English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Din mening: Talentløs satsing
Skrevet av Kristian Stokdahl, 3. mars 2010, 15:49

RBK satser 70-80 millioner kroner på to år for å gjenvinne tronen. Mens unge og ambisiøse spillere forsvinner ut porten, kommer halvgamle spillere som er mer enn fornøyd med bare å spille for RBK inn.

Satt på spissen kan det sies på den måten. For det er unektelig forunderlig hvordan en klubb kan budsjettere med mange titalls millioner kroner i minus uten at det øyensynlig styrker det sportslige nivået det minste.

Riktignok er det å «satse» ikke ensbetydende med å handle spillere og dyre sådanne, men for en fotballklubb må selve produktet være en viktig del av satsingen. Med unntak av Rade Prica som ble hentet fra en Premier League-klubb så er ikke kjøpene det siste drøye året mye å hoppe i taket over.

Vel, så var jeg også skeptisk til det å hente en 28-årig tidligere Hamrén-helt som var ute i kulden i Sunderland, og som ikke hadde farten som sin største force. Likevel, det viste seg at en god CV var et kvalitetstegn. Dessuten trengte det unge og litt uferdige mannskapet en spiller i sin beste alder, og ikke minst en typisk målscorer.

Derfra til å hente tilbake Fredrik Winsnes, signere Morten Moldskred, Daniel Örlund, vurdere en 31-årig svensk-syrianer etter prøvespill og jakte en 30-årig reservekeeper som stort sett har vært nettopp det de siste sesongene, nei det framstår ikke som noe godt bilde på en satsing i blodrød budsjettånd.

Misforstå meg rett. Både Winsnes, Moldskred og Örlund vil antakelig gjøre oss minst like gode og kanskje bedre enn i fjor høst. Moldskred har imponert meg litt i vinter, og Winsnes og Örlund vet vi ikke vil gjøre seg bort. Touma og Stamatoupulus kan sikkert gjøre oss mindre sårbare. Men ingen av disse spillerne gjør laget vesentlig bedre. Og det harmonerer dårlig med den enorme satsingen.

Når vi først satser 30-40 millioner, hvorfor gjør vi det egentlig ikke ved å kjøpe etablerte spillere som kanskje har ambisjoner om å nå enda lenger enn RBK? Vi trenger flere Annan-er, Stadsgaard-er og Sapara-er. Vi skal jakte Prödl-er og folk i ung etablert alder på vei opp.

Vi skal gjøre en bunnsolid speiderjobb. Ikke signere folk på prøvespill, gamle helter og veletablerte spillere som ikke har gjort annet enn å spille i den dårlige norske eliteserien. Og hvorfor bruker vi ikke heller mer penger på å legge forholdene enda bedre til rette slik at våre unge fremadstormende spillere har det enda tryggere og bedre?

Denne politikken fører vi altså i en periode hvor vi venter på en ny trener, som kanskje har helt andre preferanser for hvilke spillertyper han ønsker. Det å være noe mer avventende, og i stedet forholde seg til dem man har og vårt eminente juniorlag hadde vært å foretrekke i en slik situasjon. Mens vi jakter en langsiktig trenerløsning, øser vi på med kortsiktige spillerløsninger.

Vi har ikke hastverk. Vi trenger vel strengt tatt ikke å vinne serien i år heller. Vi burde i hvert fall ikke gjøre oss helt avhengig av det. Hvor er det blitt av tankene som rådet på Brakka fra høsten 2005 til våren 2009? Hva har gullet i fjor gjort med klubben?

Kristian Stokdahl


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Din mening: Talentløs satsing» i forumet! Diskutér «Din mening: Talentløs satsing» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb