English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Hevet meg kamp for kamp
Skrevet av Thomas Myren, 26. desember 2010, 17:29

En hel fotballverden åpnet øynene for Anthony Annan under VM. I høst har han også bidratt mer offensivt. Helt fortjent har RBKweb-leserne kåret ham til bestemann i 2010.


Foto: Thomas Karlsen

- Jeg er veldig glad for å få denne prisen. Som spiller vil du alltid gjøre ditt beste. Jeg vil dele dette med de som gjorde det mulig for meg å få utmerkelsen: Hilser til alle lagkamerater, Rosenborg-supporterne og alle andre. Jeg syns vi skal dele prisen sammen, smiler Annan til rbkweb.no.

Året begynte delvis skuffende for Annan, som mistet gruppespillet og kvartfinalen i afrikamesterskapet på grunn av en lårskade. Men han var blant de beste hos Ghana både i semifinalen mot Nigeria og i finaletapet for Egypt.

I fraværet til en kneskadet Michael Essien var fast plass på VM-laget aldri truet for Annan. Ghana reddet æren for Afrika i mesterskapet på eget kontinent, og var bare et par dårlige straffespark mot Uruguay unna en historisk semifinale.

En annen Annan
Mens fotballeksperter rundt om på hele globen hyllet Anthony Annan, var Nils Arne Eggen, som i mellomtida hadde tatt over som Rosenborg-trener, mest opptatt av forbedringspotensialet:

- Jeg er overbevist over at han har mye uutløst i seg - bare se på den gangen han dro til på løp [mot USA]. Derfor kan vi prøve å gjøre det vi alltid har gjort, at den sentrale spilleren skal ta tak i hele aksen. Akkurat i denne rollen er blikket det viktigste, men han må også tørre å gå framover for å skape overtall, kommenterte trenerlegenden.

Annan tok Eggen på ordet, og utallige skuddforsøk ble til slutt belønnet med drømmemål mot Start - hans aller første etter han ankom Norge i 2007.

- Jeg syns jeg la ned mye innsats denne sesongen fordi det ble virkelig jevnt i serien. Noen av de andre lagene gjorde det veldig bra, sånn som Vålerenga. Jeg syns det ble en sportlig meget bra sesong, og jeg bedret mine egne prestasjoner kamp for kamp, oppsummerer Annan.

- Mye å forbedre

Foto: Thomas Karlsen
24-åringen skal ha en stor del av æren for at Rosenborg greide mesterstykket å forbli ubeseiret i serien.

- Vi vant serien, noe som var veldig viktig for oss. Jeg er veldig fornøyd med at vi har nå vunnet to ganger på rad, smiler ghaneseren.

Alt var likevel ikke helt rosenrødt:

- Jeg må si at vi gjorde det ikke særlig bra i europaligaen. Jeg forventet at vi kanskje vi ville bli nummer én eller to og kvalifisere oss for neste runde, men når man ser på resultatene, virker det som om vi fortsatt har mye å forbedre. Vi må forberede oss på neste sesong, og gjøre det bedre enn i år.

- Dere gjorde det likevel langt bedre i Europa enn i fjor, da det ble fiasko mot Qarabag.

- I år var det stor forbedring sammenlignet med i fjor, så vi tar steg for steg. Neste sesong er vi nødt til å gjøre det enda bedre enn denne sesongen. Vi må utvikle spillet vårt, slår Annan fast.

Framtida
Det er derimot helt i det blå om han sjøl kommer til å bidra. Interessen fra Sevilla er reell, og ifølge spanske Marca har klubbene nå begynt forhandlinger.

Annan ønsker trolig å avvente fotballens nyttårssalg før han eventuelt forlenger RBK-kontrakten, som varer ut 2011.

- Jeg ønsker dessverre ikke å svare på noen spørsmål om Annan og hans kontraktsituasjon i Rosenborg. Det er en sak mellom spiller og klubb. Håper du forstår dette standpunktet, uttaler agent Lars Petter Fosdahl.

Anthony er sjøl like diplomatisk som farens fetter, tidligere FN-generalsekretær Kofi:

- Jeg har avtale med agenten min om å overlate alt til ham. Så får jeg og han bestemme om jeg skal forlenge kontrakten eller om det fins en mulighet for meg å dra et annet sted. Men nå er jeg Rosenborg-spiller, og fortsatt bundet til klubben.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Hevet meg kamp for kamp» i forumet! Diskutér «- Hevet meg kamp for kamp» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb