English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Hamrén om keeperne
Skrevet av Thomas Myren, 12. mars 2009, 10:22

Rune Jarstein og Alexander Lund Hansen sleit på hver sin front i fjor høst. Erik Hamrén mener begge har vokst på motgangen.

Hamrén om: fysisk trening | keeperne | forsvarsarbeid | angrepsspill | uttelling på sjanser | forventninger


- Hvor hemmet var Jarstein av lårskaden da han sleit med å prestere?

- Umulig å svare på. Han sto i mål. Det er mulig skaden påvirket ham negativt, men det kan være at det ikke var sånn. Han var nok i noen grad forstyrret.

- Det så ut som om skaden påvirket spensten?

- Jeg kan ikke vurdere det, men det tror jeg ikke.

- Ble han skjerpet av vrakinga mot Brøndby?

- Jeg vet ikke om det handler om det eller modning, men den siste måneden i fjor tok han store steg på treningene. Han ble mye mer fokusert på det han skulle gjøre. Jeg har snakket mye om "attityd", og han hadde en riktig bra innstilling på trening.

- Det har han fortsatt med denne sesongen på treningene, og han har fått vise det også i kampene - både i treningskampene for oss og i landskampen mot Tyskland. Jeg syns han har tatt store steg etter det som ble en tung vraking. Han tok den på riktig måte. Du har alltid en valgmulighet som menneske: Enten velger du det positive, og ser til å gjøre noe positivt ut av det hele. Eller så fokuserer du på det negative. Rune tok en riktig bra beslutning, og valgte "Yes, jeg skal vise hva jeg kan!". Og det har han gjort.

- Å få tilbake landslagsplassen var en spesielt viktig bekreftelse?

- Selvsagt. Han har også fått god bekreftelse i treningskampene vi har spilt. Vi trenerne samt lagkameratene gir ham også bekreftelse på hver trening.

- Hva tenker du om situasjonen til Lund Hansen, som fikk plassen mot Brøndby, men som skadet skuldra i neste kamp mot HamKam?

- Det er veldig tungt. Etter mange år slo han seg inn som nummer 1, og tok virkelig vare på sjansen. Så ble han skadet. Også han har tatt rett beslutning. I stedet for å tenke synd på seg selv og deppe, har han jobbet utrolig hardt etter operasjonen for å komme tilbake. Han har gjort en kjempebra jobb, og har de siste ukene kunnet trene for fullt. Han er selvsagt ikke på nivået han var på innen skaden, men kan han trene med full kontinuitet, kommer han raskt tilbake dit.

- De har på to ulike måter vist riktig innstilling. Rune i en motgang sportslig sett, mens Alex har vokst gjennom en skade og vist veldig bra mental styrke.

- Hva er status for kneskaden til Johnsen?

- Han er ikke klar, men utviklingen er positiv - det går mot rett hold. Å komme som ny spiller - ny og ny, han er gammel i klubben, men ny i troppen - og bli skadet er det verste som kan skje. Man vil jo vise at man er tilbake, og konkurrere og slåss om å bli førstevalg, som han selv sa.

- Alex er ditt andrevalg?

- Som situasjonen er nå, er det Rune som står. Alex er ikke tilbake på det nivået han var innen skaden, mens Espen slett ikke er klar.

- Kommer tredjevalget til å forsvinne allerede i sommer?

- Å ha tre så rutinerte og etablerte målvakter tror jeg ikke er den beste løsningen. Om alle er friske, må én målvakt sitte på tribunen. Der skal man egentlig ha en ung målvakt, som skal se og lære.

- Men nå ble situasjonen som det ble, og da må vi gjøre det beste ut av det. Jeg syns som trener det er positivt å ha så mange bra spillere som mulig, men rent menneskelig er det kanskje ikke det beste å ha tre så jevnsterke målvakter. Det er tøft å sitte på tribunen for den som må gjøre det.

- Du tror altså på salg i sommer?

- Alex og Espens kontrakter går ut etter sesongen, men det er umulig for meg å svare på hva som hender innen det.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Hamrén om keeperne» i forumet! Diskutér «Hamrén om keeperne» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb