Utskrift fra rbkweb.no

Markus gammel nok til fest
Skrevet av Thomas Myren, 15. mai 2010, 13:03

16. mai på Lerkendal har blitt en institusjon i norsk fotball. Markus Henriksen gleder seg over å få være med på festen for første gang.


Foto: Thomas Karlsen

- Det er en av de største kampene som er i Norge, så jeg tror det skal bli utrolig artig. Det er også meldt finvær, så jeg tror blir en festaften, smiler 17-åringen til rbkweb.no.

I dag sto han igjen etter trening sammen med Per Ciljan Skjelbred, Morten Moldskred, Gjermund Åsen og Kjell Rune Sellin og dreiv skytetrening en halvtime. I skadefraværet til Rade Prica må andre sørge for Rosenborg-mål: Hittil i sesongen er det faktisk bare yngstemann Henriksen som har scoret fra midtbanen; to mål mot Odd.

- Jeg tenker ikke så mye på det, men hvis du skal bli en god midtbanespiller, bør du selvfølgelig score mål: Lampard og Gerrard scorer i fleng. Der må vi i Rosenborg jobbe litt mer. Men vi har bare spilt en tredjedel av sesongen, så vi får håpe at målene kommer litt utover.

- Handler det ofte om å ta sjansen på å skyte?

- Selvfølgelig. Det er mange ganger vi har hatt mulighet til å skyte når vi ikke har skutt. Så det handler litt om å tørre. Men egentlig har vi heller ikke kommet så ofte i skuddposisjon.

- Har hvor du spiller noe å si i forhold til dette?

- Nei, egentlig ikke. Jeg trives i alle posisjonene på midtbanen.

- Du er også høyrebackreserve for tida.

- Det er bare artig. Jeg har ikke noe problem med å spille back hvis jeg blir satt der. Jeg er bare glad for å få spille. Om jeg står i mål, er jeg fornøyd med det også!

- Hva tenker du om at du har blitt fast på laget så fort?

- Det har vært over all forventning. Jeg trodde ikke jeg skulle få spille så mye som jeg har gjort. Det er helt fantastisk! syns tenåringen.

Søndag venter altså Hønefoss:

- De har tatt åtte poeng på de siste fem kampene, og har begynt å ta Tippeliga-nivået. Det er et spennende lag, men på hjemmebane skal vi ha tre poeng.

- Hønefoss har mange nye spillere som først nå har begynt å spille som et lag?

- De har mange gode spillere, men de er sikkert uvante med å spille sammen fordi de ikke har fått spilt så mye sammen. Men nå er de på gang, konstaterer Henriksen, som håper at han og lagkameratene kan ta med seg det positve fra forrige hjemmekamp mot Stabæk:

- Da hadde vi litt av det fine, offensive spillet vårt: Vi kom rundt med backene og scoret to fine mål. Det var også flere andre fine angrep og sjanser, avslutter Markus Henriksen.

nyheter
forum