English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Kommentar: Hamrén blir i RBK
Skrevet av Thomas Myren, 11. oktober 2009, 21:04

Personlig tror jeg ikke Erik Hamrén blir tilbudt jobben som svensk landslagssjef. I 2010 skal han odle fram godt angrepsspill og ikke minst lede Rosenborg til Champions League.


Foto: Thomas Karlsen

I ettermiddag offentliggjorde Lars Lagerbäck at han slutter som "förbundskapten". Dermed begynte snakket om ny jobb for Hamrén for alvor å øke.

Det er nok ingen tvil om at Hamrén er interessert i jobben, noe ikke minst det lange TV4-intervjuet (inkl. bonus) på torsdag ga prov på. Men det er en svært lang vei fra å vise interesse til å bli ansatt.

Først og fremst må han bli tilbudt stillinga før det er aktuelt å forlate Rosenborg. Det stemmer nok at den ferske gulltreneren står på notisblokka til SvFF, men personlig tviler jeg på at han står øverst.

Hasse Backe har blitt et profilert TV-navn de siste årene, men i likhet med Nils Johan Semb begynner han å trekke tilbake mot manesjen. Senest denne uka avslo han et tilbud fra Djurgården, men at han i det hele tatt vurderte å ta over et lag i krise er bevis på at den tidligere Molde- og Stabæk-treneren vil prøve seg igjen. Etter å ha vært hjelpetrener for Svennis i Manchester City og Mexico vil Backe gjerne sjøl være sjef.

Fra mediehold blir nettopp Backe med den suksessfulle U21-landslagssjefen Jörgen Lennartsson som assistent lansert som det mest trolige valget. Personlig tror jeg disse to blir tilbudt jobbene.

Nevnte Sven-Göran Eriksson er nok mannen de fleste svensker vil ha som ny sjef, men den ferske sportsdirektøren i Notts County har mer eller mindre allerede avvist muligheten.

Det er naturligvis slett ikke umulig at Hamrén får et tilbud, men så langt har han altså ikke vært i kontakt med forbundet. Og jeg tror altså det heller ikke skjer. Om det mot formodning skjer, er det ikke gitt at Hamrén slår til.

Det er ærefullt å lede sitt eget land i strid og ikke minst vil nok Hamrén kunne sette pris på å flytte tilbake til familien i Göteborg.

Men han mister nærheten til egne spillere, det å forme og utvikle et lag dag for dag. Mens Drillo er en strateg som liker rollen som landslagssjef - merk ikke landslagstrener, tror jeg Hamrén nødig vil gi fra seg nærheten til produktet som klubbtrenere har. Sånn sett ligner han nok litt på Nils Arne Eggen og Åge Hareide. Sistnevnte opplever igjen suksess på klubbnivå i Örgryte.

Ikke minst tror jeg Hamrén fortsatt føler han langt på nær har fullført oppdraget han har påtatt seg i Rosenborg. Etter å ha støpt et solid defensivt fundament skal RBK i 2010 begynne å blomstre framover på banen. Den offensive samhandlinga skal på plass.

Dessuten er det for mange et svært komplekst spørsmål om hva som er størst av Champions League og verdensmesterskapet. Etter å ha gitt fra seg muligheten til å lede Aalborg i det gjeveste selskap, tror jeg Hamrén nødig vil gjøre det samme nå som han igjen får sjansen. Med den nye kvaliken er sjansen for deltakelse i gruppespillet svært stor.

Avslutningsvis nevner jeg at penger heller ikke argumenterer for jobbskifte. Lagerbäck tjente 1,6 mill. NOK i året, noe som er beskjedent i RBK-sammenheng - trolig har Hamrén det dobbelte i Trondheim.

Alt i alt taler mye for at Hamrén gjør det samme som han gjorde både i Örgryte og Aalborg, nemlig å forlenge kontrakten.

PS! Om noen skulle lure, har Hamrén ingen landslagsklausul i kontrakten.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Kommentar: Hamrén blir i RBK» i forumet! Diskutér «Kommentar: Hamrén blir i RBK» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb