English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Hamrén om fysisk trening
Skrevet av Thomas Myren, 11. mars 2009, 15:50

Rosenborg kollapset med sju strake kamper uten seier da medaljene skulle bli delt ut i fjor. Nå lover Erik Hamrén bedring.

Hamrén om: fysisk trening | keeperne | forsvarsarbeid | angrepsspill | uttelling på sjanser | forventninger


- Vi hadde helt enkelt ikke nok krefter og ork til hele sesongen. Vi hadde til slutt ikke krefter til å klare det vi ville. Derfor ble ikke resultatene de beste, de vi ønsket mot slutten. Vi sto ikke distansen ut, for å si det sånn.

- Det fins sikkert flere årsaker til det. For mange av spillerne var det første sesongen på dette nivået, flere spilte 1. divisjon året før. Vi var det laget i Norge som spilte absolutt flest kamper i fjor. Vi var dyktige nok til å komme til gruppespill i Europa, men måtte spille åtte kamper før vi kom dit. Det tar på kreftene.

- Kreves det dessuten mer erfaring for å disponere kreftene riktig?

- Erfaring handler mye om å spille ute i Europa samtidig som i Norge. Det sliter mye, ikke minst mentalt. Man skal reise mye. Så kommer du hjem, og skal ha kamp i den norske ligaen. Det sliter også fysisk, og har du ikke den erfaringen, tar det selvsagt på hardere. Vi hadde en del spillere om ikke hadde stor erfaring, verken fra spill i Tippeligaen eller i Europa.

- Jeg tror også man skal titte lengre tilbake. Sesongen begynte allerede i februar. Før jeg kom, var det kamper mot Fiorentina, noe som gjør at det ble en veldig lang sesong med turneringskamper fra begynnelsen av februar til begynnelsen av desember. Vår ambisjon er at vi skal bli så bra og sterke at vi klarer av det. I fjor klarte vi det ikke. Vi gikk tom på slutten.

- Kan fysisk trening kompensere for den manglende rutinen?

- Blant annet. Vi la vekt på fysisk trening i januar. Vi hadde en helt annen mulighet i år ettersom vi ikke spilte ute i Europa i februar. Vi har kunnet trene hardere og lengre i sesongoppkjøringen i år enn i fjor.

- Pluss at den erfaringen vi fikk i fjor, har vi med oss i år. De som ikke hadde så stor erfaring i fjor, har fått et antall kamper: Det ble jo tolv kamper sammen med meg, og om man regner med kampene mot Fiorentina på våren, ble det 14 kamper ute i Europa i fjor.

- Hvordan er den fysiske tilstanden til spillerne?

- Den syns jeg er bra. Vi har tatt store steg der både individuelt og som lag. Jeg syns vi ligger på et bra nivå nå, men alt kan bli bedre.

- På hvilken måte bruker dere testlaben?

- Geir, som er vår nye fysiske trener, tar kontinuerlig tester samtidig som vi selvsagt ser tendenser under fotballtreningene.

- Hvor mange tester har det vært i vinter?

- Nja, det har jeg ikke regnet helt på. Men vi har hatt et antall tester på både styrke, hurtighet og utholdenhet.

- Hvor mye av den fysiske treninga må tilpasses den enkelte spiller?

- Til dels er det en grunntrening alle skal kjøre, men vi forsøker å tilpasse. Eksempelvis kan de som allerede har en veldig god utholdenhet fokusere på noe annet, eksempelvis hurtighet. Og tvert om. Vi forsøker å tilpasse etter individet. Treningsprogrammene spillerne fikk med seg på juleferie var hos noen rettet mot det ene og hos noen rettet mot det andre.

- Hvor gode er Rosenborg på skadeforebygging?

- Veldig bra, vil jeg si. Da jeg kom til Aalborg, var det en tropp på 25 spillere, der elleve kunne trene fotball mens resten var skadet. På slutten hadde vi stort sett ingen skader når det gjelder overbelastning. Man kan alltid ha utur med skader på knær og ankler under kamp og trening, men overbelastninger som strekker skal man forsøke å unnvike gjennom bra trening. Det syns jeg vi er bra på.

- Det var mange strekker i fjor før sesongen, men det har vi lyktes med å endre på. Det var knapt en strekk under hele høsten og hittil i år. Vi arbeider bra.

- Men det er også ros til spillerne. Det handler om å ta hånd om sin kropp - ikke bare på trening, det som skjer utenfor banen er også viktig.

- Stadsgaard har derimot vært mye skadet...

- Dessverre er det sånn at visse spillere er mer skadeutsatt enn andre. Det får man alltid leve med, det fins årsaker jeg ikke kan forklare. Det er trist for Kris, og det er trist for laget. Den medisinske avdelingen jobber hardt med å forandre på situasjonen.

- Dreier det seg om feilbelastning på kneet?

- Det får du spørre Haakon om, men jeg vet at de jobber med ulike metoder for å få ham klar.

- Når håper du at Kris er tilbake?

- Om jeg skal håpe, er det i morgen. Jeg vet ikke hvor lang tid det skal ta.

- Er det helt uvisst?

- Ja, med en kneskade som den han har. Det er lettere med et beinbrudd, der man kan si at det tar seks uker innen man er klar. Med knærne og sånne skader er det mer usikkert hvor lang tid det tar. Vi vet ikke akkurat nå hvor lang tid det tar.

- Også Jamtfall og Savolainen har vært veldige uheldige med skader.

- Ja, det får man si. Det har vært skader som tar tid. Jamtfall var på gang, og gjorde fine kamper mot Shakhtar og Krylia. Det er trist når sånt skjer. Jeg håper det skal gå hurtig for ham, slik at det ikke blir langvarig. Som jeg var inne på med Kris: Når man kommer inn i skadesporet, er det lett at fortsetter ei stund til. Det er veldig tøft å være spiller når man får skade på skade.

- Juska har hatt både det ene og det andre siden han kom til klubben. Det er uheldig når man kommer som ny spiller og vil vise hva man kan. Nå er han på vei tilbake, og har kunnet trene med laget i et par uker. Jeg håper han forblir frisk.

Resten av intervjuet kommer i dagene fram mot seriestart!


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Hamrén om fysisk trening» i forumet! Diskutér «Hamrén om fysisk trening» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb