English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Kommentar: Topp 30 på vent
Skrevet av Thomas Myren, 24. juli 2009, 10:57

Rosenborg tapte ikke bare ære og penger på å ryke ut halvveis mot gruppespillet i europaligaen. Tapet mot Qarabag innebærer også dårligere rangering.

Å ikke få ballen i mål på 180 minutter mot aserbajdsjanerne er rett og slett ikke godt nok. At RBK knapt skapte sjanser i de to førsteomgangene hjemme og borte underbygger følelsen av at det ikke var ufortjent at Qarabag gikk videre.

Spørsmålet er naturligvis hvorfor Rosenborg ikke maktet å score. I begge kampene sviktet det meste for Prica og Iversen, som nesten ikke kom til ordentlige muligheter. Dessuten fikk den ferske høyrekant Skjelbred for alvor føle hvordan det er å møte europeisk motstand med den følge at han aldri kom inn i kampene. At mange av lagkameratene heller presterte og/eller ofret nok gjorde ikke oppgaven enklere.

Bratz har gjennom hele sesongen vært litt skeptisk til delvis manglende angrepsmønstre hos Hamréns Rosenborg, som etter catalonsk oppskrift ønsker å finne løsninger på vei mot motstandermålet. Mot etablert aserbajdsjansk forsvar viste det seg at manglende mønster ble skjebnesvangert ettersom enkeltspillerne ikke maktet å komme seg forbi motstanderne på egen hånd. Langpasninger ble konsekvensen. Bortimot samtlige ble i begge kamper stanget bort av midtstopperne eller plukket ned av keeperen.

Enden på visa ble tidligste exit i e-cup noen sinne, mot en motstander RBK på papiret skulle ha banket. Den overkommelige trekninga med Honka i neste runde gjorde at Rosenborg i utgangspunktet hadde fått lagt et flott løp på vei mot gruppespill i debutsesongen til den nye europaligaen. Slik blir det altså ikke.

Med de halvdårlige eller dårlige kampene mot NSI Runavik x 2, Løv-Ham og Strømsgodset i mente, kan man begynne å snakke om en aldri så liten formsprekk. Etter en strålende juni har juli så langt vært et lite mareritt.

Tapet i Baku har ikke bare konsekvenser for årets sesong og reviderte budsjett, men nå må Rosenborg forberede seg på rundt fem poeng mindre på klubbrankinga for 2010. Vi kan håpe at god innsats fra de andre norske deltakerne kan øke poengsummen vår bittelitt fra dagens 23,78 poeng, men den nye utregninga gjør at RBK har blitt mer sjølstendig også når det går dårlig for egen del.

Gitt at RBK greier å beholde serieledelsen hele høsten, betyr den lavere poengsummen at seeding i 4. og siste kvalifiseringsrunde til Champions League neste sesong står i fare. I år ser Partizan Beograd ut til å bli dårligste seedede lag med sine 23,05 poeng. Ettersom de ti lagene i 4. runde vil være mer jevnbyrdige enn tidligere trenger ikke manglende seeding nødvendigvis å bety automatisk utslaging, men det siste hinderet før gruppespillet vil bli tøffere.

På lang sikt er det målsettinga om topp 30 på klubbrankinga som blir vanskeligere å nå. Trolig vil RBK synke flere hakk ned fra dagens 74. plass i løpet av 09/10-sesongen, og med bortimot null poeng både høsten 2006 og i år har RBK fått to store handikapp med tanke på at foregående fem sesonger teller. Først i 2015 vil begge disse dødpunktene være borte fra poengsummen til Rosenborg.

Manglende seeding i mellomtida kan dessuten ha fått konsekvenser på poengfangsten ute i Europa, og dermed kan det fort ta ti år før det i det hele tatt er realistisk å begynne å tenke på å nå topp 30.

Inntil videre får mer kortsiktige mål oppfylles. Begynn gjerne med serie- og norgesmesterskap i høst.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Kommentar: Topp 30 på vent» i forumet! Diskutér «Kommentar: Topp 30 på vent» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb