English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Håper på mindre dramatikk
Skrevet av Thomas Myren, 5. august 2009, 12:28

Forrige gang Rosenborg spilte kvartfinale mot Molde i norgesmesterskapet var Trond Henriksen en av heltene. Søndag venter nytt prestisjemøte for assistenttreneren.

Den plagsomme lillebroren (23.05.08)
Eggen mot Hareide (14.05.09)

- Jeg begynner å bli en gammel mann, så det er så vidt jeg husker den kampen, blunker "Rambo".

Denne sesongen duellerer trønderne og romsdalingene igjen i serien, men i cupen har det vært få møter mellom erkerivalene. "Rævvafotbaill"-semifinalen i 1994 er faktisk forrige cupoppgjør mens den omtalte kvartfinalen i Molde var i 1988.

Den var en svært spennende kamp. Molde ledet 1-0 da målscorer Øystein Nerland to minutter før slutt trolig skulle ha hatt straffespark. Nils Arne Eggen var i ferd med å gratulere trenerkollega Åge Hareide med seieren da Henriksen i siste sekund utlignet og skaffet ekstraomganger.

- Jeg headet i mål på overtid, og i ekstraomgangene traff Sverre (Brandhaug) Kjetil (Rekdal) sånn at han scoret sjølmål. Dermed gikk vi videre, og det ser jeg gjerne at vi gjør i år også. Men jeg håper vi avgjør kampen litt tidligere enn hva vi gjorde den gangen, smiler Trond Henriksen.

Vinnermålet kom faktisk så seint som i det 119. minutt. I semifinalen ble Start banket 5-0 på hjemmebane. Deretter ventet Brann i den første finalen for Henriksen og lagkameratene - det 15 år siden forrige gang for Rosenborg, som trengte omkamp for å vinne "the double".

- Det var som alltid en fantastisk følelse. "Feelingen" av å være i cupfinale er ekstra artig og gir litt mer piff enn å vinne en vanlig seriekamp. Både i forhold til der og da, men også etterpå. Det håper vi å klare å få til i år, men vi vet at det blir en knalltøff oppgave, forteller Henriksen.

Sjøl fikk han med seg den første, moderne gullalderen til Rosenborg som spiller med fire finaler på fem år. Nå er det hele seks år siden forrige tittelkamp om kongepokalen. Bare fire av dagens RBK-spillere har derfor opplevd finale på Ullevaal: Espen Johnsen og Roar Strand spilte for RBK i 2003 mens Trond Olsen var innbytter for Bodø/Glimt. I tillegg spilte Steffen Iversen finale så langt tilbake som i 1995.

- Det er ikke så mange på laget som har spilt cupfinale, så det ville ha vært artig med cupfinale. Men det får bare komme når det kommer, det er langt fram til det, kommenterer hjelpetreneren, som altså ikke vil ta noe på forskudd.

Kvalifiseringstapet mot Qarabag gjorde at det ikke ble noe europacup i høst. Forhåpentligvis kan finalehelg i Oslo være et brukbart plaster på såret både for spillere, trenere og supportere.

- Vi ønsker selvfølgelig å gjøre det best mulig både i serie og cup, og så langt ser det bra ut. Men det er små marginer. Vi har hatt marginene på vår side så langt, og håper selvfølgelig at vi fortsatt vil ha det, avslutter Trond Henriksen.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Håper på mindre dramatikk» i forumet! Diskutér «Håper på mindre dramatikk» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb