English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Gjøvik - Rosenborg 0-4
Skrevet av Thomas Myren, 10. mai 2009, 20:21

RBK sleit lenge, men 1. etappe mot Ullevaal er tilbakelagt.


TILRETTELEGGER: Steffen Iversen trivdes på midtbanen.

Foto: Thomas Myren

Første etappe tilbakelagt
Wangberg uten debutantnerver
Tilretteleggeren Iversen
Bilder fra Gjøvik - Rosenborg


GJØVIK (rbkweb.no): - Jeg syns vi starta litt nervøst, men vi får det første målet og så kommer vi oss utover i kampen. Det første målet er viktig i en slik kamp, slo Simen Wangberg fast.

Han var en av tre Rosenborg-debutanter, men var den eneste som startet mot 3. divisjonslaget. Egentlig skulle Wangberg få Vadim Demidov som stoppermakker, men "Demi" ga seg under oppvarminga på grunn av lårproblemer. Dermed ble Alejandro Lago skjøvet inn fra sin tiltenkte plass på høyreback.

RBK manglet også mange andre spillere. Landslagsmennene Rune Jarstein, Mikael Lustig, Marek Sapara og Anthony Annan fikk alle fri, mens Per Ciljan Skjelbred (hjernerystelse), Andreas Nordvik (syk), Kris Stadsgaard (hviler kneet), Abdou Traoré (lårstrekk) og Michael Jamtfall (kne) alle var uaktuelle.

Det betød at Roy Miller og Steffen Iversen startet i uvante midtbaneroller.

- Jeg syns det gikk bra, men vi spiller litt klønete i starten. Vi spiller mye inn mot midten, der de får lov til å jage oss. Men etter hvert begynner vi å bruke kantene og mellomrommet. Vi kommer litt bakom dem, og får strukket dem. Da får de veldig store problemer. Vi måtte egentlig bare rette opp litt dum spilling i starten, sa Iversen.

Han ga Rosenborg ledelsen etter en knapp halvtime på straffespark etter en hands. Gjøvik hang derimot fortsatt med i kampen, og Alexander Lund Hansen måtte flere ganger rydde opp.

Dario Zahora hadde bommet på noen store sjanser før pause, men revansjerte seg tidlig i 2. omgang med å banke inn en retur på skudd fra Trond Olsen. Kroatens første RBK-mål var et faktum i første kamp fra start!

0-2 holdt seg i over en halvtime før det ble en liten sluttspurt. Olsen skjøt stolpe inn etter å ha veggspilt med innbytter Rade Prica, som hælsparket ballen tilbake til ham.

Kjell Rune Sellin startet også for første gang, og fastsatte sluttresultatet til 0-4 minuttet før full tid da han satte inn sitt første RBK-mål på retur fra keeper på skudd fra Iversen.

På slutten fikk også Pål André Helland og Markus Henriksen sine første minutter i obligatorisk kamp.

- Vi hadde en del unge på banen i dag, og det ble en litt annen lagoppstilling enn vi har hatt den siste tida i serien. Innimellom svikter det litt i samhandlinga, og vi burde ha vært litt flinkere offensivt. Men vi slipper dem ikke mye til - i alle fall ikke i 2. omgang. I 1. omgang var det faktisk et par anledninger der de kunne ha scoret, men i 2. omgang er det egentlig kontroll hele tida sjøl om det bare er 0-2 i en ganske lang periode, oppsummerter Trond Henriksen, som ledet laget i fraværet av Erik Hamrén som fortsatt var hjemme i Sverige på grunn av sykdom i familien.

PS! Juniorspillerne Even Barli og Mushaga Bakenga satt på benken, men må vente på sine debuter.
PPS! Først på det tredje forsøket vant Rosenborg på Gjøvik i NM.

Kampfakta

Gjøvik0-4ROSENBORG
Steffen Iversen str. 28
Dario Zahora 51
Trond Olsen 85
Kjell Rune Sellin 89

Søndag 10. mai 2009 18:00
NM 1. runde, Gjøvik stadion
5068 tilskuere

Rosenborg [4-2-3-1]
Alexander Lund Hansen - Roar Strand (Pål André Helland 73), Simen Wangberg, Alejandro Lago, Mikael Dorsin - Roy Miller, Alexander Tettey (Markus Henriksen 88) - Kjell Rune Sellin, Steffen Iversen, Trond Olsen - Dario Zahora (Rade Prica 76)

Gult kort RBK: ingen


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Gjøvik - Rosenborg 0-4» i forumet! Diskutér «Gjøvik - Rosenborg 0-4» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb