English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Kommentar: Det enkleste ikke det beste?
Skrevet av Thomas Myren, 16. juli 2008, 15:20

Per Ciljan Skjelbred blir ikke nødvendigvis mindre interessant for storklubber rundt om i Europa om han forlenger kontrakten med Rosenborg. Det kan like godt være motsatt.


Foto: Thomas Karlsen

Rune Bratseth hadde forleden et godt poeng, som ikke Adresseavisen riktig oppfattet:

«Når Daniel kostet bare fem millioner, kan det nesten virke som Bolton bare kjøper fordi han er billig nok, ikke fordi de vil bruke ham.»

I tillegg til Braaten kan Arni Gautur Arason, Janne Saarinen, Kristofer Hæstad og Erik Hagen sies å være nærliggende eksempler på nettopp denne trenden: Det er mye enklere for en (ny) trener å vrake en billig spiller enn en tyngre investering. Når man vet hvor kjapp overgangsdansen i enkelte klubber går, er sjansen stor for at vikinger som er billige i drift og ikke minst billige i innkjøp blir skjøvet til side.

Å spekulere i en billig eller gratis overgang fra RBK trenger ikke lønne seg i lengden. Storklubber som spekulerer i slike spillere leter ofte etter stallfyll, ikke førstelagsspillere. Er det forsterkninger til laget man ønsker, betyr ikke langtidskontrakt og dobbel eller tredobbel pris nødvendigvis så mye.

Fredrik Stoor er et godt eksempel på at lang kontrakt ikke trenger å ødelegge for videre utenlandskarriere. Han forlenget i mai avtalen sin fra ut 2009 til ut 2012. Rosenborg viste dermed at de i utgangspunktet vil beholde høyrebacken, men sendte samtidig signaler til andre interessenter om at dette absolutt er en god spiller.

Fulham mottok signalene, og tolket de dithen at en overgang på tjue i stedet for kanskje fem millioner kroner likevel kan være et godt kjøp. For spilleren sjøl er prislappen dessuten en god forsikring: Han er såpass dyr at han ikke blir en kasteball på vestkanten i London. I tillegg sikrer han Rosenborg kapital nok til å skaffe en god nok erstatter.

Om Per Ciljan Skjelbred derimot ønsker å ta et mellomsteg før han ender opp i en såkalt storklubb, kan det være riktig å spekulere i ikke å forlenge kontrakten med Rosenborg. Mellomstore klubber kommer nemlig fort på banen om de lukter røverkjøp. Det er få nordmenn som har tenkt på denne måten, men Erik Nevland gjorde klokt i å flytte til Groningen for å utvikle seg videre. Mange og flotte mål i æresdivisjonen sendte ham videre til nettopp Fulham. (At Nevland på det gitte tidspunktet kanskje ikke hadde så mange andre valg, får være en annen diskusjon.)

Skjelbred har fått frist ut juli på å bestemme seg for om han ønsker å fortsette på Lerkendal. I mellomtida bør han tenke over at den enkleste veien til en storklubb ikke nødvendigvis er den beste.

Kompisen Tettey har allerede gjort sitt valg.

PS! Fjerninga av EØS-regelen kom for seint for Jahmir Hyka. Et par måneder på prøvespill hos Olymiakos endte uten kontrakt, men etter en hel sesong hjemme i Tirana, har ferden gått videre til Mainz, som ble overbevist etter privatlandskampen mot Polen før EM. Trener Jørn Andersen har allerede utpekt Hyka som en kommende stjerne i Tyskland.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Kommentar: Det enkleste ikke det beste?» i forumet! Diskutér «Kommentar: Det enkleste ikke det beste?» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb