English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Norges nummer 1
Skrevet av Thomas Myren, 5. juni 2008, 19:54

Rune Jarstein har hatt en positiv utvikling gjennom det første halvåret i Rosenborg, og har bidratt kraftig i det solide oppsvinget de siste ukene.


Foto: Thomas Karlsen

- Han er en keeper vi vil få mye glede av framover, sier Jørn Jamtfall til rbkweb.no.

Keepertreneren på både Rosenborg og landslaget føler Jarstein har hevet seg kraftig etter en treg start med smånervøse opptredener mot Fiorentina i UEFA-cupen.

- Jeg syns han startet forholdsvis svakt i opptreningsperioden, men han har blitt bare bedre og bedre. Etter at serien startet, har han virket veldig trygg og god, sier Jamtfall.

Rune Jarstein hadde bodd i Skien hele livet, og tror det bidro til å gjøre tolvmillioners overgangen fra Odd litt vanskeligere.

- Personlig syns jeg det har gått greit. Det tok litt tid å bli vant til nye spillere, ny by og alt det der, men jeg trives bra, forteller han.

Elleve mål på ti kamper
Like trivelig var det ikke å være Rosenborg-keeper i helsvarte april måned med bare ett fattig poeng på fire kamper.

- Det ble litt for mange baklengs, men de fleste av målene var vanskelige å gjøre noe med, forklarer Jarstein.

Desto mer gledelig ble avslutninga på vårsesongen. Mai begynte riktignok med 0-1-tap for Stabæk, men deretter har det blitt ti poeng og bare to mål i mot på fire tøffe kamper mot Lillestrøm, Molde, Viking og Brann.

- Han skal ha en del av æren, men også resten av laget skal ha skryt. Hvis de framom Rune er under pari, blir det vanskelig for Rune. Så keeperen er veldig avhengig av at forsvaret er tight og fint - og ikke minst samspilt, sier Jørn Jamtfall.

- Forsvarsspillerne og resten av laget har gjort en glimrende defensivt jobb. De hjelper meg, og skal ha mye av æren for at vi slipper inn så få mål, skryter Jarstein.

Det ferske midtstopperparet Kris Stadsgaard og Alejandro Lago har imponert også sisteskansen.

- Midtforsvaret har stort sett vært bra i hele år, men i det siste har det vært ekstra bra, sier telemarkingen, og sikter til inntredenen til de to nevnte.

Første landskamp fra start
Etter å ha imponert både for Odd og U21-landslaget, debuterte Rune Jarstein på A-landslaget som innbytter mot Argentina i august i fjor. Deretter ble det et nytt innhopp i tapet i Wales i vinter. I forrige uke fikk han endelig sjansen fra start.

- Det var en god opplevelse å stå og synge nasjonalsangen, smiler Jarstein.


1-2: Sebastian Eguren stupheader inn ledermålet til Uruguay.
Foto: Thomas Karlsen

Det ble til slutt 2-2 på Ullevaal.

- Det var en litt ekkel kamp for en keeper. Det var forholdsvis lite å gjøre, sjøl om det ble to mål baklengs. Det var ikke en "keeper-kamp", og det var ingen ting å gjøre med målene - han var sjanseløs, mener Jamtfall.

Etter nye tabber fra Håkon Opdal har det i hele år vært mye snakk om hvor vidt Jarstein skal ta over plassen på landslaget.

- Det er bestandig godt å få unna den første kampen fra start. Det er litt ekstra trykk, og derfor herlig å komme unna på den måten han gjorde. Han var sikkert litt lettet, tror Jørn Jamtfall, som sjøl fikk bare én landskamp - mot Sør-Korea i 1997.

Engasjert Hamrén
Framtida ser også ut til å være lys på klubbnivå. Jarstein har fått et godt førsteinntrykk av Erik Hamrén.

- Han er en veldig flink trener, som er engasjert og vet hva han vil. Han er klar og tydelig ute på feltet, og sier i fra om det er noe.

- Engasjementet smitter over?

- Ja, jeg føler det har vært veldig høyt trykk på de få treningene jeg har hatt med ham. Alle spillerne gir 100 prosent, konstaterer Rune Jarstein.

Konge i feltet
Jamtfall og etterfølgerne Arni Gautur Arason, Espen Johnsen og Lars Hirschfeld hadde alle gode reflekser som sin styrke. I Jarstein har RBK fått en annen type målmann.

- Han er en veldig offensiv keeper, som er veldig god i feltet. Han er trygg og god med føttene, og har gode utspark, skryter Jamtfall.


Foto: Thomas Karlsen

Jarstein er med sine 1,90 ikke spesiell høy til å være keeper, men spensten gjør at rekkevidden er enorm. For "dårlig vante" Rosenborg-supporterne har det vært et imponernede syn å se hvordan han plukker innlegg.

- Han er en sjeldent god ballvinner ute i feltet. Det kan vi også utnytte offensivt hvis vi er flinke, han er et godt angrepsvåpen. Kort sagt er han god i feltet og god til å sette i gang. Det skal vi videreutvikle slik at han blir enda mer presis, forklarer Jamtfall, som også har litt mer å påpeke:

- Rune må jobbe mye med grunnteknikken sin. Det er den tekniske biten han fortsatt mangler litt på.

- Har RBK en bedre keeper enn i fjor?

- Det er vanskelig å si. Lars og Rune er to forskjellige keepertyper. Lars har sin styrke på streken, der han er veldig god. Rune har styrken sin nettopp i feltarbeidet.

- Erfaringsmessig er det også en forskjell?

- Nja, Lars har i alle fall mer erfaring i å være på forskjellige plasser. Han er utadvendt og vant til å skifte miljø, så han tilpasset seg kjapt i Rosenborg. Rune har trengt litt mer tid, og jeg tror ikke vi har sett det best fra ham, avslutter Jørn Jamtfall.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Norges nummer 1» i forumet! Diskutér «Norges nummer 1» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb