Utskrift fra rbkweb.no

- Behovet har blitt mindre
Skrevet av Thomas Myren, 15. juni 2009, 09:43

Utlendingskvota i norske klubber er forventet innstrammet, og Rosenborg har derfor gjort om strategien for spillerkjøp. Avskjeden med Stig Torbjørnsen var et ledd i prosessen.Torbjørnsen slutter i RBK (13.06.09)

- Han ønsker å jobbe inn mot noen markeder som vi kanskje ikke er så interesserte i, forteller Nils Skutle til rbkweb.no.

1. juli slutter Torbjørnsen som talentspeider i Rosenborg og begynner i agentfirmaet Stars & friends.

- Diskusjonene startet med hvor vi strategisk skal hente spillere. Det har blant annet med lover og regler å gjøre. Vi må holde oss innen visse rammer. Derfor så vi at behovet for spillere "langt vekk" har blitt mindre.

- Det var egentlig da det kom opp at Stars & friends ønsker å jobbe i andre markeder enn oss. Derfor kan vi kombinere bruken av Stig på en genial måte. Vi kom fram til en løsning jeg tror alle syns er OK. Jeg tror vi skal få veldig mye ut av Stig i årene som kommer, forklarer Skutle.

- Når blir det bestemt om utlendingskvota blir senket fra elleve til ni spillere?

- Det vet jeg ikke ennå. Det er også andre faktorer. FIFA snakker om en 6+5-regel. Vi mener at vi må ha flere nordmenn fordi regelendringene går i den retning, slår Nils Skutle fast.

Sjøl om Stig Torbjørnsen altså ikke lenger er fast ansatt, vil han likevel fortsatt være viktig i forbindelse med spillerkjøp.

- Han skal jobbe for oss på samme måte som han har gjort. Han vil gjøre spesialoppdrag for oss når vi ber om det, men det er klart han vil ha litt mindre tid. Det kan likevel være nok tid ut i fra det behovet vi har. Det er på en måte en vinn-vinn-situasjon, mener Skutle.

Den ene gevinsten er av økonomisk art.

- Det er selvfølgelig en måte å rasjonalisere og drive det hele bedre på. Vi føler vi har fått en "deal" der vi kan få brukt ham nesten like mye som før til en lavere kostnad. Samtidig har vi gjort en avtale med Stars & friends, som vi også tidligere har samarbeidet med og som vi syns er ålreite folk. Det var de som var med og forhandlet overgangen til Marek Sapara den gangen. Vi føler vi kan få mer ut av avtalen med selskapet samtidig som vi kan bruke Stig langt på vei like mye som før.

Rosenborg har fått en eksklusiv avtale på det norske markedet.

- Vi gjør en avtale med Stars & friends der vi har tilgang til de og de tjenestene fast. Vi kommer ikke til å telle timer om dagen, men Stig er ute og ser hele tida, og det vil vi kunne få veldig stor nytte av, forteller Skutle.

- Er det likevel en fare for at kortsiktig innsparing går utover langsiktig fortjeneste?

- Vi tenker både på kort og lang sikt. Vi sitter ikke og sager av den greina vi sitter på, mener Skutle.

Han er svært glad for at RBK fortsatt vil samarbeide med Torbjørnsen, som har vært svært viktig for klubben siden ansettelsen for tre år siden.

- Det kan vi bare se på de spillerne han har fått tak i. Det er mange av dem som har vært suksesser. Han har etter min mening et fantastisk godt øye til å se spillere. Han er også utrolig dedikert til oppgaven - det er på en måte livet hans. Han ser sikkert mye mer enn hva de fleste andre ser. Det henger sammen med hvor ofte han er ute og reiser og ser kamper - og det er han hele tida. Vi er kjempefornøyde med den jobben han har gjort, og det tror jeg vi kommer til å være også framover.

- Vil han være involvert i alle vurderingene som blir gjort?

- Det vil være ganske likt som før. Han vil kvalitetssikre, og vil i stor grad si "nei" til spillere. Han vil reise like mye og ha samme gode oversikt. Hvis det dukker opp navn, vil vi alltid spørre ham. Han har gjerne allerede sett spilleren seks-sju ganger, og hvis han mener vi ikke skal kjøpe, vil han si i fra.

- Han vil ikke havne i en selgerrolle overfor dere?

- Tanken er at han skal ha samme funksjonen. Han vil generelt være ute og se på spillere, og lete spesielt om vi ber om det, avslutter Nils Skutle.

nyheter
forum