English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Zahora vil finne ro
Skrevet av Thomas Myren, 14. mars 2009, 19:16

Dario Zahora har opplevd stor motgang i karrieren, men har slått tilbake. Nå skal han fortsette framgangen i Rosenborg.Bekrefter Zahora-overgang (13.03.09)

Født: 21.03.82
Fødested: Vukovar, Kroatia
Høyde/vekt: 178 cm / 80 kg
Posisjon: angrep
Tidl. klubber: HAŠK, Croatia Sesvete, Dinamo Zagreb, Koper, Slaven Belupo, Domzale og Interblock Ljubljana
Kamper/mål 08/09: 21/13
U21-landskamper: 25
Zahora var et kjempetalent og fast på U21-landslaget til Kroatia sammen med blant andre Dinamo-lagkameraten Eduardo da Silva. For klubblaget scoret han flotte 47 mål på 86 seriekamper i perioden 2001-05.

Deretter begynte nedturen. Nyhetsbyrå over hele verden fanget opp at han ved to anledninger ble banket opp av egne supportere, og han havnet også i sladrepressen. Det utenomsportslige gikk utover formen, og han ble vraket. Zahora spilte bare fem kamper for Dinamo i 05/06 før han høsten 2006 ble leid ut til Koper og deretter til Slaven Belupo våren 2007.

Utlånsvirksomheten har vedvart. I 2007/08 ble han toppscorer og seriemester med Domzale i Slovenia, før han i sommer byttet til konkurrenten Interblock.

- Det skjedde mye rundt klubben og meg, og jeg bestemte meg for å finne ro en annen plass, der jeg kunne nyte det å spille. De siste seks månedene har jeg scoret 14 mål og året før scoret jeg 22 mål for Domzale. Det var ny start for meg etter seks sesonger i Kroatia, slår Zahora fast overfor rbkweb.no.

- Det er også en av årsakene til at jeg kommer til Trondheim, denne flotte, lille byen. Jeg tror jeg vil like meg her, smiler han.

Dinamo Zagreb mistet likevel aldri troen på spissen, som hadde skrevet langtidskontrakt i 2005. Den ble brutt først da han i formiddag skrev under avtale med RBK ut 2011.

- De ønsket at jeg først skulle finne meg en ordentlig fin klubb. Jeg har fortsatt et veldig godt forhold til presidenten i Dinamo Zagreb. Han er en ordentlig god venn, og har hjulpet meg videre i livet. Også under de to årene jeg var på utlån i Slovenia støttet og hjalp ham meg, forteller Dario Zahora.

Så ble han invitert av RBK på prøvespill i forrige uke.

- Min første tanke var at "dette blir bra". Jeg var innstilt på å overbevise dem og gjøre mitt beste.

Det endte altså med kontrakt.

- Han har gjort et bra inntrykk på oss både i de kampene vi har sett ham og under de fire dagene han var med oss i Barcelona. Han har gjort et bra inntrykk både som spiller og som person, skryter Erik Hamrén.

- Jeg gjorde jobben min. Det føltes bra de få dagene jeg var der. Jeg ble tatt godt i mot av alle, og det var enkelt for meg å gå på banen og vise hva jeg kunne uten noe press. Det var ingen forstyrrende tanker, og det syns jeg var deilig, forteller Zahora videre.

Hamrén innrømmer at investeringa ikke var planlagt over lengre tid.

- Vi har letet etter én spiss i lengre tid, men så dukket det plutselig opp to som var mulige for oss å hente. Vi slo til. Akkurat nå hadde vi egentlg ikke behov, men i sommer vet vi ikke hva som hender. Samtidig vet vi at "Didi" forsvinner senest i desember. Vi er litt i forkant, slik at vi ikke eventuelt hadde mistet Dario om vi skulle ha hatt noen ny spiss i sommer, forklarer Hamrén.

- Hva er hans beste ferdigheter?

- Han er framfor alt en god avslutter. Som du ser i statistikken, har han gjort mange mål for de klubbene han har spilt i. Det er noe vi bevisst har vært på jakt etter. Nå har vi fått tilført tre slike spillertyper i form av Rade, Trond og Dario. Det er jeg veldig fornøyd med.

- Hvor høyt er nivået i Slovenia?

- Det er vanskelig å bedømme. Tippeligaen er klart bedre etter det jeg har sett av den slovenske ligaen, men han har også spilt og gjort en hel del mål i den kroatiske ligaen, og den er god, mener Erik Hamrén.

- Jeg har spilt halvannen sesong i Slovenia, og er enig. Men jeg tror ikke nivået er så mye høyere enn det jeg spilte på for Dinamo Zagreb. Det er derimot en annen type fotball i Norge enn i Kroatia. Det er gode og harde treninger, og det tror jeg er den riktige veien til suksess, sier Dario Zahora.

- Hvordan passer norsk fotball deg?

- Jeg vet ikke, men jeg tror som alltid det handler om du er god eller dårlig, ikke om du er gammel, ung, høy eller lav. Det viktigste er å kunne spille og forstå fotballspillet

- Har du en fordel av å være halvveis i sesongen?

- Vi har også hatt forberedelser (etter vinterpausen), og jeg har bare spilt to kamper i den slovenske serien i 2009. Jeg har uansett god tid, og det viktigste er at både jeg og laget blir fornøyd når jeg får spille, avslutter nummer 29.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Zahora vil finne ro» i forumet! Diskutér «Zahora vil finne ro» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb