English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Første trening med Hamrén
Skrevet av Thomas Myren, 21. mai 2008, 14:20

Erik Hamrén skulle egentlig vente til over helga, men ledet allerede i formiddag sin første Rosenborg-trening.Bilder fra den første treninga


Født: 27.06.57 i Ljusdal

Spillerkarriere: Ljusdal og Stockvik

Trenerkarriere: IFK Sundsvall, Enköping (1987-88), Väsby (1989), Brommapojkarna (1990-91), Vasalund (1992-1993), Degerfors (1994), AIK (1995-97), Örgryte (1998-03) og Aalborg (2004-08)

Meritter: Dansk seriemester 2007/08 (Aalborg), svensk cupmester 1996, 1997 (AIK) og 2000 (Örgryte)
- Det ble et enmannsshow i dag for at spillerne skulle bli kjent med meg, og jeg skulle bli kjent med dem. Normalt sett vil vi komme til å jobbe mer i team på treningene. I AaB hadde jeg Allan (Kuhn) og Poul Erik (Andreasen), som var med på å lede treningene, og sånn kommer det til å bli her i Rosenborg "så småningom", sa Hamrén etter økta i Lerkendal idrettspark.

50-åringen var svært ivrig underveis, og gestikluerte som en viss trenerlegende. Forskjellen var at instruksjonene ikke kom på orkdalsk, men derimot svensk og engelsk. Spillerne var nok også innstilte på å vise seg fram, og tempoet var stort.

- Om man skal bli god, må man vise engasjement. Du må gi energi til de andre, slik at vi kan gjøre et godt arbeid sammen. Det er det samme som med kjærlighet. Om du vil ha kjærlighet, må du gi kjærlighet. Gir du mye, får du mye, smiler Hamrén.

Nye bekjentskaper
Han leder treninga også torsdag før han reiser tilbake til Aalborg for å få med seg avskjedskampen mot Odense og påfølgende pokalutdeling på lørdag.

- Jeg kommer tilbake på mandag, og fra da er jeg hovedtrener. Men jeg og Trond kommer til å jobbe veldig tett i hop, sier den nyansatte til rbkweb.no.

I dag var Henriksen mest passiv, mens Erik Hoftun bare fulgte med fra sidelinja tre dager før sin siste kamp som fungerende hjelpetrener. Første utfordring for det nye trenerparet Hamrén og Henriksen blir mot Viking neste søndag. Assistenten blir god å ha i forbindelse med de første laguttakene.

- Det tar tid å bli kjent på ordentlig, spillerne og jeg. Vi får ta det litt "pø og pø", som vi bruker å si i Sverige, sier Hamrén, som likevel føler han har rimelig god oversikt:

- Jeg har sett mange kamper på TV og DVD, dessuten var jeg her tre dager i januar. Men ikke alle spillerne har spilt kamp, så det ble noen nye bekjentskaper, innrømmer han.

Store forventninger
Frammøtet på hans første trening var stort fra både supportere og presse. I tillegg til lokale og nasjonale aviser, radio og TV var dansk TV3 på plass. Forventningene er store.

- Det syns jeg bare er positivt. Det skal være forventninger både til spillere og trenere i Rosenborg. Det får man akseptere om man skal jobbe i denne klubben, sier den nyansatte til rbkweb.no.

Spranget er forholdsvis stort fra Aalborg, som tradisjonelt har levd i skyggen bak FC København og Brøndby.

- Det blir sikkert litt forskjell. Det er et litt annet press i sånne klubber, men jeg ser på det som et positivt press. Det er en herlig utfordring. Klubben er best i Skandinavia med tanke på resultater ute i Europa, konstaterer Erik Hamrén.

Flere av forgjengerne følte trykket fra media ble for stort.

- Det får man leve med. Hva media skriver og hva supporterne tenker, kan jeg ikke påvirke. Det jeg kan påvirke, er hvordan jeg forholder meg til dette. Jeg syns det er artig at det kommer folk fra Danmark for å kikke på min første trening. Oppmerksomheten er positiv, og da må man se positivt på den. Selvfølgelig kan det bli for mye noen ganger, men jeg syns det er bedre med litt for mye enn å se på alt som et problem, mener Rosenborg-treneren.

Mange kamper igjen av sesongen
Det blir altså en hel treningsuke før Viking-kampen, men Hamrén har ikke tenkt å revolusjonere noe umiddelbart, sjøl om han tok i bruk noen nye øvelser allerede i dag.

- Som vanlig er hver uke like viktig. Visse ting jobber vi med hver uke og hver dag på trening. Det er liksom ikke sånn at "denne uka gjør vi det, i neste uke gjør vi det".

Men på sikt blir det nok noen grep.

- Det er vanskelig å si. Jeg kan ikke så mye om hvordan de har brukt å gjøre det på trening, men likheten er stor mellom min stil og hvordan Rosenborg har spilt hittil. Det kommer alltid bli detaljer å endre på, mener han.

18 av 26 seriekamper gjenstår når Erik Hamrén tar over. Drømmen om tetstrid lever til tross for en dårlig innledning. Aalborg ble nemlig seriemester til tross for bare fem poeng på de første seks kampene.

- Vi har fått en dårlig start, men det er langt igjen. Jeg lærte spillerne i AaB å ta en kamp av gangen, og glemme tidligere kamper.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Første trening med Hamrén» i forumet! Diskutér «Første trening med Hamrén» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb