English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Jeg må kunne yte
Skrevet av Thomas Myren, 10. november 2010, 18:08

Roar Strand føler seg ikke trygg på formen tilsier han bør være med i troppen mot Bayer Leverkusen. Hyllestkampen torsdag kveld kan dermed bli hans siste opptreden på Lerkendal.


Foto: Thomas Karlsen

- Det kan fort bli den siste kampen, sånn som helsa mi er. Vi vet jo ikke. Vi har igjen en hjemmekamp mot Leverkusen etterpå, men det er ikke sikkert jeg spiller den, konstaterer Strand overfor rbkweb.no.

- Du tar dag for dag?

- Det har vært litt opp og ned i det siste. Skal jeg først være med, må jeg også kunne prestere. Det er ingen vits at jeg sitter på benken og tar opp en plass. Jeg må yte.

- Folk bør altså kjenne sin besøkelsestid?

- Ja, det kan være den siste kampen.

- Tungt å ta igjen det tapte
Avskjedssesongen ble ikke sånn som 40-åringen hadde håpet.

- Jeg var egentlig i veldig bra form, og spilte det meste på Marbella i oppkjøringa. Jeg var med helt til superfinalen, og spilte hele den. Det var etter den kampen jeg fikk det igjen; forkjølelse og "dunking" i bihulene. Siden har jeg slitt med det.

- Du sleit med luftveiene også i fjor, men var kvitt plagene ei stund?

- Ja, men så fikk jeg det tilbake i november i fjor. Jeg var syk mens resten av laget trente noen uker etter at sesongen var ferdig.

- Hva er diagnosen?

- Legene vet egentlig ikke. De påstår det kanskje kommer fra bihulene, og så går det nedover i luftveiene. Det gjør at det blir tett. Det er mulig at jeg er litt bedre nå i forhold til trykket i hodet. Det gjelder å holde seg frisk og skadefri den siste tida.

- Hvordan er symptomene?

- Akkurat nå er det stabilt. Jeg blir verken bedre eller dårligere. Men det er fullt oppe i bihulene. Jeg har tømt bihulene én gang, og skal inn igjen enda en gang. Det er ikke noe kjempetrivelig å bli spylt, men om man letter på trykket, så hjelper det mye.

- Hvordan var plagene da du ikke spilte i vår?

- Jeg var stabilt dårlig hele perioden. Det var to måneder der jeg nesten ikke fikk trent, så det har vært veldig tungt å ta det igjen. Når man ikke får til å puste ordentlig, er det ekstra tungt å ta igjen tapt trening. Det har vært en slitsom sesong.

- Hva som avgjorde når du var tilbake på banen?

- Jeg skulle ta noen steg nå og da for å se hvordan det gikk. Jeg kunne ikke bare bli gående og se hvordan det ville gå, jeg måtte prøve.

- Hvordan var det endelig å være tilbake i sommer?

- Jeg var i grei nok form til å være med littegrann. Det ble ganske mange kamper etter hvert, men det var litt avhengig av motstanderen hvordan det gikk. Om det ble mye løping, ble det tungt. Jeg har ikke den basisen jeg skal ha.

- Du startet likevel mange kamper i august og september.

- Jeg spilte mye en periode, men så ble det en ny nedtur: Jeg fikk skikkelig problemer etter bortekampen mot Strømsgodset. Da ble det rolig med trening igjen, og nok en gang tungt å ta igjen.

- Hvordan er utsiktene til å bli helt frisk?

- Det er ikke ferdig utredet. Jeg må på nye runder for å sjekke mer. Vi må finne ut hva det egentlig er, for å bli ordentlig bra. Så får vi ta tida til hjelp.

Prestasjon framfor resultat
I år har Rosenborg for første gang siden 2004 maktet å forsvare et seriemesterskap.

- Vi tenker ikke sånn. Vi tenker bare på å bli et bedre fotballag, ikke at vi skal bli seriemestere. Først må vi prestere, og det er det vi må ha fokuset på. Tenker vi på at vi skal bli seriemestere, så kan det hende vi binder oss. Vi må på en måte ha et avslappet forhold til det, og bare prøve å utvikle spillet, kommenterer Strand.

Erik Hamrén la grunnlaget for gullet før han flyttet hjem til Sverige i mai.

- Hamrén begynte for to år siden, og fikk litt tid på seg. Han har lagt et fundament som skaper seriøsitet i klubben. Det har selvfølgelig vært bra også før, men han har satt en ekstra spiss på det. Det blir viktig å holde tak i dette, syns Strand.

- Hva var slagplanen før seriestart?

- Vi skulle forbedre det offensive spillet. Vi var veldig gode defensivt med Hamrén, men vi ville få det offensive litt mer stabilt. På vårt beste var vi veldig bra også i fjor, men jevnt over var det bare "brukbart".

- Følte du at Hamrén fikk forbedret angrepsspillet i vår?

- Vi tok ingen kjempeskritt. Vi var fortsatt bra defensivt, sjøl om vi ikke hadde noen kjemperesultater i oppkjøringa. Angrepsspillet var brukbart, og jeg syns vi fikk en god start på sesongen.

- Så la Hamrén om til 4-4-2 i mai.

- Jeg tror ikke det var hovedsaken til at vi begynte å score mer. Sånn sett har det hjulpet mer at vi i det siste har spilt 4-3-3 med mer sentrale indreløpere som kommer på løp og skaper mer trykk i boksen. Vi skaper flere sjanser med Nils Arne enn med Erik, men vi er også mer sårbare defensivt. Vi er ikke så strukturerte bakover som vi var med Hamrén.

Mindre Eggen-energi
- Hvordan var det å få Eggen som trener igjen?

- Vi spillerne var med i prosessen i forhold til hvem vi skulle ansette og hvilke meninger vi hadde. Vi visste hva vi ville få når vi hentet tilbake Nils: Engasjement og entusiasme rundt alt.

- Hva er de fremste egenskapene hans som trener?

- De fremste egenskapene hans er på treningsfeltet, der han tar tak i ting og får folk til å yte maks. Du bør ta i på trening, hvis ikke får du høre det. Men han var vel enda mer engasjert før enn hva han er nå.

- Merkes forskjellen?

- Ja, det syns jeg. Han er en voksen mann, og det skal litt til for å holde oppe energien han hadde før. Men at han er noe av det samme, det er han nok - sjøl om han har forandret seg littegrann.

- Forskjellen fra Hamrén var likevel veldig stor for de yngre på laget?

- Jeg tror nok folk fikk litt sjokk til å begynne med. Han var veldig rett på sak på den første treninga: Her var det ingenting å vente med, og det var bare å sette i gang. Få fart på beina og tenke offensivt. De fikk nok en "wow-følelse", men det var bare positivt og slo godt ut, konstaterer Roar Strand.

PS! Avspark mot det sammensatte laget av eliteseriespillere er klokka 18.30.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Jeg må kunne yte» i forumet! Diskutér «- Jeg må kunne yte» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb