English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Rutinert klubb, urutinert lag
Skrevet av Thomas Myren, 3. juli 2008, 14:00

I motsetning til flere av konkurrentene i Norge taper Rosenborg aldri mot antatt svakere lag i kvalifiseringskamper til europacupene. Søndag venter Ekranas.

Ekranas i Intertoto-cupen (28.06.08)
- Skal til UEFA-cupen (21.06.08)

Futbolo Klubas Ekranas

Stiftet: 1964
Hjemby: Panevezys, Litauen
Hjemmebane: Aukstaitija stadionas
Kapasitet: 9940
Meritter: Seriemester 1985, -93 og -05, cupmester 1985, -98 og -00
Trener: Valdas Urbonas
Plassering 2007: 3. plass

Offisiell hjemmeside
UEFA-fakta
Kamper i europacupene
Mens Brann de siste årene har blitt slått ut av lag som Suduva og Åtvidaberg, Lillestrøm mot Käerjeng, Lyn mot Flora Tallinn og Vålerenga mot Ventspils og Mlada Boleslav, har RBK styrt sikkert gjennom dobbeltoppgjør mot dårligere rangerte motstanderne.

Noen uavgjorte oppgjør har det blitt både på Lerkendal og på bortebane, men sammenlagt har det sjeldent vært tvil om hvem som skulle gå videre. Når man ser på de 152 kampene i Europa siden debuten mot KR Reykjavik i 1965, har Rosenborg i praksis aldri blitt slått ut av motstandere som har vært dårligere på papiret - i alle fall ikke i tidlige runder.

1-3-smellen hjemme mot Alavés i 3. runde av UEFA-cupen høsten 2000 var derimot stygg, men Dan Eggen og kompani viste seg deretter verdige plass i finalen mot Liverpool. De to bortetapene mot Celtic og Helsingborg i gruppespillene i Champions League medvirket riktignok til at RBK ikke gikk videre, men direkte avgjørende kan de ikke sies å ha vært.

I enkeltkamper i NM kan det bli smeller mot lag som Kristiansund, Hønefoss, Hødd og Strindheim, men over to kamper vinner vanligvis favorittene. Det har Rosenborg bevist. Rutine har vært et nøkkelord.

- Klubben har stor rutine, og det betyr mye. Men om man ser på spillerne, er det ikke alle som har så stor rutine. Og det er de som spiller. Laget er litt urutinert i øyeblikket, påpeker Erik Hamrén overfor rbkweb.no.

Følelsen av trygghet - ikke undervurdering - er likevel god å ha.

- Det er derfor det er viktig å komme ut i Europa hvert år, og det har Rosenborg gjort. Man får erfaring hos både spillere, ledere - og supportere. Det betyr mye, og det er selvsagt et pluss, sier den ferske RBK-treneren.

- Hvor mye vet du om Ekranas?

- Ikke så mye ennå. Vi fokuserer på en kamp av gangen, og har lagt denne til side. Det var Aalesund som var viktigst. Nå skal vi begynne å tenke på Ekranas. Fra og med i dag får jeg mer informasjon, forteller Hamrén, som hadde videoanalytiker Svein Maalen på plass, da Ekranas møtte Trans Narva i 1. runde av Intertoto-cupen.

Rosenborg har valgt å bruke hovedstaden Vilnius som base i helga. Den siste treninga blir gjennomført der i stedet for på kamparenaen i Panevezys - halvannen times busstur unna. Charterflyet letter fra Værnes lørdag morgen og returnerer rett etter kampen søndag.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Rutinert klubb, urutinert lag» i forumet! Diskutér «Rutinert klubb, urutinert lag» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb