English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Var bedre enn Jarstein
Skrevet av Thomas Myren, 21. juli 2008, 18:07

Alexander Lund Hansen utkonkurrerte en svak Rune Jarstein på treningene før sesongen, men landslagskeeperen var innkjøpt for å stå i mål og fikk plassen.


GREI KAMPTRENING: "Lunna" har stått tre kamper i sommer - deriblant mot KBK.

Foto: Thomas Karlsen

- Det var ganske jevnt, ja. Alex gjorde det veldig bra i vinter, forteller keepertrener Jørn Jamtfall til rbkweb.no.

- Hva avgjorde i fordel Jarstein?

- Nja, Rune var kjøpt inn som førstekeeper, og slik var situasjonen...

Mer vil ikke Jamtfall fortelle, men RBKweb vet at trenerne på et tidspunkt før sesongen sterkt vurderte å vrake Jarstein, som før seriestart opptrådte nervøst i flere kamper - deriblant mot Fiorentina i UEFA-cupen. Lund Hansen imponerte derimot både på trening og i de treningskampene han fikk spille.

- Når du kjøper en landslagskeeper, så skal du putte ham i mål. Det har jeg ikke noen problemer med å forstå, sier den alltid like lojale reservekeeperen.

Seriedebut for Rosenborg
I ettertid har Jarstein hevet seg enormt, og RBKweb-leserne kåret ham til bestemann i juni. Valget av førstekeeper kan derfor absolutt forsvares. Etter operasjonen i albuen er telemarkingen derimot uaktuell mot både Viking og NAC Breda. Dermed er det duket for RBK-debut i serien for Alexander Lund Hansen.

- Rosenborg er klubben i mitt hjerte, så jeg gleder meg selvfølgelig til å ta på meg drakten det står "Rosenborg" på, smiler åfjordingen.

"Lunna" har allerede spilt tre kamper i sommer - mot Tynset, Kristiansund og Ekranas, og ispedd RBK2-oppgjør er kampformen brukbar.

- Jeg har nesten fått spille mer enn jeg noen gang har gjort i en sesong for Rosenborg, så det hjelper på, mener han.

Drillos favoritt
Lund Hansen debuterte på Lerkendal allerede sommeren 2004, da som nyutleid i Fredrikstad-drakt. Han var fast resten av høsten i skadefraværet til Steinar Sørlie. Den påfølgende sesongen valgte Drillo ham som førstekeeper, men ut på sommeren fikk Sørlie tilbake plassen. Deretter ble også Thomas Myhre leid inn. Lund Hansen fikk likevel verdifull erfaring gjennom totalt 18 seriekamper for østfoldingene.

- Det er lenge siden, men jeg vet jeg holder nivået når jeg er på mitt beste. Det gjelder å få ut mest mulig av det man gjør på trening. Det er den store utfordringa, forteller Alexander.

Til tross for bestemannspriser på treningene har han nemlig slitt litt i de få kampene han har fått spille. Debuten mot Rissa hjemme på Fosen i 2004 gikk bra, men på grunn av utlånet til Fredrikstad kom neste sjanse i Rosenborg først over to år senere.

Da utkonkurrerte han Espen Johnsen, og ble andrekeeper bak Lars Hirschfed. I Royal League høsten 2006 sto Lund Hansen alle seks kampene da Hirschfeld var plaget med ryggen. Prestasjonene til reserven var greie, men fem tap og 15 innslupne mål ga naturligvis ikke så mye skryt.


LURT PÅ RÆVA: Et av fem baklengsmål i Odense ved adventstider 2006.
Foto: Royal League

Merkelig nok sleit Alex med konsentrasjonen i begynnelsen av de fleste av de seks kampene mot Odense, Brann og Helsignborg. Det gjentok seg mot Ekranas, da han sendte et tilbakespill rett på hælen til en litauer. Heldigvis spratt ballen tilbake i armene hans.

Trygg trener
- Vi er ikke noe bekymret for kvalitetene hans. Det er folk ellers som er usikre, sier Jørn Jamtfall.

- Alex har forholdsvis grei erfaring. Han spilte i Fredrikstad, og gjorde sakene sine veldig godt der. Men han har spilt lite for Rosenborg, og det er derfor folk sier han er uerfaren. Det stemmer at han har få kamper på Lerkendal, men han har fått en del Tippeliga-kamper og gjort det veldig bra, argumenterer treneren.

Til tross for at Lund Hansen med sine 1,97 meter er sju centimetre høyere enn rivalen Jarstein, har han ikke bedre rekkevidde i duellspill. Egenskapene til de to konkurrentene er svært ulike.

- Forskjellen er at Rune har sin store styrke i feltet, mens Alex imponerer på streken. Nå får han muligheten til å vise seg fram, og jeg er trygg på at det går veldig bra, avslutter Jamtfall.

PS! Juniorspiller Ole Næss blir reservekeeper i de neste kampene.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Var bedre enn Jarstein» i forumet! Diskutér «Var bedre enn Jarstein» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb