English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Uviktig med umiddelbar effekt
Skrevet av Thomas Myren, 20. mai 2008, 09:09

Erik Hamrén er på plass i Trondheim som nybakt, dansk seriemester. Ventetida har vært lang og hard for Rosenborg, som er innstilt på å gi den nye hovedtreneren tillit over tid.

Hamrén bygger støtteapparat (08.05.08)
Vil gi laget tid og tillit (25.01.08)

- Det å lykkes med bli seriemester er utrolig positivt for ham som trener. Han har dokumentert at han evner å skape resultater, slår formann Terje Svendsen fast overfor rbkweb.no.

Intermessoet etter ansettelsen av Hamrén i romjula har blitt et større antiklimaks enn fryktet. I stedet for gullstrid kjemper Rosenborg i bunnen av eliteserien.

- Vi visste vi var avhengige av å få en god sesongstart for å få ro. Det er mange unge og urutinerte spillere på laget, så vi var forberedte på at det kunne bli sånn. Men vi planlegger likevel alltid suksess - at vi vinner kampene, sier Svendsen.

- For Hamréns del er det kanskje greit at ting bare kan bli bedre?

- Ja, ikke sant?

Forventer grep
RBK håper naturligvis at Hamrén i gullrus etter sitt aller første seriemesterskap vil kunne løfte klubben høyere opp på tabellen, men resultatene utover i inneværende sesong er ikke de som teller mest.

- Jeg er ikke opptatt av at trenerskiftet skal ha noen veldig stor umiddelbar effekt. Det viktige er at Hamrén og resten av sportslig avdeling i Rosenborg får tid til å bygge et nytt lag og gjennomføre generasjonsskiftet uten at vi setter kortsiktige resultatmål.

- Tvert i mot er det viktig at Erik Hamrén som ny trener får tid og anledning til å gjøre sine grep, de han mener er riktige, synes Svendsen.

Hamrén tok over Aalborg vinteren 2004, og snudde opp-ned på klubben. Alt ble profesjonalisert, men resultatene lot vente på seg etter omstillinga. 5-4-5 var rekka med plasseringer i serien før det ble bronse i fjor. Torsdag ble altså det iherdige arbeidet til slutt belønnet med seriemesterskap.

- Det er kjempeviktig at hele klubben står bak Erik Hamrén og legger forholdene til rette for at han skal lykkes, sier Terje Svendsen.

Per-Mathias Høgmo ble utslitt etter å ha møtt motbør i og rundt klubben, da han ønsket å forbedre rammene rundt laget for to år siden. Utvidelse av støtteapparatet med blant annet fysisk trener og talentspeider samt åpning av ny testlab bidro til seriegull, men alt var altså ikke rosenrødt.

- En viktig erfaring fra tidligere endringsprosesser i Rosenborg er at det er viktig at vi ikke går for fort fram, og ikke gjennomfører for mange endringer samtidig. Dessuten må alle grep være godt forankret i hele klubben, mener Svendsen.

Nye trenere og spillere?
Den nye treneren er i Trondheim denne uka, men skal lede Aalborg i serieavslutninga mot Odense før han formelt tar over for Trond Henriksen på mandag.

Erik Hamrén
Født: 27.06.57 i Ljusdal

Spillerkarriere: Ljusdal og Stockvik

Trenerkarriere: IFK Sundsvall, Enköping (1987-88), Väsby (1989), Brommapojkarna (1990-91), Vasalund (1992-1993), Degerfors (1994), AIK (1995-97), Örgryte (1998-03) og Aalborg (2004-08)

Meritter: Dansk seriemester 2007/08 (Aalborg), svensk cupmester 1996, 1997 (AIK) og 2000 (Örgryte)
Hamrén har allerede begynt arbeidet med ytterligere å forsterke støtteapparatet gjennom å fortsette sitt samarbeid med kostholdseksperten Henning Svendsen. Flere nyansettelser på Lerkendal kan være aktuelt. Hamrén ønsket opprinnelig å ta med seg sin assistenttrener fra AaB, Allan Kuhn, men han takket nei av familiære årsaker.

- Den type ting har vi ikke diskutert ennå. Det som har vært viktig hittil, har vært å la Hamrén få konsentrere seg om Aalborg og fullføre sesongen i Danmark, forteller Svendsen.

Eventuelle grep med spillere inn og ut i overgangsvinduet i august er heller ikke fastlagte.

- Det har ikke vært diskutert. Vi har forholdt oss til at han først tar over 26. mai, avslutter Terje Svendsen.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Uviktig med umiddelbar effekt» i forumet! Diskutér «Uviktig med umiddelbar effekt» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb