vi slipper til litt for mange sjanser i mot oss - i forhold til hvordan jeg vil det skal se ut. Mot for eksempel et angrepsdyktig Stabæk er det ikke så rart at vi får en del sjanser i mot, men det er litt for mye til at jeg være helt fornøyd. Og da handler det om hele laget, ikke bare en keeper eller en firebacklinje.

- Vi har uansett hatt noen bra opplevelser i løpet av våren. Mot Spartak Moskva er det en forsvarskamp der vi treffer veldig bra. Vi forsvarer oss ganske mye, men gjør det skikkelig og holder nullen. Vi har også en kamp forut, der vi også holder nullen mot rumensk motstand. Vi har også hatt to bra kamper i Abrahallen. Jeg ser en stigning, og det er bra.

- Hvordan er den fysiske formen til spillerne?

- Det ser bra ut - med mitt øye. Samtidig har vi en fysisk trener som måler med instrumenter. Jeg syns vi får en del svar i kamper - spesielt mot slutten. Det er likevel bra vi har pulsmålere og sånt som registrerer hvordan individene ligger an. Vi har vært gjennom sykdommer, som har gått i byen, og som har rammet oss også. Forhåpentligvis er vi hele og friske nå.

- Dere avslutter nå den harde, fysiske treninga?

- Det kan man si. Vi vil ha enda raskere føtter de kommende ukene. Vi har trent hardt, og spillerne ligger på det nivået de ligger. Vi har fortsatt å trene hardt denne uka, men så letter vi på trykket den siste uka for å få litt mer sprudlende føtter.

Nye talenter
- Hvorfor har Wangberg fått spille så mye i vinter?

- Han er en bra midtstopper. Det er konkurranse og ganske jevnt, men han er ung, spenstig og er i utvikling. Han har likevel et potensial, så han kan - skal - bli bedre.

- Hvor langt er Åsen unna fast plass på laget?

- Om man ser på de to siste kampene, var Jerry ganske så sliten da han gikk av. Han hadde hodeverk og fikk feber etter Aalesund-kampen, men har trent bra etter han ble fri for sykdommen. Han gjorde en bedre kamp mot Stabæk, og var stabil og sterk. Han er i utvikling og vil, så jeg er sikker på at han kommer til å bli enda bedre.

- Hva bidrar han med?

- Han er fotballklok, og tar riktige posisjoner. Han vinner flere nærkamper og mer i luften mot Stabæk enn hva jeg har sett tidligere, så han begynner å ta for seg også fysisk. Han skal jobbe med frekvensen og bli enda fotrappere. Jeg tror det er noe som kommer med tanke på alderen.

- Hva om han og Skjelbred hadde byttet plass på midtbanen?

- Vi har tenkt på det, men jeg tror at balansen blir bedre med at Per får jobbe seg fra kant og inn i banen. Men tanken har altså vært der.

- Jeg tror samtidig ikke at Per var helt frisk fra forkjølelsen sin fordi han ba om å gå ut mot Stabæk; normalt bruker han å løpe i 90 minutter pluss overtid. Han løp likevel bra mens han spilte, og har bra løpskapasitet, bra frekvens og bra gjennombruddskraft. Så jeg er fornøyd med jobben han gjør der.

- Men får Skjelbred brukt alle kvalitetene sine ute til venstre?

- Han er ikke en breddespiller eller kantspiller på det viset; han skal få komme inn og forsterke midten. Det er tanken, og det gjør han bra.


Foto: Thomas Myren

- Hvor skal du plassere Fredheim Holm når han er tilgjengelig?

- Han kan jo spille på en kant og være offensiv, han kan spille hengende spiss og han kan være ren spiss. Han kommer snart inn og konkurrerer. Han har begynt å trene, men vi vil ikke belaste ham fullt ennå. Vi vil fortsatt være litt smarte, og har vel sagt at han skal være spilleklar 1. april.

- Hva tilfører Bakenga laget?

- Fart og gjennombruddskraft. Han har et fint steg, og er en bra og interessant spiller. Tidligere har vi sagt at han kommer til målsjanser, noe som er positivt, men både kommer han til målsjanser og scorer mål. Det er hva du ønsker fra en spiss.

- Samarbeidet med Rade er dessuten bra. Jeg tror han har fanget opp det vi har pratet om. Vi har tittet på bilder på kampgjennomganger, der det tidligere har funnes nesten-situasjoner som nå har blitt til sluttprodukter der han finner nettmaskene.

Spillerlogistikk
- Hva skal til for at hans nye konkurrent, Boti Goa, skal lykkes i Rosenborg?

- Han skal smelte inn, få komme på plass og kjenne varmen som fins her: en støtte fra lagkameratene og laget. Det er et nytt land for ham, men jeg tror det skal fungere bra. Jeg opplever det fins et glimt i øynene hans, at han er åpen og at han skal passe bra inn i tankene og spilleideene vi har.

- Hva tenker du om at både Skjelbred og Lustig har utgående kontrakter?

- Vi kommer til å sette oss ned sammen. Det er spillere jeg gjerne vil beholde. Blir det bare aktuelt å forlenge med én av dem, får jeg være fornøyd med dét. Helst kunne jeg tenkt meg begge i Rosenborg-trøya ytterligere noen år. Så får vi se hva som skjer. Jeg tror at klubbledelsen ganske snart vil forsøke å få til noe.

- Skal de få spille om de ikke forlenger?

- Nei, da får man gjøre en bedømmelse. Når det gjelder forlengelser, må vi allerede nå vite hva vi til sommeren kan gjøre i den enkelte posisjonen, og deretter hva vi kan gjøre til vinteren. Det må finnes en framforholdning. Dermed kan vi komme i en situasjon der en spiller i en jevn konkurransesituasjon havner på benken til høsten.

- Hvor gode er RBK til å være framtidsrettet i spillerlogistikken?

- Jeg tror at vi skal bedre, uten at jeg kan hele historien. Vi føler nå at vi er litt på etterskudd foran sesongen, men vi jobber veldig hardt med det. Meningen er at vi skal jobbe like hardt med dette når vinduet stenger, slik at vi skal være forberedt på både sommeren som kommer og neste vinter. Det er viktig.

- Hvor god jobb gjør Stig Torbjørnsen?

- Den er bra. Nå har vi satt ham på til å jobbe på lengre sikt. Samarbeidet er bedre enn hva det har vært, og det er tettere kontakt. Det er viktig å se framover, og jobbe tett med ham.

- Er det avgjørende at utenlandske spillere forsterker førstelaget?

- Det er i alle fall viktig at de kan gjøre det. De skal ha såpass kapasitet at de skal klare det.

- Hvor godt har Rosenborg lyktes i dette overgangsvinduet?

- Det gjenstår å se - blant annet med Boti. Men det ser spennende og interessant ut. Man kan aldri være helt sikker når man ikke har kartlagt spilleren over lenger tid enn det vi har gjort med ham. Men med Steffen forsvant mye spilleforståelse og rutine. Med Tony Annan forsvant en viktig balanse i laget. Vi har ikke erstattet disse kvalitetene riktig ennå, men vi har tittet på hvordan vi kan løse det internt til å begynne med. Vi jobber fortsatt med å forsterke laget og troppen, slår Jan Jönsson fast.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Jan Jönsson om nåtida» i forumet! Diskutér «Jan Jönsson om nåtida» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb