Utskrift fra rbkweb.no

Din mening: Skjelbred - hva skjer?
Skrevet av Jonas Wannebo, 16. mai 2010, 13:17

Per Ciljan Skjelbred er en av Norges beste midtbanespillere når han er i form. Men hva har skjedd med Ciljan?

Per Ciljan Skjelbred har flere ganger blitt betegnet som "arvesølvet" til Rosenborg, sammen med tidligere RBK-spiller Alexander Tettey. Han var naturtalentet, som fikk sin debut på førstelaget når han var 17 år. Han var en åpenbaring på banen, med sitt driv med ballen, og med en fantastisk løpsmotor. Men hva har egentlig skjedd med vidunderbarnet Ciljan?

I Erik Hamréns 4-2-3-1 formasjon blir Skjelbred ofte brukt som høyre kantspiller. Det er en posisjon han ikke er komfortabel i, det er helt sikkert. En kantspiller skal være en spiller som er kjapp, teknisk og som går mot dødlinja og slår innlegg.

Ciljan er ikke en sånn. Han har tekniske finesser i sine beste perioder, men han er ikke kjapp på de første meterne, og han er heller ikke en spiller som går mot dødlinja for innlegg. Tvert imot, han går heller innover i banen for å sette opp kombinasjoner med andre.

Og det er egentlig greit det, men problemet er det at det skjer nesten hver eneste gang han har ballen, og det gjør høyresiden til RBK i angrep et svakt punkt.

Nå skal det sies at høyrekant aldri kommer til å bli Skjelbreds favorittrolle. Det er offensiv midtbane. Men jeg synes ikke at Ciljan har briljert på den plassen som vi vet han kan gjøre, og som han så fantastisk viste i debutsesongen sin i 2005.

Jeg etterlyser en Ciljan som får spille offensiv midtbane, som skyter når han har mulighet, en som er kreativ og sjanseskapende. Vi vet alle at han besitter disse evnene Skjelbred, men utfordringen er å få det ut i praksis. Men det er ikke evnene det står på, tvert imot.

Jonas Wannebo, Steinkjer

nyheter
forum