English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Din mening: Sutring med suksess
Skrevet av Kristian Stokdahl, 23. oktober 2010, 13:47

RBK kan vinne serien de ti neste årene. Med eller uten sutring i mediene.

Adressa-kommentator Kjetil Kroksæter skriver om "Sutring i Madrid" i sin spalte lørdag 23. oktober. Ikke så rart, for opptredenen var sutrete og pinlig i påsyn av flere norske medier. Å bruke det til å dra konklusjoner om at RBK står ved en skillevei, at hegemoniet er i ferd med å bli tapt og klubben i ferd med å få et dårlig omdømme er virkelig malplassert.

Noen skillevei står vi ikke ved i dag. Det er F, det er E, det er I, det er L. Det er FEIL, det er FEIL det er FEIL, for å sitere en av de mest folkelige trønderne i nyere tid. I den grad noen av den siste tidas hendelser virkelig har satt klubbens omdømme på prøve, så er det først og fremst den arrogante holdningen klubbens hovedtrener viste overfor Martin Andresen etter seriefinalen mot VIF. Men det er naturligvis ikke trukket fram.

Vålerenga spiller den morsomste fotballen og scorer flest mål. Akkurat som Molde i fjor. I 2008 var det Stabæk, et år hvor også fortreffeligheten med gamle RBK-ideer i Bodø behørig ble applaudert i Adressa. Jeg håper av hele mitt hjerte at Vålerenga blir en skikkelig utfordrer neste år, men det meste tilsier at de ikke blir det. Fokuset i forkant av seriefinalen var helt feil, og etterpå har vi også hørt lite om årsaken til at de tapte.

Vi stod mye mer ved en skillevei for fire-fem-seks år siden, da de andre hadde en reell mulighet for å distansere RBK. Men det gjorde de ikke. De sølte vekk muligheten. I dag er forskjellen mellom RBK og de andre enormt mye større. Det er mer sannsynlig at RBK vinner de ti neste årene enn at en ny klubb skal innta et slags hegemoni.

Eggen-vikariatet går mot slutten, og det er bra. Resultatene har vært gode, og Eggens ideer holder fortsatt mål. Eggen var den beste vikaren vi kunne få. Men klubben og dens utvikling har ikke godt av mer Eggen, slik den også bar preg av i perioden 2000-2002. En viss usikkerhet vil det alltid ligge i å ansette Jan Jönsson med de sparsomme merittene han tross alt har i forhold til Eggen.

Men i RBK er det gjennom Eggens formidable innsats gjennom utallige år skapt en vinnerkultur som sitter i klubben og ikke på enkeltpersoner. Derfor er det antakelig all grunn til å tro at RBK vinner nok et suverent mesterskap neste år, har gode muligheter til å gjøre en bra figur i Europa og at spillerne opptrer samlet og mer ordentlig enn det siste halve året.

Det som skiller RBK fra en enda bedre sesong og mindre fokus på utenomsportslige forhold og konflikter i år er antakelig mangelen på en felles tankegang og klare ansvarsforhold. Noe som vi ikke har med en hovedtrener som i det ene øyeblikket hudfletter spillerne for å bruke to-tre minutter på supporterne som reiser land og strand på bortekamp, og i det neste hudfletter dem for ikke å gjøre det samme overfor media.

Og innimellom setter seg selv over alt og alle med en faderlig holdning overfor en av sine trenerkolleger i beste sendetid på TV.

Jeg tror meningen alltid er god. Men der my grammar is bad, but my meaning is good fungerte på 90-tallet, er det ikke gitt at gode tanker fungerer hele tida i dag. Det er noe med utførelsen også. Verden forandrer seg. Faktisk.

Kristian Stokdahl


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Din mening:  Sutring med suksess» i forumet! Diskutér «Din mening: Sutring med suksess» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb