English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Kommentar: Begrenset adgang
Skrevet av Åsmund Sjøberg, 28. mai 2008, 09:44

Fredagstreninga blir på mange måter en milepæl i den moderne historien for Rosenborg. For første gang så stenges treningsfeltet for den vanlige tilskuer og media. Klubben vil gjerne være alene på den siste økta før kamp.

Nå skal man være forsiktig med å svartmale. Rosenborg er fortsatt en klubb hvor spillere og ledere stort sett stiller opp for media og er lett tilgjengelige. Brakka er fortsatt åpen for alle som har lyst på en matbit, snakke med personer i klubben eller mimre over gamle lagbilder. Likevel så må klubben regne med at det vekker oppsikt når man nå velger å stenge treningsfeltet en gang i uka. Uansett hva personer i klubben selv måtte mene så markerer dette et aldri så lite brudd med et av fortidens varemerker for klubben; åpenhet.

For spørsmålet er egentlig hva klubben får igjen av en slik avgjørelse. Rent sportslig tror jeg svaret er så godt som ingenting. De som tror at en slik beslutning vil gi laget et visst antall ekstra poeng i løpet av en lang sesong, tror jeg tar feil. Ja, kanskje media ikke vil klare å avsløre startmannskapet og at dette vil kunne gi et fortrinn i forhold til en eventuell motstander. Men i mange tilfeller vil laget stort sett gi seg selv, og spørsmålet om hvorvidt motstanderlaget aktivt bruker slik informasjon de siste tjue timene før kamp er også høyst uvisst. Det viktigste i en slik sammenheng er nok lagets måte å spille på, enn om Pelu eller Storflor spiller spiss.

Det andre jeg kan komme på er dødballtrekk. Kanskje kan laget drille inn noen overraskende varianter på en lukket trening? Vel, nå har Rosenborg de siste årene alltid brukt å øve på corneroppstillinger de siste treninger før kamp, og jeg har ikke sett mye om dette i media de siste årene. Jeg tror jeg faktisk at rbkweb.no er en av de få mediene som faktisk har fulgt med og vært opptatt av akkurat denne sekvensen. Og for å benytte anledningen til å sende et stikk til våre venner på Åråsen, så kan jeg heller ikke huske å ha lagt merke til noen spioner på treningsfeltet de siste 3-4 årene. Men jeg har hørt at man i jakten på suksess har blitt usedvanlig gode til å sminke disse nede på Romerike, så helt sikker tør jeg ikke være…

Da står man igjen med at det kan gi en slags mental effekt? Blir spillerne mer avslappet og mer fokusert uten de faste 7 journalistene og en barnehageavdeling på sidelinja? Jeg kan ikke helt se den heller. Vi lager ikke så veldig mye lyd, og holder oss stort sett langt unna det som skjer på treningsfeltet inntil vi kan ”kaste” oss over spillerne etter endt økt. Og flere medieaktører eller ikke, det er min bestemte oppfatning at det i løpet av de siste årene generelt er færre mediefolk på RBK-treningene nå enn hva det var tidligere. Det er på kampdagen og i forbindelse med de store kampene at man ser økningen i antall medie-aktører.

Med dette som bakgrunn er jeg redd for at det vil skade mer enn det vil tjene klubben å isolere seg på treningsfeltet en dag i uka. En slik lukking vil, uansett hvorvidt det er tilfelle eller ikke, bidra til en svekkelse av den åpenheten og folkeligheten som har vært forbundet med Rosenborg. Videre kan det kanskje være grunn til å frykte at dette er bare starten av en utvikling til en total lukking av alle lagets treninger, som man ser med de største klubbene utenlands. Jeg tror ikke Rosenborg ønsker det, da man fortsatt vil bli identifisert med betegnelser som folkelig og åpenhet. Stengte treninger i utbredt omfang vil på opinionen virke som et forsøk på å distansere seg fra den vanlige mannen i gata.

Uansett hvordan man vrir og vender på det vil fredagen være en trist dag. At laget som alltid har hatt åpne treninger nå velger å stenge er synd. Kanskje spesielt siden gevinsten ikke synes åpenbar. Forhåpentligvis er dette et fenomen som ikke vil øke i omfang. Men med 6 poeng på de neste to kampene så vil vi vel kanskje leve godt med en stengt trening i uka likevel…?


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Kommentar: Begrenset adgang» i forumet! Diskutér «Kommentar: Begrenset adgang» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb