Utskrift fra rbkweb.no

Hamrén-effekten avgjorde
Skrevet av Thomas Myren, 9. august 2008, 14:42

Per Ciljan Skjelbred ventet i tre måneder med å forlenge kontrakten med Rosenborg. Årsaken var at han ville bli kjent med Erik Hamrén før han bestemte seg.- Skjelbred forlenger med RBK (08.08.08)

- De siste seks årene har det vært seks trenere, og for en unggutt som meg har det vært litt tøft. De nye trenerne har hatt forskjellige syn på meg som spiller og person. Enkelte satset ikke like mye på meg som det jeg sjøl ønsket. Derfor ville jeg avvente situasjonen med Hamrén for å se hva han ønsket med meg og hvilken type trener han er, forteller Skjelbred til rbkweb.no.

Hamrén besto "testen".

- Han er en utrolig dyktig trener, som har tro på spillergruppa. Han er stolt over å være trener for oss, og den respekten varmer både meg og guttene på laget. Han "pusher" oss til å bli bedre fotballspillere. Beholder jeg den følelsen, ønsker jeg å være lenge i Rosenborg, forteller landslagsspilleren.

rbkweb.no avslørte fredag at Skjelbred har forlenget kontrakten fra ut 2009 til ut 2011. Forhandlingene begynte allerede i mai, men først etter treninga i dag ble den formelle underskriften satt på papiret.

- I år ville kontraktslengden ikke hatt betydning, men neste år ville det ha vært annerledes. Det er forskjell på å ha ett og tre år igjen av kontrakten, innrømmer Erik Hoftun.

Forskjellen er størst for klubben, som nå kan kreve høyere overgangssum.

- Rosenborg vil stå sterkere i en forhandling, og det hadde ganske mye å si for meg. For begge parter var denne kontrakten bra, mener Skjelbred.

Lade-gutten har fått en solid lønnsøkning samtidig som han ikke lenger er et billig kjøp for andre klubber. Tidligere lagkamerater som Daniel Braaten og Arni Gautur Arason er bevis på at storklubber ikke nødvendigvis satser på spillere i kategorien "gratis eller snart gratis".

- Jeg har tenkt litt på det. Jeg vil ikke bli noe "vrakgods" - en billig spiller som enkelt kan bli vraket. Jeg kan ikke dra til hvilken som helst klubb bare for å dra. Det må være en klubb som satser på meg og der jeg kan utvikle meg, sier Per Ciljan Skjelbred, som får støtte fra Hoftun:

- Om en klubb legger veldig mye penger på bordet, er sjansen større for at de har tålmodighet med spilleren, tror den fungerende sportslige lederen.

Inntil videre er West Bromwich-budet på 20 millioner den eneste formelle henvendelsen RBK har fått. Den nye kontrakten ødelegger ikke mulighetene for en overgang senere.

- Nei, sånn er det i Rosenborg. Kommer det en klubb på banen, som legger et interessant tilbud på bordet samtidig som spilleren sjøl har lyst, er det alltid aktuelt at salg skjer. Sånn er det, sånn har det alltid vært og sånn kommer det til å være i framtida, sier Erik Hoftun.

- Det er viktig at Rosenborg selger spillere til større ligaer enn den norske - spesielt England, Spania og Italia. Overganger dit beviser at det går an å utvikle seg som spiller i Rosenborg, fortsetter han.

Om den store interessen fra utlandet vedvarer, er det lite trolig Skjelbred fullfører sin nye RBK-kontrakt. Men det blir bare spekulasjoner.

- Jeg prøver å glemme alle ryktene om andre klubber som er interesserte. Rosenborg er laget og Trondheim er byen i øyeblikket. Jeg håper å snu trenden den siste uka allerede mot Molde i morgen, avslutter Per Ciljan Skjelbred.

nyheter
forum