English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Kan bli en av verdens beste
Skrevet av Thomas Myren, 8. mai 2010, 12:37

Anthony Annan begynner snart forberedelsene til VM etter å ha blitt tatt ut i bruttotroppen til Ghana. Han får gode ord med seg på veien.

Annan et steg nærmere VM (07.05.10)


Foto: Thomas Karlsen
- Jeg er veldig glad for å være blant de 30 spillerne som treneren har valgt ut til å begynne oppkjøringa. Men noen spillere vil bli tatt ut av troppen, som skal bli redusert til 23. Jeg skal jobbe hardt for å bli med i den endelige troppen til Sør-Afrika, lover Annan overfor rbkweb.no.

Trolig vil reduksjonen kun være en ren formalitet for Rosenborg-spilleren som har vært fast på landslaget de siste årene. Kort sagt så skal han til VM for første gang.

- Jeg gleder meg fordi VM er den største turneringa, som alle spillere ønsker å delta i. Nå har jeg altså blitt med i 30-mannstroppen, og det vil bli veldig flott å få være med på et så stort arrangement.

- Betyr det noe ekstra at VM for første gang blir spilt i Afrika?

- Ja, det er spesielt at vi er vertskap for første gang. Sør-Afrika er et flott land, og jeg tror alle gleder seg - det blir spennende, smiler Annan.

Erik Hamrén gratulerer eleven med VM-uttaket på følgende måte:

- Han er i mine øyne den beste defensive midtbanespilleren i Skandinavia, og han har også mulighet til å bli en av verdens beste.

- Intet mindre?

- Nei.

Ventelig vil også oppmerksomheten bli stor rundt 23-åringen om en måned. Han mistet hele innledinga av afrikamesterskapet i januar på grunn av en lårskade, men imponerte både i semifinalen og finalen. De egyptiske seiersherrene kvalifiserte seg derimot ikke til VM, og dermed er Ghana på papiret den sterkeste afrikanske deltakeren.

- Det blir likevel vanskelig å gå videre fra gruppa. Tyskland er et av de vanskeligste lagene å møte mens Serbia vant sin kvalifiseringsgruppe foran Frankrike. Australia har også et godt lag med gode spillere utenlands. Det blir derfor vanskelig for oss. Vi må streve og arbeide hardt for å gå videre. Men nå får vi begynne med gruppespillet, og så får vi se hva som skjer videre, kommenterer Anthony Annan.

Ghana-programmet:

27.05. treningskamp mot lokalt klubblag i Paris
01.06. privatlandskamp mot Nederland i Rotterdam
05.06. privatlandskamp mot Latvia i Milton Keynes
(06.06. avreise til Sør-Afrika fra London)
13.06. Ghana - Serbia i Pretoria
19.06. Australia - Ghana i Rustenburg
23.06. Ghana - Tyskland i Johannesburg
Ghana skal ha en "omreisende" treningsleir i Frankrike, Nederland og England, og spillerne skal i utgangspunktet samles i Paris 24. mai. Rosenborg håper likevel at Annan kan spille bortekampen mot Viking samme dag.

- Det pågår samtaler mellom Rosenborg og det ghanesiske fotballforbundet. Dersom de blir enige om at jeg spiller Viking-kampen før jeg drar, så gjør jeg det, sier diplomaten.

Uansett blir det tur til Rogaland for Annan i morgen når Haugesund er motstander.

- Det kommer til å bli vanskelig. Det å spille mot Rosenborg blir alltid sett på som en avgjørende kamp av motstanderne, og de jobber ekstra hardt. Ofte er det enklere å møte større navn som Vålerenga og Viking. Vi må være veldig fokuserte. Er vi det, tror jeg vi vil få et godt resultat.

- Syns du Rosenborg har blitt spillemessig bedre i det siste?

- Ja, jeg syns vi har forbedret oss i de siste kampene. Da vi begynte serien var det ikke så bra, men vi begynner å komme i form. Vi blir også bedre kjent med hverandre: Det kom et par nye spillere i år, og nye kombinasjoner skal etableres. Vi begynner å finne rytmen nå, men det gjenstår fortsatte mye. Vi må fortsatt arbeide hardt.

- Vi skal heller ikke glemme at det er ekstra vanskelig for oss ettersom alle de andre lagene i Tippeligaen ikke vil at vi skal vinne serien igjen. Det er alltid en utfordring for oss å vise oss fram fra vår beste side. Men når vi får det til, kan vi vinne kamper, avslutter Anthony Annan.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Kan bli en av verdens beste» i forumet! Diskutér «- Kan bli en av verdens beste» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb