English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Alle gode ting er tre?
Skrevet av Thomas Myren, 9. mai 2009, 19:32

Rosenborg har spilt to cupkamper på Gjøvik - og tapt begge. Søndag er det tid for revansje!

Gjøvik FF er som kjent fellessatsninga til Vind, Vardal og Gjøvik-Lyn. Alle klubbene har beholdt sine egne A-lag, men de beste spillerne skal spille på samarbeidslaget.

Gjøvik/Lyn har tidligere spilt cupfinale både mot Frigg i 1914 (2-4-tap) og mot Vard Haugesund i 1962 (2-0-seier). Det er sånn sett en merittert motstander.

Det første møtet med Rosenborg skjedde fire år senere. Begge lag spilte i daværende 2. divisjon, og 21. august 1966 var det tid for 4. runde i norgesmesterskapet.

Rosenborg hadde etablert seg som et cuplag på 60-tallet. I tillegg til norgesmesterskapene i 60 og 64 hadde RBK spilt kvartfinale i 61 og semifinale i 62. Etter å ha slått ut Freidig (6-1), Neset (6-4 e.e.o.) og Langevåg (5-0) hadde RBK på ny stø kurs mot Ullevaal.

Men det ble altså stopp på Gjøvik stadion etter en jevn kamp. Birger Tingstad sendte RBK i ledelsen etter bare åtte minutter, men deretter snudde Gjøvik-Lyn til pauseresultatet 3-1. Vingene Tore Pedersen og Tor Kleveland utlignet til 3-3 i 2. omgang, og ekstraomganger virket sannsynlig.

Gjøvikingene scoret derimot fem minutter før slutt, og fikk også 5-3 da RBK blottla seg bakover.

«Med slikt forsvarsspill går det nok ikke an å bli cupmester, vi skulle tro heller ikke å gå til topps i 2. divisjon og berge en toppserie-plass fra våren av,» skrev VG.

Heldigvis lyktes RBK bedre i 2. divisjon avdeling B, og vant med suverene sju poeng foran Viking - i en serie med bare 14 kamper og to poeng for seier! Den påfølgende sesongen vant Rosenborg som første nyopprykkede lag 1. divisjon - og spilte også cupfinale.


MIDTSTOPPERNE: Kåre Rønnes og Bjørn Rime stoppet det meste i 70-sesongen.

9. august 1970 kom Rosenborg som regjerende seriemester på nytt besøk til Mjøsbyen. Igjen sviktet bortelaget - til tross for at Gjøvik-Lyn i mellomtida hadde rykket ned til 3. divisjon.

Hjemmelaget vant 2-1 etter et tidlig mål i hver omgang før Kåre Rønnes reduserte for RBK.

- Dette var moro. RBK-angrepet var langt mindre farlig enn jeg hadde drømt, smilte midtstopper Arne Hammerseng, som senere ble far til Gro.

Dette var sesongen Rosenborg hadde solgt Odd Iversen og Harald Sunde til Racing Mechelen. Mangelen på radarparet kombinert med landslagskeeper Geir Karlsen bakerst og den defensive taktikken til George Curtis ga utrolige 15-5 i målforskjell.

- Gjøvik-Lyns scoringer kom på et meget psykologisk riktig tidspunkt, men ingen unnskyldning. Løperekken vår er dessverre uhyre tafatt, sa Kjell Kruse i RBK-ledelsen.

Cupeventyret stoppet altså tre etapper før Ullevaal, men Rosenborg fikk utrolig nok sølv i serien.

I år kan vi kanskje håpe på første dobbeltmesterskap siden 2003?


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Alle gode ting er tre?» i forumet! Diskutér «Alle gode ting er tre?» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb