English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Les klassiske RBK-bøker
Skrevet av Thomas Myren, 6. februar 2011, 13:28

Noen av de beste bøkene som er skrevet om Rosenborg er nå fritt tilgjengelige elektronisk.

Nasjonalbiblioteket har nemlig lagt ut en rekke bøker fra 90-tallet på Internett, og disse kan leses av alle med norsk IP-adresse:

Ingar Skrede: Rosenborg - svart på hvitt (1992)

Utgitt til 75-årsjubileet. Forfatteren fulgte laget tett gjennom den dramatiske 91-sesongen. Han var med på alt fra trening og spillemøter til uformelle sammenkomster. Vi får høre om konfliktene og presset, men også om lagånden og krafttakene som reddet klubben gjennom krisen.

Geir Svardal og Harald Grevskott: I Rosenborgs hus (1997)

Tar for seg de ti viktigste årene i nyere tid: fra profesjonaliseringa av klubben og hjemkomsten til Nils Arne Eggen høsten 1987 til kvartfinalene mot Juventus i Champions League i 1997. Boka forteller om hvordan Rosenborg ble et storkonsern med sportslige suksesser.

Sverre Nyrønning: Høyt press - historien om Ivers (1998)

Fotballivet til Odd Iversen fra begynnelse til slutt: Trond - RBK - Racing Mechelen - RBK - Vålerengen - RBK. Dveler like mye ved hovedpersonen sitt liv utenfor banen og etter den aktive karrieren. Ei trist, men også modig og fryktløs bok: Akkurat som vi husker hovedpersonen, på banen!

Ola By Rise: God i mål (1998)

Den største spesialisten på et fotballag, målvakten, mangler ofte opplæring og oppmerksomhet. Forfatteren er tidligere landslagskeeper, og formidler i boka egne erfaringer og tar opp alt fra trening og motivasjon, til grep og fallteknikker. Medøvelser og forklaringer.

Nils Arne Eggen: Godfoten (1999)

Eggen brukte sabbatsåret sitt til å nedtegne sin egen og klubbens historie, og forklare prosessene bak hvordan han sjøl og Rosenborg har utviklet seg til hva de er i dag. Han gir ros og ris til ulike lederformer og understreker betydninga av at også lederne har nærhet til produktet.

God lesning!


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Les klassiske RBK-bøker» i forumet! Diskutér «Les klassiske RBK-bøker» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb