Utskrift fra rbkweb.no

Åsen: - Har vært veldig sliten
Skrevet av Thomas Myren, 20. september 2010, 21:33

Gjermund Åsen var den store overraskelsen i vinter, men etter premiereseieren i Molde har 19-åringen havnet ute i kulda.


Foto: Nils Heldal

- Etter at jeg hadde en formtopp i sesongoppkjøringa kom det en liten "down-periode". Men jeg vet at om jeg trener godt, så kommer jeg opp av den, forteller Åsen til rbkweb.no.

Midtbanespilleren imponerte i oppkjøringa, og fikk starte sesongpremieren i Molde - bare et halvår etter han fra tribunen sang sine nåværende lagkamerater fram til seriemesterskap.

Men så slo Markus Henriksen til. Konkurrenten på midtbanen hadde spilt landskamper mens Åsen imponerte under Copa del Sol i Marbella, men kom sterkt tilbake og Åsen ble henvist til benken. Noen korte innhopp mot Start, Vålerenga og Tromsø ble fulgt opp av cupkamper mot Stjørdals-Blink og Steinkjer, men mai måned ble tøff.

- Det ble litt mye, og jeg ble mer sliten enn hva jeg hadde trodd. Dessuten kom det noen småskader, forklarer Åsen og utdyper:

- Det har vært litt smårusk i musklene. Det har også vært litt hardt på skolen for å bli ferdig med det siste året på videregående. Jeg har vært veldig sliten på trening. Men nå kjenner jeg at jeg er på riktig vei igjen, og begynner å få overskudd.

- Du fikk imidlertid en ny smell i august?

- Jeg begynner å komme i ganske bra form igjen etter kneskaden; jeg fikk problemer med leddkapselen i kneet i junior-NM mot Aalesund. Jeg har hatt vondt, og har ikke turt å gå til 100 prosent. Nå begynner det å nærme seg, smiler Gjermund Åsen.

Men fortsatt er treningskampen mot Lech Poznan det eneste han har fått spille med Nils Arne Eggen som trener. Åsen har bare ved noen få anledninger fått være med på benken.

Onsdag kan han muligens få være med til Follo som reserve: Anthony Annan har karantene etter utvisninga i kvartfinalen mens Bakary Saré er lårskadet. Dessuten sliter Roar Strand igjen med luftveiene.

- Det har jeg ikke tenkt noe på. Det får bli en bonus. Akkurat nå har jeg hatt fokus på å komme tilbake fra kneskaden, kommenterer Åsen.

I kveld gledet han seg i hvert fall over 3-1-seieren til RBK2 mot Skeid.

- Vi har bra kontroll kampen gjennom, sjøl om vi fikk litt panikk da de begynte å slå langt. Men vi har ballen mye og slipper dem ikke til. Vi manglet egentlig bare målet i 1. omgang - vi hadde noen fete sjanser, oppsummerer Åsen.

Etter 70 minutter begynte målene å rulle inn: Kim Riksvold kom rett fra benken og scoret før Osei Ovisasu fulgte opp med ei lekker heading. Fredrik Midtsjø satte punktum med et flott sololøp.

- Han liker å drible, så det var artig at han fikk seg et driblemål, gliser Gjermund Åsen.

- Det var siste toget for Skeid om de skulle rykke opp - de kunne ikke tape denne kampen. Når vi får det første målet, vet vi at de åpner opp, og det utnytter vi bra på slutten, avslutter han.

Kampfakta

RBK23-1Skeid
Kim Riksvold 70
Osei Oviasu 74
Fredrik Midtsjø 89
Joar Harøy 84

Mandag 20. september 2010 17:00
2. divisjon avdeling 2, Lerkendal kunstgressbane
165 tilskuere

Rosenborg [4-2-3-1]
Erik Bråthen - Osei Oviasu, Simen Wangberg (Emil Røkke 46), Alejandro Lago, Markus Hermo - Fredrik Midtsjø, Gjermund Åsen - Pål André Helland (Emil Lynum 87), Jonas Svensson (Kim Riksvold 68), Ole Kristian Selnæs - Michael Karlsen

Gult kort RBK: Michael Karlsen

Ubenyttede reserver: Alexander Hovdevik, Christoffer Aasbak, Ole Kristian Langås og Sandor Suphellen

nyheter
forum